Şimdi Ara

Şerit led bass a duyarlı olmaz diyenlere İNAT !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı bloglarda okumuştum şerit led paralel sese duyarlı yanmaz vs. vs. Dün gece 12 de x540 ın alttan wooferı söktüm. 6-7 vidası var ve woofera gelen kablolara ledi bagladım. bass la da gayet uyumlu :)

İŞTE Video Linki

Bass a duyarlı şerit led - Dailymotion Videodailymotion
    Bass a duyarlı şerit led - Dailymotion Video
    http://www.dailymotion.com/video/xf57ny_bass-a-duyarly-yerit-led_music

• kullandığınız yöntem pek sağlıklı değil ses seviyesini yükselttiğinizde tüm led leri yakabilirsiniz. en iyisi sese duyarlı neonlardaki mikrafonlu parçayı kullanmak

• kardeşim bilgilendirmen için saol ama trabzonda bulunmaz :) ayrıca bu ürünü alan arkadaşlar şikayetçi. parçalar eksik cıkıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

kullandığınız yöntem pek sağlıklı değil ses seviyesini yükselttiğinizde tüm led leri yakabilirsiniz. en iyisi sese duyarlı neonlardaki mikrafonlu parçayı kullanmak

Ben böyle hem şerit led hemde neon çalıştırıyorum.

• ben vu-metre devresi yaptım lm3915 entegresi ile.hoş oldu.direkt bu şekilde bağlama transistör ve dirençle oluşan basit bir devre kullan yoksa bass çok artarsa tüm ledler yanar kavrulur
  • Dostum benim evimdede oto ses sistemi kurulu pc ye bağlı kendi hazırladım 12vda çalışan bi led devresi var senin yaptığın gibi 85likten çıkan + - kabloya bağlarsam aynı şekil olur mu (Şerit led değil )
  • subwoofer varsa ona bagla her şekil yanar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet ledler yanabilir fakat bu sistem mikrofonlu sistemden daha duyarlı miklide gecikme oluyo ışık tepkilerinde
  • Subwooferı dayım almıştı ya 85like bağladım gene bass vurdukça yanıyo ama sesin yüksek olması lazım canlı yanması için subwooferda sesi çok açmasanda yanıyo mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun ŞAHİN

Subwooferı dayım almıştı ya 85like bağladım gene bass vurdukça yanıyo ama sesin yüksek olması lazım canlı yanması için subwooferda sesi çok açmasanda yanıyo mu

illaki woofer a gelen güç daha fazla oldugundan, biraz acınca yanması lazım. tabi bu senin elindeki lede göre değişir.
  • değişir derken elimdeki ledlerin rengi yeşil ve devre 12vda çalışıyo yani önceden pcye bağlıydı çıkarttım sonra boşta duruyodu bende böyle bişeyi denim dedim ama sesi fazla açmadıkça ledler yanıp sönmüyo orası canımı sıktı ya :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun ŞAHİN

değişir derken elimdeki ledlerin rengi yeşil ve devre 12vda çalışıyo yani önceden pcye bağlıydı çıkarttım sonra boşta duruyodu bende böyle bişeyi denim dedim ama sesi fazla açmadıkça ledler yanıp sönmüyo orası canımı sıktı ya :S

kardeşim sen woofer a bi baglamayı dene ama yine sesi birazda olsa acmak zorundasın :)
  • orası allahın emri o sistemi ninni söylesin diye koymadık :) Sağolun yardımınız için
  • yalnız hiç sağlıklı yöntem değil ledler ışık veren diyotlardır dolayısı ile çıkış 0,6voltu(normal ses çıkışı peak 1.75v, amfilenmiş ses çıkışı peak 12v a kadar çıkabilir) geçtikten sonra led yanar ve o çıkış kısa devre demektir. her bas vurdukça amfinizin çıkışını kısa devre etmiş oluyorsunuz ve yakın zamanda arızalanıp elinize almanız şans meselesi değil yakındır..
  • peki aynı bu şekil yanıp sönen led nasıl yapabilirim vumeter değil ışık inip çıkmıcak yani senin konunu okudum öyle istemiyorum ben sadece yanıp söncek bas vurdukça arkadaşın koyduğu videodaki gibi
  • bass performansın düşer 1.
    amfi devresini yakarsın kısa devreden b uda 2.

Amfi kısa devre yaparsa ilk olarak transistörlerden güzel dumanlar çıkar ardından entegreler yanar ve elinizde ses sistemi görünümlü duman ve ateşle çalışan duman mankinesi kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 12 Ekim 2010; 13:40:48 >
  • wuuu bu daha etkileyici bi görüntü :)) Peki diyorum amfime güzelim kenwoodlarıma zarar vermeden nasıl böyle bi led hazırlayabilirim vumeter gibi ses şiddetine göre ışık inip çıkmıcak arkadaşın koyduğu videodaki gibi yanıp sönücek hepsi
  • DİKKAT : Kısa zamanda woofer bozulacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertguz

quote:

kullandığınız yöntem pek sağlıklı değil ses seviyesini yükselttiğinizde tüm led leri yakabilirsiniz. en iyisi sese duyarlı neonlardaki mikrafonlu parçayı kullanmak

Bu mereti arıyorum kalmamış hiçbir yerde. Modası mı geçti yoksa üretilmiyor mu artık. UV'ler pek hoşuma gitmedi. Sıradan neonlarda sürekli yanıyor. Sese duyarlı olanlar lazım mavi ve kırmızı olacak şekilde. Bunun devresini hazır olarak bulamaz mıyız acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

quote:

Orijinalden alıntı: mertguz

quote:

Bu mereti arıyorum kalmamış hiçbir yerde. Modası mı geçti yoksa üretilmiyor mu artık. UV'ler pek hoşuma gitmedi. Sıradan neonlarda sürekli yanıyor. Sese duyarlı olanlar lazım mavi ve kırmızı olacak şekilde. Bunun devresini hazır olarak bulamaz mıyız acaba?

Ben zamanında 4 tane almıştım.Barbaros Tugrul diye bu forumdan bir araştır istersen belki elinde 1-2 tane kalmıştır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.