Şimdi Ara

Sennheiser Hd202 ile kullanmak için dizüstü ses kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar! Ben Sennheiser Hd202 almayı düşünüyorum ve bunun yanında dizüstünde kullanmak için ses kartı tavsiyesine ihtiyacım var. Aklımda X-fi go ile X-fi 5.1 surround geliyor. Sadece Kulaklıkla ve dizüstüne kullanmak için x-fi go daha pratik olur gibi me geliyor. Sadece müzik dinlemek ve arada birkaçtane film izlemek için ihtiyacım var. Merak ettiğim X-fi go'nun kulaklıkla verdiği performans nasıldır?Yoksa X-fi 5.1 surround umu seçmek daha mantıklıdır.

• Ben de zamaninda HD-595'i laptop ile verimli bir sekilde kullanmak icin arastirma yapmistim, PCMCIA ses kartlarinin devri kapanmis anlasilan, laptopumda var olan mevcut ses kartiyla arada oyle acayip farklar yaratan bir urun bulamadim. Sizin baktiklariniza da baktim fakat X-fi 5.1 surround laptoptan analog 5.1 cikis ya da adaptorsuz 5.1 optik cikis almaktan baska bir ise yaramiyor. X-fi go ise birtakim softwaresel olaylarla sesi daha iyiymis gibi yutturmaya calisiyor. Iki urun de incelerseniz yabanci incelemelerde yerden yere vuruluyor.

Bu durumda yapilacak en iyi seyin bir kulaklik anfisi almak oldugunu gorup gidip eBay'dan bir FiiO F5 aldim ve sonuctan asagi yukari memnundum. Ama 595 inanilmaz zor beslenen bir kulaklik oldugu icin asagi-yukari diyorum. Kulaklik anfileri olayina dalarsaniz icinden cikamazsiniz zira binlerce dolarlik lambali anfiler bile var. F5'i bir deneyin derim. Cok pahali bir cihaz degil ve 595'i tam anlamiyla kesememisse bile diger, nispeten daha ucuz kulakliklarda kesinlikle ise yariyor.

• 16-32 ohm bandındaki kulaklıklar sıradan/nominal güç beslemesi yeten kulaklıklardır.

Sennheiser hd 202 32 ohm empedanslı bir kulaklık olduğundan sıradan kulaklıklar için yapılmış güçteki çıkışlar bu kulaklığa yetecektir.

Kulakık anfisi ancak 32 ohm u aşan yüksek omajlı kulaklıklar için gereklidir. Eğer ses kartının çıkış güçü bu tip kulaklıklara yetmiyorsa. (Bazı ses kartları 600 ohm a kadar kulaklıklara yeten güçle gelirler.)

HD 202 için çıkış gücü anlamında kaygılanmanız gerekmez. Kulaklık anfisi muhabettinede gerek yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

16-32 ohm bandındaki kulaklıklar sıradan/nominal güç beslemesi yeten kulaklıklardır.

Sennheiser hd 202 32 ohm empedanslı bir kulaklık olduğundan sıradan kulaklıklar için yapılmış güçteki çıkışlar bu kulaklığa yetecektir.

Kulakık anfisi ancak 32 ohm u aşan yüksek omajlı kulaklıklar için gereklidir. Eğer ses kartının çıkış güçü bu tip kulaklıklara yetmiyorsa. (Bazı ses kartları 600 ohm a kadar kulaklıklara yeten güçle gelirler.)

HD 202 için çıkış gücü anlamında kaygılanmanız gerekmez. Kulaklık anfisi muhabettinede gerek yoktur.

Yeterli olmak ile verimli calismak ayni anlama gelmez.

Tipik bir ses kartinin butun cikislari 1v tur ve sadece FRONT cikislari 32ohm empedansindadir. 600 ohm dediginiz cikislar REAR ve SUB/CENTER gibi outputlarda olur ki ohm kanununa gore empedans ne kadar yukselirse ses seviyesi de o kadar zayiflar. Yani bir cikisin 600ohm direncinde olmasi demek daha guclu olmasi demek degildir. Bazi kulakliklari beslemek te bu yuzden zordur. Aslinda zor degildir ama ihtiyaclari farklidir. Siz voltajla akimi birbirine karistiriyorsunuz.

Dolayisiyla, kulaklik anfileri, ozellikle de F5 gibi basit devreler empedansi dusurmez, voltaji artirir. Bu da size daha fazla ve daha tatmin edici ses olarak geri doner. Bunun yaninda bas boost gibi ozellikleri de definisyon katar. Bu yuzdendir ki insanlar bu tarz urunleri alip kullanip memnun oluyorlar. Iddia ettiginiz gibi gereksiz cihazlar olsalardi incelemelerde bu belirtilir, insanlarin yanlis yapmasi onlenmeye calisilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juzam -- 23 Ocak 2011; 1:34:35 >

• Lütfen öğrenin sonra yazın.

Yazdıklarınız elektronik bilgisi olanlar için çok saçma.

quote:

600 ohm dediginiz cikislar REAR ve SUB/CENTER gibi outputlarda olur ki

Çıkışın omajı olmaz. Omaja uygun çıkış olur. Tüm line çıkışlar aynı standart seviyededir. Güç birimi watt tır.

Kulaklığın empedansı olur. empedans yüksek sürücülerde (kulaklıklarda) daha yüksek watt ta çıkışı olan anfi gerekir. Bu nedenle standart seviyedeki çıkışı olan anfiye sahip sıradan ses kartları yüksek empedanslı kulaklıları sürerken alınan mili watt değeri düşer bir başka deyişle alınan ses şiddeti kullanıcının beklediği 16-32 ohm empedanslı kulaklıkların seviyesine çıkamaz.

örneğin 16 ohm olan bir kulaklıkta 200 mw güç alınıyorsa 600 ohm olan kulaklıkta bu watt cindinden 600/16
    oranında azalır. Ancak kulaklık empedansı bildiğimiz DC gerilime karşı oluşan rezistans davranışında değildir. Bu nedenle direnç terimi değil empedans terimi kullanılır. Sesin o anki frekansına bağlı direnç (nominal devre+endüktif+kapasitif) değişimi söz konusudur. oransal olarak bu oranlara gerçek hayatta isabet etmesede başka hesap şansımız yoktur. V=IR olarak formüle edilen teorik formül aslen DC akım ve basit direnç için geçerlidir. Hoparlör sürmelerde de yaklaşık olarak kullanılır. Daha doğruya erişmek için yerine göre sesin şiddet verimi olan dB de kullanılmaktadır.

Neyse burası üniversite değil bende senden sorumlu değilim.

Bildiklerile devam et.

• quote:

Lütfen öğrenin sonra yazın.

Yazdıklarınız elektronik bilgisi olanlar için çok saçma.

quote:

600 ohm dediginiz cikislar REAR ve SUB/CENTER gibi outputlarda olur ki

Çıkışın omajı olmaz. Omaja uygun çıkış olur. Tüm line çıkışlar aynı standart seviyededir. Güç birimi watt tır.

Kulaklığın empedansı olur. empedans yüksek sürücülerde (kulaklıklarda) daha yüksek watt ta çıkışı olan anfi gerekir. Bu nedenle standart seviyedeki çıkışı olan anfiye sahip sıradan ses kartları yüksek empedanslı kulaklıları sürerken alınan mili watt değeri düşer bir başka deyişle alınan ses şiddeti kullanıcının beklediği 16-32 ohm empedanslı kulaklıkların seviyesine çıkamaz.

örneğin 16 ohm olan bir kulaklıkta 200 mw güç alınıyorsa 600 ohm olan kulaklıkta bu watt cindinden 600/16
    oranında azalır. Ancak kulaklık empedansı bildiğimiz DC gerilime karşı oluşan rezistans davranışında değildir. Bu nedenle direnç terimi değil empedans terimi kullanılır. Sesin o anki frekansına bağlı direnç (nominal devre+endüktif+kapasitif) değişimi söz konusudur. oransal olarak bu oranlara gerçek hayatta isabet etmesede başka hesap şansımız yoktur. V=IR olarak formüle edilen teorik formül aslen DC akım ve basit direnç için geçerlidir. Hoparlör sürmelerde de yaklaşık olarak kullanılır. Daha doğruya erişmek için yerine göre sesin şiddet verimi olan dB de kullanılmaktadır.

Neyse burası üniversite değil bende senden sorumlu değilim.

Bildiklerile devam et.

Ben cikislar 600 ohmdur demedim. Bunu siz iddia ettiniz, kivirmayin. Preout cikis guc birimi W degil V tur. Daha preamp ve DAC mekanigini bilmeden ahkam kesmeniz komik olmus. Tum cikislar ayni degildir. Multimetre bulun muhendis arkadaslarinizdan da bir bakin derim. Enteresan jargonlar kullanip kabak gibi ortada olan asil kastettiklerimi sirf sizin beklediginiz sekilde soylemiyorum (direnc-ohmaj) diye kendinizi hakli gosterme cabaniz gayet zavallica.

Konuyu bulandirma yarisina girecek olursak benden kurtulamazsiniz hic merak etmeyin ;) Misal, "dahi" anlamina gelen "de" baglaci ayri kullanilir.

Neyse burasi ilkokul degil, bende de koca cocuklarla ugrasacak sabir yok (aslinda var, hem de oyle bir var ki ;) )

Madem once saygidan ahkam kesip sonra da senli benli konusmaya baslayip seviyeyi iyice dusurdun, ben de yeni bir boyut ekleyeyim gereksiz samimiyet ve laubalilige: Bildigini iddia ettiklerinle devam et canim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juzam -- 23 Ocak 2011; 15:42:56 >

• quote:

(Bazı ses kartları 600 ohm a kadar kulaklıklara yeten güçle gelirler.)

yukarıda yazmışım bakında kim 600 ohm çıkıştan bahsetmiş anlayınız.

Hobi olarak kullandığım çalışma masamın üstü, linkteki konuda var. Multimetre, osilaskop,..... ne lazımsa size geçici olarak öğrenmeniz için verebilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_30494963/tm.htm

Dahi anlamına gelen de eki için ise ben kompozisyon dersinden zaten zorla geçerdim merak etmeyiniz. Teknik konularda çok az da olsa bilgim varsa da kompozisyon konusunda iyi değilimdir. Siz iyiymişiniz tebrikler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon için dac önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juzam
    600 ohm dediginiz cikislar REAR ve SUB/CENTER gibi outputlarda olur

Ben de yazmisim bakin da hakikaten kim ne demis onu bir gorun. Sadece kompoziyon degil, okuma derslerinde de uyuklamissiniz anlasilan :)

"Osiloskop" tur onun adi. 3. sinif sanayi ustalari bile anfi yapabiliyorken sizin bir marifetmis gibi bunu oturup "Bakin! Anfi yaptim!" diye foruma konu acmis olmaniz bana anca ne kadar megaloman oldugunuzu gosterir.

Ayrica tekrar edeyim. oradaki "de" ek degil baglactir. Sizin gibi Turkce'yi duzgun kullanamayanlar yuzunden zaten memlekette birtakim seyler kotuye gidiyor.

Bir soru soruluyor, ben de girip cevap verip yardim etme gorevini gerceklestirmis oluyorum. Araya her seferinde maydanoz gibi girip tad kaciran sizsiniz ve masanizin ustunde Tubitak olsa da bu gercegi degistiremezsiniz. Bunun artik farkina varin ve insanlarin konularini sabote etmekten vaz gecin.

Bence siz size PM yoluyla attigim tavsiyeye uyun, benimle ugrasmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juzam -- 23 Ocak 2011; 16:19:18 >

• Çıkışa 600 ohm demediğim halde; siz "dediğiniz" yazdığınız için ben demiş mi oluyorum.

Sizi kelime hatalarımı düzeltme göreviyle görevlendiriyorum.
    Osiloskop yerine osilaskop yazmışsın gibi hataları, de nin ek mi bağlaç mı olduğu konularını düzeltme göreviyle görevlisiniz.

Türkçe ve onun kullanımıyla ilgili konulara 4. sınıf sanayi ustaları olanların giremediği yerlere girip orada da yazınız. Memleketin kurtulması için size ihtiyaç var. (kendimi 3. sınıfın bir altı 4. sınıf saydım 36. sınıf isem bi zahmet bildirinde bundan sonra 36. sınıf yazayım)

Bu arada ben inatla Osilaskop yazacağım. Çünki ben öyle diyorum. Bazıları osilaskop der bazıları osiloskop der, önemli olan onun ne yaptığıdır, neye yaradığıdır, benim için adının hasan yada hüseyin olması değil.

Bu arada bu yazdıklarımda da kelime hataları vb dilbilgisi imla hataları varsa düzeltiver örtmenim.

(hasan ile hüseyin özel isim ama küçük hafle başlattım. )

• quote:

Çıkışa 600 ohm demediğim halde; siz "dediğiniz" yazdığınız için ben demiş mi oluyorum.

Sizi kelime hatalarımı düzeltme göreviyle görevlendiriyorum.
    Osiloskop yerine osilaskop yazmışsın gibi hataları, de nin ek mi bağlaç mı olduğu konularını düzeltme göreviyle görevlisiniz.

Türkçe ve onun kullanımıyla ilgili konulara 4. sınıf sanayi ustaları olanların giremediği yerlere girip orada da yazınız. Memleketin kurtulması için size ihtiyaç var. (kendimi 3. sınıfın bir altı 4. sınıf saydım 36. sınıf isem bi zahmet bildirinde bundan sonra 36. sınıf yazayım)

Bu arada ben inatla Osilaskop yazacağım. Çünki ben öyle diyorum. Bazıları osilaskop der bazıları osiloskop der, önemli olan onun ne yaptığıdır, neye yaradığıdır, benim için adının hasan yada hüseyin olması değil.

Bu arada bu yazdıklarımda da kelime hataları vb dilbilgisi imla hataları varsa düzeltiver örtmenim.

(hasan ile hüseyin özel isim ama küçük hafle başlattım. )

Sizden beklenen bir "olgunluk" la meseleye yaklasmaniza hic sasirmadim. Biraz daha buyuyup gelin, belki o zaman sizi kaale almaya devam ederim.

• quote:

.... FRONT cikislari 32ohm empedansindadir. ....

size "FRONT çıkışları 32ohm empedansındadır" diye yazdıran da ben miyim ?

Not: Cevap yazıp konuyu yazım hataları ve dilbilgisine çekebilmeniz için, cümlenin ilk harfi "s" yi küçük harf yazdım. Belki başka yazım hatalarımda vardır.
  • Keleminabi bu forumdaki ender insanlardandır bence. Çoğu gibi sağdan soldan netten okuduklarıyle değil gerçekten bildiği için yazıyor.

quote:

Bunlarıda öğrenmiş olduk teşekkürler..

• yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: Juzam

Ben de zamaninda HD-595'i laptop ile verimli bir sekilde kullanmak icin arastirma yapmistim, PCMCIA ses kartlarinin devri kapanmis anlasilan, laptopumda var olan mevcut ses kartiyla arada oyle acayip farklar yaratan bir urun bulamadim. Sizin baktiklariniza da baktim fakat X-fi 5.1 surround laptoptan analog 5.1 cikis ya da adaptorsuz 5.1 optik cikis almaktan baska bir ise yaramiyor. X-fi go ise birtakim softwaresel olaylarla sesi daha iyiymis gibi yutturmaya calisiyor. Iki urun de incelerseniz yabanci incelemelerde yerden yere vuruluyor.

Bu durumda yapilacak en iyi seyin bir kulaklik anfisi almak oldugunu gorup gidip eBay'dan bir FiiO F5 aldim ve sonuctan asagi yukari memnundum. Ama 595 inanilmaz zor beslenen bir kulaklik oldugu icin asagi-yukari diyorum. Kulaklik anfileri olayina dalarsaniz icinden cikamazsiniz zira binlerce dolarlik lambali anfiler bile var. F5'i bir deneyin derim. Cok pahali bir cihaz degil ve 595'i tam anlamiyla kesememisse bile diger, nispeten daha ucuz kulakliklarda kesinlikle ise yariyor.

x-fi 5.1 in kulaklık çıkışıda bulunmaktadır. Yani kulaklıkla kullanılmasında bir sorun yok ayrıca gerektiğinde 5.1 olarakta kullanılabilir. Benim istediğim eğer x-fi 5.1 alırsam bu kulaklıkla onboard ses kartından alacağımdan çok daha kaliteli ses alıp alamayacağımdır. X-fi go nun sıfırı 80 lira civarı 20 lira daha koyup ikinci el bir x-fi 5.1 almak daha mantıklı geliyor bana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.