Şimdi Ara

sennheiser ie8 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet bir kaç ay para biriktirdikten sonra ultimate earsın profesyonel modellerinden birini almayı düşünüyorum.
  • parana yazık olur derim.
    ie4 ve ie8 geçmiş elinden.ikisinde de basları pek yeterli bulmamış gibisin.ikisini de son seste kullanmışsın , bi de üstüne son seste bozulmasından şikayetçi olmuşsun daha fazlasını ister gibi.
    ultimate ears alman param var alırım , pahalı olan iyidir'ten öteye gitmeyecek
  • Alırsan haberim olsun, ben de denemek isterim

quote:

Orijinalden alıntı: gokberkgucin

evet bir kaç ay para biriktirdikten sonra ultimate earsın profesyonel modellerinden birini almayı düşünüyorum.
  • Ipod touchta ekolayzırı kapatıp da dene bir de eğer başka ayarlardaysa.

Bir de çok büyük beklentiler içine girmemek gerek. Verdiğin paraya oranla daha iyi ses alınmıyor çoğu zaman bu kulaklık işinde. Yani 20 tlye aldığın vibe, 600 liraya aldığın ie8den çok daha fazla tatmin edebilir.
  • Evet evet beklentilerimi çok büyüttüm. Memnuniyetsizliğimin sebebi budur. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • Sana yetersiz gelen kısım ses berraklığıysa, IE8'in o konuda muadillerine göre çok da iyi olduğu söylenemez aslında. Ama bi IE4'ten sonra tabiki ciddi fark olacaktır.

Bass knob'larından değişik ayarlar, değişik uçlarla uzun denemeler yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca yukarıda da söylediğin gibi; beklentini çok yüksek tuttuğun için başlarda hayal kırıklığı yaşayabilirsin.

Herhangi bir kulaklık hakkında -ki eğer diyaframlı bi modelse özellikle- 1 hafta düzenli dinlemeden önce yorum yapmayı hiçbir zaman doğru bulmuyorum. 5-10 güne kadar muhtemelen fikrinde bariz değişiklikler olacaktır. Tabi tüm bunları yine aradığın ses rengini tam olarak bilmeyerek, üstünkörü şekilde söylediğimi de belirtmem gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Kim satıyor?

Ayrıca ben IE4ten IE8e geçtikten sonra bu tepkiyi veren bir insanın, SM3 de alsa beğenmeyeceğini düşünüyorum. Olay kulaklıkta değil, kafada çünkü.

quote:

Orijinalden alıntı: x-testers

Forumda sm3 satışı var 600 TL'ye. Sm3 al sen. Ondan iyisi de zaten customdur.

@Azizim nickli arkadaş satıyor, ilanı var. 600 TL ye kaçırılmaması gerek bence. Yurtdışından getirilmesi çok meşakkatli, gümrük sorunu malum.
    O zaman arkadaşın customa mı yönelmesi gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-testers -- 30 Ocak 2011; 4:21:41 >
  • quote:

Evet evet beklentilerimi çok büyüttüm. Memnuniyetsizliğimin sebebi budur. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

kendine haksızlık etme beklentilerini elbette büyütüceksin, senden oldukca büyük paralar istiyorlar cünkü, sanki el işciliğide hepsi seri üretim sonucta neyse, memnuyetsizliğinin sebebi aslında o fazla cıkan duyduğun okuduğun yorumlar abartmaların aslında yalan olduğunu deneyiminle anlamış olman, bi miktar ses kalitesi için cok yüksek meblalar ödeme, emeğe yazık.

basslı bi kulaklık istiyorsan hippo vb öneririm en azından aksesuarlarıyla vidalarıyla bass ıda ayarlıyabilirsin
  • O satmıştı eskiden, yeniden mi ilan açtı?

Hatta o sattıktan sonra ben de sattım.

Ayrıca custom işi malesef pek kolay değil. Bizim gibi sürekli yurtdışı alışveriş yapanlar için bile ciddi anlamda düşündürücü ve uğraştırıcı diyebilirim. Bu forumda custom yaptırmak çok kolaymış gibi gözüküyor galiba göze. Benim custom'ın tam olabilmesi tekrar gönderme vs. ile toplam 4,5 ay oldu. 4,5 ay.

quote:

@Azizim nickli arkadaş satıyor, ilanı var. 600 TL ye kaçırılmaması gerek bence. Yurtdışından getirilmesi çok meşakkatli, gümrük sorunu malum.

Şu kafadan sallamasyonların beni öldürüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: cavador

quote:

Evet evet beklentilerimi çok büyüttüm. Memnuniyetsizliğimin sebebi budur. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

kendine haksızlık etme beklentilerini elbette büyütüceksin, senden oldukca büyük paralar istiyorlar cünkü, sanki el işciliğide hepsi seri üretim sonucta neyse, memnuyetsizliğinin sebebi aslında o fazla cıkan duyduğun okuduğun yorumlar abartmaların aslında yalan olduğunu deneyiminle anlamış olman, bi miktar ses kalitesi için cok yüksek meblalar ödeme, emeğe yazık.

basslı bi kulaklık istiyorsan hippo vb öneririm en azından aksesuarlarıyla vidalarıyla bass ıda ayarlıyabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 30 Ocak 2011; 11:36:59 >

• Ben bugüne kadar 5-6 tane sennheiser kullandım... hepsinin de sesi 1-2 ay sonra açıldı.. bu deneyimle sabit ve kulaklıklara düşkün ve birazcık kulağı sağlam herkes tarafından yaşanılan bilinen birşey.. İlk başlarda baslar ve tizler basit gelir ,yetersiz gelebilir... düzenli en az 2 günde bir 1-2 saat dinleme ile açılır kulaklıklar (herne kadar bazıları bunu reddetse de ) sen daha alalı 4-5 gün oluyosa böyle şikayet etmen için henüz erken.. 2 ay boyunca düzenli dinle o kulaklığı ondan sonra yeniden gözden geçir düşüncelerini...

*bu arada kulağına uygun olan kauçuğu seçmeye çalış... IE 8 şuan sennheiser'ın kulak içinde tepe kulaklığı ve ondan memnun olmadıysan (2 ayda sonra da memnun kalmazsan) artık senin için yapılabilecek fazla şey yok :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 30 Ocak 2011; 11:38:19 >

• @H.

Sallamasyon dediğin mukayese ettiğim VB ise o senin görüşün, bana göre ses rengi IE8 benziyen ancak daha basslı ve 4/1 fiyatına temin edebilicek bi ürün.

Eğer yazdıklarıma katılmıyorsan da biraz daha saygılı bi uslup yakışıkalırdı, sonucta herkezin kulağı, görüşü, beklentisi başka.

İşte örneği, işte konu sahibinin deneyimi ve şuanki sonucta zaten ortada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavador -- 30 Ocak 2011; 14:55:00 >
  • Sallamasyon dediğim, senin incelemeleri aşağılayıp, dalga geçip, yazanların emeklerine saygısızlık etmek.

Ben bu forumda kimseye custom yaptırın demedim, demem de. Aksine forumda birileri custom'ı istiyorsun geliyor zannediyor galiba. Benim bu ve diğer forumlardaki inceleme ve tavsiyelerim insanları yanlış yönlendirmez. Yanlış yönlendirdiğim kimseyi bulamazsın. Zaten bu arkadaşa da gördüğün üzere git şunu al demedik bidaha.

Bir de zaten konu sahibindeki arkadaşın kafa yapısı ile ne alınırsa beğenilmez. İki hafta sonra gelir buraya aslında çok güzelmiş de, ben farkına varamamışım der. Bunun örneğini çok yaşadım, bu da başka bir örnek.

Ama sen buna gidip de herkes abartıyor, incelemelere bakma dersen, neye bakılacak sorması ayıp? O zaman hiçbirşey yazmayalım, deneyip durun. İnsanlara iyilik hiç yaramıyor ya.

Üslubumu da beğenmiyorsan, yazdıklarımı okumaz, köşeden bloklarsın. Çünkü senin gibi düşüncedeki ve yanlış bilgiler veren insanları gördükçe bu forumda, üslübum gittikçe sertleşiyor malesef.

Ha bu arada, bu konudaki mesajın yüzünden değil sana karşı olan bu tutumum. Bu konuda yazdığın düşünceleri, çok kere bu forumda gördüm, hatta daha önce düzelttim de ve bundan sonra her yazdığında da düzeltmeye devam edicem. Çünkü insanları yanlış yönlendirip, akıllarını bulandıran sensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 30 Ocak 2011; 15:01:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: H.

O satmıştı eskiden, yeniden mi ilan açtı?

Hatta o sattıktan sonra ben de sattım.

Ayrıca custom işi malesef pek kolay değil. Bizim gibi sürekli yurtdışı alışveriş yapanlar için bile ciddi anlamda düşündürücü ve uğraştırıcı diyebilirim. Bu forumda custom yaptırmak çok kolaymış gibi gözüküyor galiba göze. Benim custom'ın tam olabilmesi tekrar gönderme vs. ile toplam 4,5 ay oldu. 4,5 ay.

quote:

Şu kafadan sallamasyonların beni öldürüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: cavador

quote:

Satıp satmadığıyla ilgili bir bilgim yok. İlanı görünce satışta sandım. Eğer değilse özür dilerim, yanlış bilgiye sebep oldum..
    4,5 Ay gerçekten uzun süre. Ben customun bu kadar zahmetli iş olduğunu bilmiyordum . O zaman bu arkadaş ne almalı?

• O sattı yani çoktan. Şu an satan yok sanırım SM3ünü.

Custom'ın en hızlı olanı 1 ayda geri geliyor. (Ben problemlerden dolayı geri gönderdim, yeniden yapıldı vs.)

Bu arkadaş hiçbirşey almamalı bana göre.

quote:

Satıp satmadığıyla ilgili bir bilgim yok. İlanı görünce satışta sandım. Eğer değilse özür dilerim, yanlış bilgiye sebep oldum..
    4,5 Ay gerçekten uzun süre. Ben customun bu kadar zahmetli iş olduğunu bilmiyordum . O zaman bu arkadaş ne almalı?
  • @cavador

Üst seviyeye çıkıldıkça kalite farkının fiyatla eş düzeyde artmadığı zaten bilinen bir gerçek. Ama burada kişisel zevkler ve bütçe devreye giriyor.

IE8'den sonra Hippo önermek biraz garip kaçmış bu açıdan. Biraz fazla uç bir örnek gibi görülebilir ama, Clip'in yanında gelen kulaklıkların ses rengi de HD600'ü andırıyor. Napalım şimdi, HD600'e gerek yok mu?

Tek kişinin hayal kırıklığı yaşıyor olması (-ki bunun beklentiyle alakalı olduğu söylendi çok kez), IE8'i kötü veya fiyatını haketmeyen bir kulaklık yapmaz. Tekil kişi üzerinden çıkarım yapmak doğruları pek de yansıtmaz.
  • Headfide şu an Avustralya dan biri 240$ a satıyo sm3. Ama ie8 bassları yetersiz geldi diyosan sm3ü beğenmemen mümkün, ama sm3 verdiği müzikal zenginlik ve kaliteyle bu ihtiyacını karşılayabilir anca. Ama şunu unutma yani piyasada ki en basslı iemlerden biri ie8. Daha üstü yok yani. Hani sm3 bile sana uyması tamamen şansdan ibaret.
  • Ie8 de son seste bozulma yapiyor yazina istinaden iphone 4 de senin icin son seste deneyim dedim ki son seste ancak 1 dk. dinleyebildim ve seste herhangi bir bozulmaya rastlamadim lakin kulaklarim sizladi madem garantili almissin servise gonder derim ses bozulmasi sikayetiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko
    @cavador

Üst seviyeye çıkıldıkça kalite farkının fiyatla eş düzeyde artmadığı zaten bilinen bir gerçek. Ama burada kişisel zevkler ve bütçe devreye giriyor.

IE8'den sonra Hippo önermek biraz garip kaçmış bu açıdan. Biraz fazla uç bir örnek gibi görülebilir ama, Clip'in yanında gelen kulaklıkların ses rengi de HD600'ü andırıyor. Napalım şimdi, HD600'e gerek yok mu?

Tek kişinin hayal kırıklığı yaşıyor olması (-ki bunun beklentiyle alakalı olduğu söylendi çok kez), IE8'i kötü veya fiyatını haketmeyen bir kulaklık yapmaz. Tekil kişi üzerinden çıkarım yapmak doğruları pek de yansıtmaz.

ie8 bencede iyi bir kulaklik fakat fiyatini hak eden bir kulaklik degil.
    kusura bakmayin telefondan yazdigim icin ic ice mesaj eklemeleri cok ugrastiriyor bu yuzden pespese atiyorum.

ie8 konusunda H. Kardesimin soylediklerini referans almanizida oneririm cunku ben bu kulakligi alirken ne kadar biryere kadar tavsiyede etsede cekincelerinide soylemisti ve soylediklerini aldiktsn sonra dinleyerek ogrenmis oldum tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 30 Ocak 2011; 16:39:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko
    @cavador

ie8 bencede iyi bir kulaklik fakat fiyatini hak eden bir kulaklik degil.
    kusura bakmayin telefondan yazdigim icin ic ice mesaj eklemeleri cok ugrastiriyor bu yuzden pespese atiyorum.

ie8 konusunda H. Kardesimin soylediklerini referans almanizida oneririm cunku ben bu kulakligi alirken ne kadar biryere kadar tavsiyede etsede cekincelerinide soylemisti ve soylediklerini aldiktsn sonra dinleyerek ogrenmis oldum tekrardan

Malesef anlatmaya çalıştıklarım anlaşılmamış görünüyor.

Orada bahsettiğim durum; bütün üst seviye kulaklıklar gereksizdir minvalindeki söyleme örnek olarak bu arkadaşın durumunun verilmesine karşıydı. Tekil örneklerle bi kulaklığın veya bir sınıfın iyi ya da kötü olduğu sonucuna varılamaz. Ses karakteri olarak kendinize uymayan her kulaklık kötü değildir, hatta kimine göre o fiyat aralığındaki en iyi kulaklık bile olabilir. O bakımdan kesin yargılar içeren cümleler kurmaktan kaçınmak lazım her zaman için.

Sadece IE8 değil, her kulaklık için çekinceler vardır. Çekincelerin olmaması anormal bi durum olurdu.

edit:imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 30 Ocak 2011; 17:01:11 >

• @H.

Arkadaşın lafı "Verilen parayı haketmiyor. O zaman sizlerde çok kaliteli kulakiçi kulaklık tavsiyesi bekliyorum." üzerine verdiği paranın karşılığını alamamış birine IE8 den daha pahalı bi kulaklık önermek yanlış olucağı için, eğer bass için almıştıysanız sonrakinde VB ile f/p ürününe önermemden ibarettir.

Afedersin ama bu konuda incelemelere bakma önerileri dinleme diyen kim! birileri IE8 i gereğinden fazla abartmışsa bende bunu bilip şahsi görüşümü dile getiriyorsam, konu sahibide deneyimiyle beni doğruluyorsa senin neye kime bu konuda daha savaş verdiğini anlıyamadım.

Bu arada hertür incelemeye, öneriyede saygım vardır, bicok incelemeye hatta sana dahi teşekkürüm vardır, ancak bugün bilgi yerine, kişilerin görüşlerine, hatta deneyimlerine rağmen satırlarca benimki doğru benim dediğim olucak şeklinde yazıyorsun, herhalde kötü bi günüdesin, pm de atmıştım zaten uzatmıyorum iyi forumlar diliyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.