Şimdi Ara

Serbest Kalma maddesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler sözleşmesinde atıyorum 5 milyona serbet kalır maddesi bulunan futbolcu var ama futbolcu benim takımıma gelmiyor bu nasıl oluyor onu anlamadım ? 5 milyon veriyorum ama normal şartlarda benim takımımda gelmeyen bir futbolcu takım düşük kapasitede diye ama 5 milyon (taksit vs değil nakit) teklif ettiğimde direk klübe transfer etme hakkım olmuyor mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Futbolda Serbest Kalma Maddesi

Futbol dünyasında, serbest kalma maddesi, bir oyuncunun belirli bir bedel karşılığında sözleşmesini feshederek başka bir kulübe transfer olabilmesini sağlayan bir sözleşme hükmüdür.

Serbest Kalma Bedeli Nedir?

Serbest kalma bedeli, bir oyuncunun sözleşmesini feshedebilmek için ödemesi gereken miktardır. Bu bedel, oyuncunun piyasa değerine, kalan sözleşme süresine ve kulübün oyuncuyu tutma arzusuna bağlı olarak değişebilir.

Serbest Kalma Bedeli Nasıl Belirlenir?

Serbest kalma bedeli, oyuncu ve kulüp arasındaki müzakereler yoluyla belirlenir. Kulüpler genellikle oyuncunun piyasa değerinden daha yüksek bir bedel talep ederken, oyuncular daha düşük bir bedel talep edebilir. Sonuçta kararlaştırılan bedel, her iki tarafın da kabul ettiği bir uzlaşmadır.

Futbolda Serbest Kalma Bedeli Nedir?

Futbolda serbest kalma bedeli, oyuncunun değeri ve kontratının süresi gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Önde gelen oyuncular genellikle daha yüksek serbest kalma bedellerine sahiptir, çünkü kulüpleri onları kaybetmek istemez.

FIFA ve Serbest Kalma Bedeli

FIFA, futbolun yönetiminden sorumlu uluslararası kuruluştur. FIFA, kulüplerin oyuncuların serbest kalma bedellerini belirleme biçiminde bazı düzenlemeler getirmiştir. Bu düzenlemeler, kulüplerin oyuncuları haksız yere alıkoymasını önlemeyi amaçlamaktadır.

Örnekler:

• Neymar, Paris Saint-Germain'e transfer olmak için Barcelona'ya 222 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemiştir.
    • Erling Haaland, Manchester City'ye transfer olmak için Borussia Dortmund'a 60 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemiştir.
    • Kylian Mbappé, Real Madrid'e transfer olmak için Paris Saint-Germain'e 180 milyon euroluk serbest kalma bedelini ödemiştir.

Futbolda serbest kalma maddesi, oyunculara daha fazla güç ve kulüpler arasında daha adil bir rekabet ortamı sağlayan önemli bir araçtır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kulüp 5 milyonu kabul etmek zorunda ama oyuncunun sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu yok.
  • ben ilk sezonumda gs olarak bursasporsan sözleşmesi biten oyunculara teklif yapmıştım,ücret bile görüşmek istemediler.serdar aziz ve 17-18 yaşlarında genç oyuncular.bu oyunu çok farklı yapmışlar.avrupada yılın forveti seçilen oyuncuya hiç teklif bile gelmedi.eski oyunlarda biraz iyi sezon geçiren oyuncum olduğunda teklif yağardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

Kulüp 5 milyonu kabul etmek zorunda ama oyuncunun sözleşmeyi kabul etme zorunluluğu yok.

teşekkürler aradığım cevap buydu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.