Arkadaşlar Merhaba benim neon led ile yapılmış büyük bir tabelam var bu tabela için 300W-12V 25amper bir trafo kullanmaktayım sorum ise şu linkteki ürüne : https://www.hepsiburada.com/starcom-akilli-ev-sistem-anahtari-pm-HBC00003B9SAX bu tabelayı bağlayabilirmiyim ? çünki bu anahtarın maxload ı 10 amper düz akıllı priz baktığımda ise en yüksek 16 amper lik seçenek mevcut kodu hakkında bilgi sahibi olmadığım için bilgi sahibi siz değerli arkadaşlara sormak istedim ben bu anahtarı trafonun input kısmına bağladığımda bir problem yaşarmıyım? bu trafonun belirttiği ''25 amper'' ibaresi sadece output içinmi geçerli yoksa yoksa input kısmındada aynı ampermi mevcut ? cehaletimi mazur görün yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum :) |
Şerit led e akıllı priz bağlamak ?
-
-
bilgisi olan kimse yokmu ?
-
Çalışitırmak istediğiniz aygıtın kaç amper çektiği, güç bilgisini elde etmeniz gerek.
-
evet fakat maalesef ölçüm yapabileceğim bir cihazım yok mecbur bilen birinin yazmasını bekliyorum
-
Kullanılan ürün marka modelinden etiket değerlerine ulaşılabilir. Ya da resim ekleyin tahmin etsin tecrübeliler:
-
Tabela 300w den aşağıda çekiyor çünkü trafon hala yanmamış :D girişte 220v x 10A 2200va ya dayanan bir akıllı priz var. Yük DC ile çalıştığından pf 1 olur. Arada trafo belki biraz reaktif harcar o yüzden 0.9 alalım. Veriminide %80 desek trafonun 1584 Wat üretebilen trafoyu besler bu priz. Seninki 300 üretiyor Max.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat konu hakkında bilgi sahibi olmadığımdan maalesef pek anlayamıyorum,wat kısmı tamam çok daha yüksek watları kaldırabilir onu anladım ama akıllı priz maksimum 10 amper diyor kullandığım trafo ise 25 amper güç çekiyor bu priz nasıl oluyorda bunu çalıştırmaya yetiyor açıklarsanız çok sevinirim:) trafonun giriş kısmındaki ölçülen amper ve çıkış kısmındaki amper mi farklı olay bumu acaba ? mesela çıkış kısmını ölçtüğümde doğal olarak 20-25 amper bir değer göstericek giriş kısmını ölçtüğümüzde kaç gösterir ?
-
Hocam şimdi böyle bir hesap yaparken güç hesabı üzerinden gidilir. Çünkü bir sistemde harcanan güç her zaman girişten verilen güce denktir. Trafo girişimde 220v ac var . Çıkışında ise 12v DC var. Şimdi adam bize demiş ki ben trafonun çıkışı Max 300w üretir. O zaman ideal bir sistemde 12*25 = 220 * Igiriş olur . Yani girişten 1.4a çekilir. Tabi burda rmsler var. Reaktif güç denen hesaplar var vesaire vesaire ama 300w çok yüksek olmadığı için ince hesaba gerek yok. Ucu ucuna yetseydi giriş akımını ölçmeniz faydanıza olurdu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bağladım herhangi bir sorun yaşamadım bilgiler için çok teşekkür ederim :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X