Şimdi Ara

Serbest Sohbet Köşesi (703. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.058
Cevap
19
Favori
405.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba, eskiden çok sağlam takip edenler vardı. Yaş yelpazesi baya geniş idi. Bazı vefat eden yüz yüze görüştüğüm üyeler bile oldu. Çok hararetli konular oldu. Kavga gürültü cezalar vs çok oldu. Sonra herkes yavaş yavaş kenara çekildi :) Bence güzel günlerdi. Beynimi burası zorlamaya burada başladım. Her türlü konu konuşulurdu ancak bazen haddi aşanlarda olurdu. Ceza almayı pek umursamazdı kimse ve aynı fikirde olmadığımız insanlarla dahi yüz yüze görüştük. Anlatsam kitap olur diyecek bir forum arıyorsan tam burası :D

• Epirus kullanıcısına yanıt

ben yüz yüze görüştüm 4-5 sefer. Yani uyuşmadığımız konu çoktu ama muhabbeti güzel bir insandı. Allah a inanmazdı. Bende inandığını umarak vefat ettiğini düşünmek istiyorum. Burası eskiden çok farklı idi. Tahammülsüzlük daha azdı. En azından tartışmanın ne olduğu daha belirgindi. Hakaretler ince laf giydirmeler ile olurdu genelde. Vay be kaç sene geçmiş )

• Ali Kuşçu A kullanıcısına yanıt

Nasılsın hocam keyifler nasıl :)

• abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Siz de yazmışsınız. Bir Yaratıcıya (Tanrı, Allah, ...) inanmak ya da inanmamak İnsani ilişkilerde teferruattan öte değil.

Kim olursa ve ne düşünüyor olursa olsun, diğer insanlarla belli koşullarda ilişki kuruyoruz. Kendimizi ve haddimizi bilirsek, yaşanan ya da yaşanacak olan herşeye "hayatın cilvesi" bağlamında tahammül etmek mümkün.

@neommy ve benzerleri. İyi bir insanın benim için statüsü Cennetlik'tir.

İyi günler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hiç şaşırmam öyle olmasına. Ne hikayeler dönmüştür mutlaka... Yüz yüze konuştuklarınızın olması da epey ilginçmiş :D

Cezalar ise zaten geçici, nasılsa biraz süre sonra yine dönecek  

iyi diyelim iyi olsun, sen nasılsın. Zaman çok hızlı hiç anlayamadan yıllar geçmiş, buralar yavaşlamış, eskiden mesajları okumaya yetişemiyorduk, şimdi 3 ay uğrama aynı duruyor garipsedim.

• Ali Kuşçu A kullanıcısına yanıt

Aynen hocam. Mesajları not alır cevapları hazırladım bazen. Çok güldüğümüz zamanlar oldu. Hatta maalesef bazı arkadaşların akli yetileri kayboldu ve çok üzüldüm. Yani bu durum insani ilişkileri de bozuyor maalesef.

Şimdi nerelerdesin.

• Epirus kullanıcısına yanıt

Tabi ki öyle. Yani yaratan ben değilim. Dolayısıyla insanlar hakkında kararları verecek olanda ben değilim. Ben kendimden sorumluyum ve inandığıma göre bir yere kadar tebliğ edebilirim. Ancak bu insani olarak konuşmamı engellemez. Neommy ile başlarda anlaşamasakta sonradan baya muhabbet ettik. Tam şirin ton ton dede idi. Bunu kendisine de söyledim. Yani o akşam sohbetlerinde herkes çok farklı telden insanlardı. Uğraşsan bir araya getiremezsin :)

1990'lı yıllarda memleketin 4 1 yanından ve toplumun neredeyse tüm kesimlerinden çeşit çeşit insanlar bir araya gelip sohbet edebiliyor, tartışabiliyordu.

Örneğin üniversite yurtlarında. Tabi ki hemen/kolayca olmuyordu. Zamanla.

Dede dediğinize göre aranızda epeyce yaş farkı varmış :)

Kendisini pek tanımadığım için sormamıştım ama yaşasaydı tahminimce şu an 60-65 aralığında olurdu gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş ya. Foruma zaten neredeyse hiç girmiyordum yıllardır. Son zamanlarda da birkaç konuya bakıp çıkıyordum. Buraya da bakayım dedim, bak yine üzüldüm. Bir yandan ağır bir nostalji, bir yandan neommy'yi hatırladım.

Espriyi bu kadar iyi kaldırabilen adam zor bulunur. Toprağı bol olsun. Önceleri çok girdik birbirimize, sonraları iyi anlaştık hatta bir ara görüşmeyi bile düşündük ama hayat girdi araya. Vefatının üstünden bile kaç sene geçmiş.

• Kraven kullanıcısına yanıt

ooo Kraven efendi. nerelerdesin hocam. Bu arada senin kullanıcı isminin filmi çıkıyor. Baya güzel gözüküyor :) Nerelerdesin ne yapıyorsun

Vayyy :) Gördüm onu da normalde Spiderman'i öldürüp mezara sokmuş adamım ben çizgi romanda. Filmde kötü göstermezler umarım 

Vallahi ne olsun, işi gücü bıraktık o kadar tarih konuşa konuşa okula dönüp tarihçi olduk. Okul işlerini bitirdik şimdi yine iş güç kovalıyoruz. Şu Kasım indirimlerini bekliyorum bir de, güzel bir indirimle bir mikrofon ayarlayabilirsem video/yayın işlerine de başlayacağım. Seni sormalı, senden ne haber?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 27 Ekim 2024; 18:41:46 >
  • Çizgi romanlarda daha neler neler varda. Sinemalara yansımıyor tabi :) oo yeni açılımlar yapmışsın maşallah. ne olsun işte bizde iş güç koşturmaca hayat geçiyor :) bazen yoğun bazen rahat. Bende üniversitede hocayım. Otomotiv üzerine :)

Oo tebrik ederim, çok sevindim :) Ben de akademik tarafa yönelmiştim aslında bir okulda ar. görevlisi olarak ama kıyısından döndük, kısmet olmadı diyelim bazı şeylerden dolayı. Sevindim senin adına ama. Son zamanlarda otomobil kısmında daha aktiftin diye hatırlıyorum zaten forumda, bunu ilerletip bir de akademik tarafa çekmişsin. Vallahi çok iyi. Benimki de benzer oldu ama yarı yoldan döndük 

Dostum artık para kazanmak daha önemli olmaya başladı. Malum Türkiye'de yaşıyoruz. Her ne kadar mesleğimi sevsem de bazı alternatifler düşünmek gerekiyor. Akademiye dışarıdan da devam edebilirsin aslında. Yani en azından bu işe meylin varsa, kimse ne işin var diye sormuyor. İşte bu noktada başka gelir kapısı iyi oluyor

Zaten şu mikrofon işini halledebilirsem, Youtube onun için olacak. Tutar veya tutmaz öyle bir amacım yok ama o içimdeki şeyi atmam gerek bir şekilde. Akademi şu an için olmuyorsa, o güdüyü böyle karşılayacağım. Belki sonra tekrar akademiye de devam ederim ama dediğin gibi, eğer hazırda paran yoksa ve zengin değilsen mecbursun başka işlere yönelmeye.

Hocam Balkan Harbi hakkında kitap tavsiyen var mı? Yenilginin sebepleri, hatalar vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi green_fire -- 6 Kasım 2024; 23:9:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • green_fire kullanıcısına yanıt

Yeni fark edebildim mesajı. Son dönem uzmanı olmadığım için doğrudan şudur diyebileceğim bir şey gelmiyor şu an için aklıma ama bir literatür tavsiyesi verebilirim onun yerine. İçlerinde çok güzel kitap ve makaleler mevcut konuyla ilgili.

http://kaynakca.hacettepe.edu.tr/kaynakca/4967896/balkan-savaslari-kaynakcasi

https://1000kitap.com/balkan-savasi--603/kitaplar

https://dergipark.org.tr/tr/pub/trkede/issue/13298/496138

• 
Sayfa: önceki 699700701702703
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.