Şimdi Ara

Seramik Kaplama& Kaput Filmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ C kullanıcısına yanıt
    Sayın Forumdaş,

Aracıma teslim alma aşamasında seramik kaplama yaptırmıştım, aradan 2 sene geçti, etkisi devam ediyor mudur bilmem, ancak geçen gün aracımı yıkattığımda (ki aldığımdan bu yana sadace meguiars bayilerinde yıkatırım.) kaput üstünde harelenmeler farkettim, yıkayan arkadaş, kiraçli sudan olabileceğini söyledi, bunu çıkarmak için ne tavsiye edersiniz bana?
  • Kireçli sudan harelenme oluşmaz. Eğer kireç lekesi ise sirkeyi 1/2 oranında sulandırıp spreyle yıkamadan önce sıkıp yıkayabilirsiniz. Fakat hangi marka seramik kullanıldığını ve süresini bilmiyorum. Eğer fotoğraf atarsanız yardımcı olabilirim. Genelde seramikler 1-3 yıl arası ömre sahiptir. Eğer bez çiziği şeklinde hareler var ise seramik olduğu sürece pasta yaptırmayınız. Seramiğin ömründen yer. Seramiğin var olup olmadığını ise yıkama sonrası araç yüzeyinde su iticiliği ve Boncuk boncuk su kalması olduğu sürece vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markasını bilmiyorum ancak Borusan kendi yaptırdı seramiği ücret karşılığında.Halen yıkama sonrası araç üzerinde boncuklaşma var, bu etkisinin devam ettiğini gösteriyor sanırım, seramik yapılalı tam 2 sene oluyor ..Hare dediğim şey çizik vb. Değil, kaput üzerinde belli belirsiz beyaz hani ter lekesi kalır ya tişörtün üzerinde, nasıl anlatsam bilemedim.Pasta yaptırmayın diyorsunuz peki yıkama sonrasında, hani şu meguiarsın çabuk cilaları gibi cilalarla cila yapsak zarar verir mi seramiğe?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 10 Eylül 2019; 10:21:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakında araç almayı planlıyorum ben de. İlk günkü boya kalitesini korumak için araca komple şeffaf film ya da folyo kaplama yaptırmayı düşünüyorum.

Seramik yerine böyle bir uygulama daha mantıklı olmaz mı ? 🤔

• bluerdem kullanıcısına yanıt
    aman hocam falçatayla fazlalık yerleri keserken her yeri çizerler bilginiz olsun.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Evet o tehlike gözümü korkutuyor maalesef 😕

• quote:

Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

Sayın GAİNSENSEi ;
    Uygulamayı anlatırken kullanacağımız malzemelerin ismini verdiğim takdirde reklam deyip ceza alabilirim.Ama Kısaca şöyle anlatıyım SERAMİK UYGULAMASI nı:
    1.Araç yıkanır kurulanır.Ardından Demir tozu yıkama kimyasalınız var ise tekrar yıkanır ve kurulanır yok ise kil uygulamasına direkt geçilir.
    2.Killeme bittikten sonra tekrar yıkanır ve aracın ihtiyacına göre pasta veya hare giderici(içerisinde cila barındırmayan) ile rotary veya orbital makina ile uygulama yapılır.Tekrar araç yıkanır ve kurulanır.
    3.Seramik maddesi cilalı ve kirli yüzeye uygulanamaz, bu yüzden araç üzeri ya ipa(izopropil alkol) veya final sıvılarından herhangi biriyle silinir ve uygulamaya geçilir.
    4. 40x40 cm2 lik bir alana kafesleme tekniği dediğimiz teknikle önce yatay sonra dikey şekilde pedin üzerine 3-5 damla damlatılarak bastırmadan sürülür.Tüm parça bitinceye kadar devam edilir.Bazı seramik türleri birer parçada silinir mikrofiber bez ile bazı seramikler ise 3 er parçada bir.Kutunuz üzerindeki kürleşme (ilk kimyasal reaksiyon) süreleri size yardımcı olacaktır.İşte burada yapılan hatalar; ya çok erken silinip seramiğin yüzeye tutunmadan beze alınması ya da seramiğin kürleşme süresinin çok üzerine çıkılarak silinemeyecek durumda yüzeyde iz bırakılmasıdır.
    Her markanın uygulama süreleri ve şekilleri ufak tefek farklar barındırır.
    Bir bilene sorarak yapmak o kadar da zor değil...
    Ustad aracı komple şeffaf film kaplaması mantıklımı? O vernık kalkma falan kafam karısdı sımdı. Aracın hangi bölgelerine şeffaf kaplatmak daha mantıklıdır? Yada vernik sıkıntısı çıkarmayacak tüm aracı şeffaf kaplayacak kaliteli bri ürün varmıdır piyasada?

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Evet o tehlike gözümü korkutuyor maalesef 😕
    İşi iyi bilen dikkatli birine yaptırmak lazım takipteyim aynısını düşünüyorum çünkü..

• Kaput filmini kaliteli bir yerde yaptırırsanız mantıklı. Kaliteli dediğim yerler Ziebart ve Sonax değil tabi. Buraların adı var sadece. Düşük veya orta kaliteli ürünler kullanıyorlar. Butik yerler her zaman daha iyi. Ankara bunun için biçilmiş kaftan. DBY Detailling, Detailling Dükkanı, Detaycı Adam gibi butik ve işini çok iyi derecede yapan yerler var. Seramik kaplama ise bana gereksiz geldi. Şuan ki aracımda mevcut ben bir faydasını göremedim. Kaliteli bir wax işinizi görür bence. Yılda 2 kez yenilerseniz sıkıntı yaşamazsınız. Birini kış öncesi, diğerini yaz öncesi yaparsınız. Kaput filmini dediğim gibi kaliteli yerde yaptırmak koşuluyla tavsiye ederim.
  • gemstoneblue kullanıcısına yanıt
    Instagram’dan Protac diye bir firmayı takip ediyorum. Çok detayını göremesem de işçilik anlamında güzel sonuçlar çıkarıyorlar. İstanbul’da olanlar ve kaplama/film olayını düşünenler bi grup kursak hem fikir alışverişi hem de toplu yaptırırsak fiyat avantajı elde edebiliriz aslında 🤔

• quote:

Instagram’dan Protac diye bir firmayı takip ediyorum. Çok detayını göremesem de işçilik anlamında güzel sonuçlar çıkarıyorlar. İstanbul’da olanlar ve kaplama/film olayını düşünenler bi grup kursak hem fikir alışverişi hem de toplu yaptırırsak fiyat avantajı elde edebiliriz aslında 🤔
    Arastırıyorum yazarım buraya sende yaz.araç ne düşünüyorsun?

• Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Demek istediğinizi anladım galiba ve sanırım kireç lekesi.Dediğim gibi sirkeli su işinizi görür.Maalesef cila kireç lekesini almaz fakat hızlı cila atmanızı aracın boyası ve parlaklığı açısından tavsiye ederim.
    Kaplamayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.Yaptıran herkes 6 ay sonra söktürdü.Kenarlardan kalkmalar ve yırtılmalar oluşuyor genelde.
    Şeffaf kaplama bana mantıklı gelmiyor.Ben hiç bir bölgeye kaplatmayı önermiyorum.
    Tamamdır dostum paylaşırım bulduklarımı seve seve. Tiguan ile 3008 arasında kararsızım. 😕

• CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ C kullanıcısına yanıt
    Bu olmadı 🤦🏻‍♂️ İyi yapılan bi kaplamada da benzer sorunlar olur mu ki?

• quote:

Bu olmadı 🤦🏻‍♂️ İyi yapılan bi kaplamada da benzer sorunlar olur mu ki?
    Bılemedım kafam karıstı kaput için olabılır belki..

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Sıfır beyaz renk araçta güneş yanığı için 20 sene lazım hocam, onun dışında boya kalkması falan olacaksa onu seramik de koruyamaz
    Artı seramik koruma denen şey 20 sene gitmiyor, her sene yaptırsa 20 senede 60 bin eder bir araba parası
  • quote:

Tamamdır dostum paylaşırım bulduklarımı seve seve. Tiguan ile 3008 arasında kararsızım. 😕
    Tıguan cok kazık ona nazaran pejo daha cok standartı var. Bugun c5 ile 5008 test ettim baska konuda yazdım bakabilirsin oraya.boyutları aynı zaten tıguan ıle all space biraz uzun o kadar.

Gördüklerim bana bu uygulamanın gereksiz olduğu kanaatini oluşturdu.Nedenleri;
    1.Kaput filmi güneş ve ısının etkisiyle matlaşır ve kötü bir görüntü oluşturur.
    2.Kenar kısımlarından kalkmalar olabiliyor.
    3.Taş vurduğu ve delindiği yerin kenarları hava kabarcığı oluşturuyor.
    4.Özelikle yarım filmler sökünce acayip renk ayırımı oluşuyor.
    5.Zamanında sökülmeyip çatlayan filmler kaputta çıkarılamaz iz bırakıyor.
    6.Ve son olarak çıkartılırken vernik kalkması veya yapışkanın boyada iz bırakması görülüyor.
    Benim deneyimlerim bu yönde.Fakat siz istediğinizi yapabilirsiniz.Ben müşterilerime 2 veya 3 kat seramik atıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.