Şimdi Ara

Serigrafi yöntemi ile pcb baskı devre (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
5.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhabalar ben sadece maskeleme yapmak için kullanmak istiyorum. sanırım sodyum karbonat . uv maske filmi ve pozlama kutusu lazım bana.

şimdi hazır pozlama kutusu baktım bulamadım .. bunun 2. eli yada yapabileceğim bir yöntemi vs varmıdır?_

mesela siz ne kullandınız kutunuzu yaparken florasan canta kutu başka bileşenler olarak.

gerçekten calısmalarınıza hayran kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

merhabalar ben sadece maskeleme yapmak için kullanmak istiyorum. sanırım sodyum karbonat . uv maske filmi ve pozlama kutusu lazım bana.

şimdi hazır pozlama kutusu baktım bulamadım .. bunun 2. eli yada yapabileceğim bir yöntemi vs varmıdır?_

mesela siz ne kullandınız kutunuzu yaparken florasan canta kutu başka bileşenler olarak.

gerçekten calısmalarınıza hayran kaldım.

Teşekkür ederim. Ben 4 adet osram marka Uv-A 8 watt floresan kullandım. Tanesi 5 TL idi geçen sene. Bide floresan armatürü gerekli. Tanesi 15 TL idi. 8 watt floresanlar için T5 armatür diye geçiyor. 4 ünü paralel bağlayarak kullanmıştım. Ben çanta almadım. Bauhaus tan mdf kestirmiştim. Onları vidalayarak kutu yapmıştım. Ölçüleri tamamen size kalmış. Önemli olan floresanların pcb ye olan uzaklıkları. Ben 10 cm ayarlamıştım sıkıntısız pozlama yapabildim.

Bu mesaja eklenen görseller:

Serigrafi yöntemi ile pcb baskı devre

• Jeofby;
    Soldermask boyası nasıl bir şey. Markası ve modelini yazar mısın mümkünse? Ben de serigrafi sistemi kurdum, kalıp hazırlama boyama vs sorunsuz yapıyorum ancak ancak çinden aldığım soldermask boyalardan memnun değilim parlaklık yok. Senin soldermask çok güzel duruyor. Aşağıda ilk yaptığım baskı devre var. Bir de soldermask boyasını katalizör ile beraber mi kullanıyorsun. Öyleyse katalizörün de markasını ve modelini yazar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: DaRt

Jeofby;
    Soldermask boyası nasıl bir şey. Markası ve modelini yazar mısın mümkünse? Ben de serigrafi sistemi kurdum, kalıp hazırlama boyama vs sorunsuz yapıyorum ancak ancak çinden aldığım soldermask boyalardan memnun değilim parlaklık yok. Senin soldermask çok güzel duruyor. Aşağıda ilk yaptığım baskı devre var. Bir de soldermask boyasını katalizör ile beraber mi kullanıyorsun. Öyleyse katalizörün de markasını ve modelini yazar mısın?

Çinden bende soldermask almıştım hem mavi hem yeşil. Aslında parlaklık olarak iyi bence fakat pcbye yayması çok zor. Benim kullandığım soldermask Lehim Maske Mürekkebi diye geçiyor. Serigrafi malzemeleri satan yerlerde mevcut. Her yerde olmayabilir. Ben Ankarada rear serigrafiden aldım tüm malzemeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

94 yılında bu şekilde basmaya başlamıştım. Pratiklik kazanınca basmak 1 saatte bitiyor. Size ek olarak tavsiyem gümüş kaplama yapmak isterseniz gümüş nitrat-potasyum siyanür ve saf su üçlüsü ile bu kaplamayı da öğrenmeniz. Böylelikle fabrikasyondan farklı olmayan ve uzun süre dayanan pcbleriniz olur. Baskı için zamanında mürekkep püskürtmeli yazıcı+aydınger kullanıyordum. Hiç unutmam dakikada 4 sayfa siyah beyaz 2 dakikada 1 sayfa renkli basan HP660c yazıcıya 600 dolara yakın para ödemiştim sırf pcb baskı filmi için. Diğer malzemeleri daha söylemeyelim zira Ankara'da bile tek tük satan (Ulusta bir kırtasiye firması özellikle) burnundan kıl aldırmaz, almadan fiyat söylemez adamlardı. Pozlandırmayı 1 adet grolüx fluoresan lamba ile yapardım. Gayette keskin çıkardı. Baskı devre programı dos tabanlı boardmaker idi. Şimdilerde ise 200 mt dry film ile laminatör aldım. Daha denemedim ama aynı yöntemle maske baskısı da yapılabiliyor. İnanın dry film daha pahalıya geliyor genel malzeme temininde. Birim başına dadaha pahalı belki kıyaslamadım ama en azından daha temiz.

bu dry filmi nerden bulabiliriz fiyatı nedir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.