Şimdi Ara

ŞERİFÇAVUŞ - DEMİRKÖY - KIRKLARELİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
19.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 325 kısa dönem olarak askerliğimi 55. mekanize tugayına bağlı 5. hudut taburu 1. bölük şerifçavuşda yaptım. bugün teskere aldım. burası ile ilgili bilmeniz gerekenleri cevaplayım. şerifçavuş 1. bölük merkezi olarak geçmekte. demirköy 5. hudut taburuna bağlı. 2 tane 1. bölük merkezine bağlı karakol var. kocabayır ve armutveren. biz 325 kd olarak 40 kişi geldik şerifçavusa oryantasyon eğitimini burada aldık ama şimdi tburda veriliyor eğitim. ormanın içinde güzel bir karakol. heryer ağaçlarla kaplı. 2 tane nöbet tutulan yer var. nizamiye ve garaj nöbeti. yazları 2 saat kışları 1 saate iniyor. kışları çok soğuk oluyor. bu yüzden yanınızda mutlaka içlik olması şart. banyo konusunda rahat olun. eğer borular kışın donmazsa hafta içi 2 kez manga sırasında hafta sonu karışık her sabahda ihiyac banyosu olmak üzere bir suru seceneğiniz var. yataklar temiz ve çarşafları düzenli değiştirebilirsiniz. herhafta cuma günleri genel temizlik yapılıyor karakola. evci çıkmak isteyenler için iğneada musait. demirköyde eğer tanıdığınız yoksa başka secenek yok. iğneada yarım saat mesafede oteller mevcut. herhafta çarşı var demirköye. ama komutanlarla anlaşabilirseniz kırklareline çarşıya gidebilirsiniz.

325 KD Uçankuş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şerif Çavuş Karakolu: Kırklareli Demirköy'ün Muhafızı

Kırklareli ilinin Demirköy ilçesinde yer alan Şerif Çavuş Karakolu, Türkiye'nin sınır güvenliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Karakol, Kırklareli Demirköy 5. Hudut Taburu'na bağlıdır ve Bulgaristan sınırının korunmasından sorumludur.

Tarihçe ve Önem

Şerif Çavuş Karakolu, adını 1912 yılında Bulgarlara karşı savaşırken şehit düşen Şerif Çavuş'tan alır. Karakol, sınır bölgesinin güvenliğini sağlamak ve kaçakçılığın önlenmesine yardımcı olmak için kurulmuştur.

Lokasyon ve Sorumluluklar

Karakol, Demirköy ilçesine bağlı Kocabayır köyünde bulunmaktadır. Bulgaristan sınırına yakın konumu, sınırın izlenmesi ve herhangi bir tehdide hızlı müdahale edilmesi için stratejik öneme sahiptir. Şerif Çavuş Karakolu'nun sorumlulukları arasında şunlar yer almaktadır:

• Sınırın güvenliğinin sağlanması
    • Kaçakçılığın önlenmesi
    • Sınır geçişlerinin kontrol edilmesi
    • Bölgedeki asayişin sağlanması

Askeri Birlik ve Donanım

Kırklareli Demirköy Şerif Çavuş Karakolu, Kırklareli Demirköy 5. Hudut Taburu'na bağlıdır. Karakolda görev yapan askerler, sınır güvenliği konusunda eğitimli ve deneyimlidir. Karakol, sınırın izlenmesi ve herhangi bir tehdide müdahale edilmesi için gerekli silah ve ekipmanlarla donatılmıştır.

Sivil İşbirliği

Şerif Çavuş Karakolu, bölgedeki sivil halkla yakın işbirliği içinde çalışmaktadır. Karakol, sınır bölgesindeki güvenliği sağlamak için yerel halkla ortaklaşa çalışır. Bölge sakinleri, şüpheli faaliyetler veya sınır ihlalleri konusunda karakola bilgi verirler.

Sonuç

Kırklareli Demirköy Şerif Çavuş Karakolu, ülkemizin sınır güvenliğinde kritik bir rol oynamaktadır. Karakol, Bulgaristan sınırının korunmasından sorumludur ve bölgedeki asayişin sağlanmasına yardımcı olur. Askerlerin profesyonelliği ve sivil halkla işbirliği sayesinde karakol, Demirköy ve çevresindeki bölgenin güvenliğini etkin bir şekilde sağlamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güzel istihbarat vermişşin :)
  • teşekkürler dedeciğim verdiğin bilgiler için
  • 329.dönemim kısmetse.tecrübelerinden mahrum etme bizleri guneru dede.
  • demirköy'den selamlar herkese :))

uçankuş'un kameramanı. :) Senin ismini çok duyduk. Senin yatağında yatıyo arkadaşım :) 327. KD'yim ben arkadaşlar. Şerif çavuşta 5 gün kaldık. Dedikleri aynen doğru. BU haftasonu demirköy'deyiz ancak haftaya kırklareline geçebiliriz belli olmaz :)

Ben armutveren karakolundayım. Anlatılcak o kadar çok şey war ki nerden başlasak :) 10 km'lik devriyeler mi desem, gece nöbetleri mi desem :)ASkerlikte son kısa dönem olmak düşüncesi bazen göğsümüzü kabartsa da 1.ocak 2010 tarihine kadar sanırım yasa çıkmazmış. O yüzden o tarihe kadar askerliğe gidin derim :) 12 ay çekilmez :)

tezkere 17 eylülde. Çıktığım zaman geniş bilgileri sizlere aktaracağım.

NOT: Buradaki komutanlar gayet iyiler. Buraya düşmeye bakın.

Askerde bulunan herkese hayırlı tezkereler.
  • Şerifçavuşda rahat askerlik yapacağınıuza eminim. En azından kafanızdaki askerlik korkusunu atabilirsiniz. Yıllardır nasıl yapacağım derdiyle ertelediğiniz askerliğin çok da zor olmadığını göreceksiniz. Büyük yerlerde askerlik yapmak zordur ama karakolarda bu konuda daha küçük olduğu için fazla rütbeli görme şansınız yokdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guneru -- 15 Haziran 2009; 14:08:42 >
  • Edirne/Keşan doğumlu biri olarak oraya düşme olasılığım neredeyse yok
  • Sevgili Ümit kardeşim,

Eğer ki, askerliğiniz boyunca yaptığınız bu ucuz numaralardan bizim haberimiz olmadığını zanıyorsanız, saflığınıza hayranım. Askerlikte aylar değil, yıllar devirmiş biri olarak böyle ucuz şeylere yeltenen herkesi gözünden tanımak, bu meslepin kazandırdığı elzem becerilerden birisi.

Ancak, böyle vasit numaralar yerine, getirilen yasakların veya kuralların nedenlerini araştırmak için biraz zihninizi zorlasanız.

Askerlik bittiğine göre artık yazabilirim, buyurmuşsunuz. Lakin, unutmayınız ki, insanların kişiler üzerinde bıraktığı izlenimler askerlik bittikten sonra, hayatınızın her adımında sizi takip eder. Bu konuda pek başarılı olamadığınızı söylemek durumundayım.

Nitekim, yüzümüze sizin kadar gülene az rastlanır burada.

Hayal kırıklıklarıyla...
  • merhaba..sizden bir ricam olabilirmi? erkek arkadaşım kırklareli 55. mekanize 5. hudut taburu 2. bölükte yapacak usta birliğini nasıl bir yer olduğunu merak ediyor ve araştırmamıistedi. orayı bilen bir arkadaş bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. nasıl bir yerdir? ihtiyaç duyacağı şeyler nedir?
    şimdiden herkese çok teşekkürler....
  • merabalar...bende askerlıgımı serıfcavus bolugu kocabayır karakolunda yaptım...bı asker ıcın en ıdaal yer burası...ormanın ıcınde super bı yer.askerlıgınızı en guzel gecırılebılıcek yer
  • 94/4 Olarak yapmıştım şerifçavuş da santralciydim 2 karakol 1 bölük merkezi var armutveren kocabayır karakolu hudut mangaları gelir tokat sivas gibi yerlerden ormanın tam ortasındadır şerifçavuş karakolu kışın çok kar yagdıgı için su erzak sıkıntısı olur karakol 60 kişi tertip manga gelme olayına göre sayı 40 60 arası oluyor mangalar dan hariç şöför ve sıhhıyeci kısa dönem (Poşşet ) lerde mevcut oluyor komutan sayıcı 1 elin parmagını geçmez hafta içi. karakola alışana kadar cok zorluk çekersiniz ama alıştıkdan sonra vazgeçilmez olur çarşı olayı biraz sıkıntı oluyor demirköye cıkıyorsunuz köy bildigin 2 3 banka ptt 2 otel 2 int cafe 2 3 yemek yigiceginiz yer var secenekler kısıtlı karakolda telefon zor çeker her yerde cekmez kışın herşey iptal olur elektrik su telefonlar bizim zamanımızda cok sıkıntılı zamanlardı biz bitirdikden sonra yavaş yavaş karakolu yenilemeye başladılardı artık yeni gidicek arkadaşlar bizim cektigimiz sıkıntıları en az biçimde çekicegine inanıyorum giden arkadaşlara hayırlı teskereler.

Ha unutmadan gezilecek yerleri de igne ada , dubbisa magara ları , bide ormanlık alanda mangal yakılacak cok yer var .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.