Şimdi Ara

Şerefsizliğin Geometrik Artışı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
3.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çünkü sadece fen ilimleri konusunda eğitimliler insanlar, materyalist yetiştiriliyorlar. Ahlak eğitimi yok. İnsanlığın gelişiminde ahlak eğitiminin temel taşı din de yok artık toplum hayatında. Ahlakı diğer çoğunluğa göre düzgün olanlar nesilden nesile aile içinde bunu muhafaza edenler. O da giderek azalıyordu ve artık imkansız hale geldi, getirildi. Herkese çocuğuna kral, kraliçe gibi davranmaları empoze ediliyor, hiçbir kural, kul hakkı tanınmıyor. "İstediğinde, istediğini yapabilirsin, sen özgürsün" anlayışıyla insanlık hayvanlaştırıldı. Yırtıcı ve saldırgan olanlar üstün oldu. Tıpkı hayvanlar alemi gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Orada %57 var 😊

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Sıfır dini alt yapısı olan insanların sizin tanımınızdaki ahlaklı insanlar sınıfına oturması nasıl oluyor? Bu insanları din dindar aile falan yetiştirmiyor ve istisna değiller. Hatta öyle insanlar var ki çoğu dindar insana göre çevreye insanlara karşı daha ahlaklı? Nasıl olacak bu iş?

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Yazdığımı tekrar okursan anlayabileceğine inanıyorum.

• Din toplumlarında ahlak var, dinsiz toplumlarda ahlak yok demek çok yanlış. Tam tersinin doğru olduğu çok açık. Japonlar kadar ahlaklı toplum varmı dünya üstünde acaba. Düzgün ahlak başarı getirir. Refah getirir. İleri toplumlarda düzgün ahlak olur. Bugün ileri toplumlara baktığımızda en yüksek ateiszm oranlarının onlarda olduğunu görürüz. Avrupa o bağnaz dinci uygulamalardan kurtulduğunda ilerleme kaydetti, yani rönesans reformlarla orta çağ karanlığından kurtuldu. İnsanlık medeniyetinin ilerlemesine vesile oldu böylece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 12 Ağustos 2023; 17:24:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Avrupa da, Japonya da dinin getirdiği ahlak kurallarından boşalan yeri, çağa uygun ahlak eğitimi ve bununla beraber uygulanan kanun ve kurallarla doldurdu. Bizde ise bu yapılmadı. Din diyince hemen "İslam" anlayıp alerjinizin depreşmesine gerek yok. Ona bakarsak yabancı seyyahların notlarından Osmanlı topraklarında bir zamanlar ahlakın zirvesinin yaşandığını da görüyoruz. Ateizm, marxism vs "kime göre, neye göre ahlak" sorgulaması yapar. Avrupa ya da Japonya'da vs ateist çok bile olsa, ateizme göre yönetilmiyorlar. Sekülerizm de dinlerin yerine konulmaya çalışılan bir "beşeri din"dir.

Ayrıca pkk da ateist, marxist bi örgüt. Kural, kanun tanımalarını, ahlak anlayışlarını görüyoruz... Ateizmde ahlak eğitimi mi var da, ateist oldukları için ahlaklılar çıkarımı yapalım?

• Prezervatifin yaygınlaşmasıyla olan birşey neye şaşırıyorsunuz ki ? İyi insanlar bakabilir miyim, yetiştirebilir miyim diye sorular sorarken ne kadar leş adam var üreyebildiği kadar ürüyor. idocracy filmi gerçek oluyor.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Ateizm de ahlak eğitimi var. Ateizm de koşulsuz biat yok. Sorgulama var. Buda iyi insan ahlaklı insan olmaya itiyor. Dinlerde ise koşulsuz biat var. Buda sorgulamamayı gerektiriyor. Buda ahlakı bozuyor.

• Sultangazinin neresinde oturuyorsun abartma sultangazi iyi yer

• pspsexer kullanıcısına yanıt
    Avrupanın yaşadığı ronesans reformu yasayamadigimiz için bu çöküş söz konusu canım benim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • para odaklı büyük şirket olan getirin 9 liraya sattığı biskuviyi, 11-12 liraya satan bakkallar istanbulda orda burda heryerde, işin ticaretini bilmiyorum ama bu kadar kişi çalıştıran çok para gereken şirket bu fiyata satabiliyorsa bu bakkalların yaptıklarını aklıma tek gelen ihtimal, getirin çok büyük alım yapıp bakkalın nispeten daha küçük almasına bağlamak ne kadar gerçek ya da doğru bilmiyorum, hani nereden kimi tutsan elinde kalır ya, öyle

• Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

Video kayıtlarını atacağım inşallah.. Orda görürsün iyi yeri..

• mikail13 kullanıcısına yanıt
    Türkiye' ye hoşgeldin

• tam olarak eğitim ve dürüst ahlaki ve kanuni değerler oturmadığı için böyle şuan tek yapılacak şey ülkeyi terkedip daha iyi bir ülkeye geçiş yapmak en azından ekonomik olarak

• Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

İyimi ? bildiğin varoş getto. O ve onun gibi yerlerde oturanlar kendini İstanbullumu sanıyor ?

• bizim çevrede pek genç kalmadı bizim tüm sülaleyi toplasak 20 40 yaş arası en fazla 10 kişi kalmıştır amerikada türkiyedekinden daha çok akrabam var :D gençler hep gidiyor daha dün bir kuzenimi daha gönderdik amerikaya ögretmendi idealist bir insandı hakemli dergilerde makaleleri vardı çok çaba sarfetti bişeyleri düzeltmek için 2 yıl önce demiştim boşa kendini yorma git kurtul diye yok elimden geleni yapacam ülkeme faydalı olacam diyodu :D artık yılmış 2 yılda 15 kilo vermiş stresden anlattıkları şeylerde yenilir yutulur şeyler değildi o kadar hainlikler anlattıki bi çok şeye aşina olduğum halde şok oldum o kadarda değil la kimse bişey yapmıyomu dedim yok dedi :D en son oda pes etti gitti yiyenim var tıp okuyo şu anda almanca ögreniyo oda direk gidecekmiş en son dayanamayıp bende gidecem :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temhem3838 -- 14 Ağustos 2023; 18:42:56 >
  • Otorite, otoriteliğini düzgün şekilde yapmadığı için pareto ilkesi bir kez daha devre girdi. Ülkeyi taşıyan %20 kesim ülkeyi terk ediyor böylelikle verilerle oynamalar meydan geliyor. SONUÇ kalitesizlik ve standartsızlık.

• Anap özellikle AKP sonrası toplum çok bozuldu.

• Geçen pazartesi kilidi kırıp bisikletimi çaldılar. 3 tane genç.
    Polise 3 kere kamera kayıtlarını alacak mısınoz diye uyarıda bulundum. Esnaf bana vermedi. 1 hafta geçince siliniyor. Almadılar. Dün namaza giderken hırsızı yolda gördüm. Takip ettim. Polise aradım. 1,5 saat polis gelmedi. Bir de yalan söyleyip yönlendirdik diye cevap veriyor sultangazii polisi.. En son çatladım. Ağır laf ettim. Sonra geldi de aldılar hırsızı..
    Polis hırsızlıkya ilgilenmiyor burda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 21 Ağustos 2023; 10:3:5 >
  • Sultangazi seçimini yaptı kendi tercihleri.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.