Şimdi Ara

Şerit led vu metre (anlatım ve yapımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
10.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RESİMLERİ BÜYÜTÜN DAHA İYİ GÖREBİLİRSİNİZ.
    Sonunda bitti arkadaslar. Ama dun gece + ve - ters bagladım diye yeni entegreyi yakmıştım.
    Bosver kullandıgım vardı baska sinirden onu söktüm.
    Çok şükür çok güzel çalışıyor. Anlayamadıgınız yer varsa sorabilirsiniz.
    Gelelim yapılışına. Öncelikle herkesin anlayabilecegi bir şemayı ben çizdim.

Kısa anlatım videosu:

Deneme videosu:

Bu arada dün gece basladım yazmaya sabah oldu vakit bulamamıştım.
    Yorumları alalım lütfen.

Asagıdaki resime dikkat ediniz. + ları ve - leri birlestirdikten sonra herhangi bir ledin + sına veya - sine lehimleyin.

Resimlerde yanlıslık oldu bu yüzden tekrar düzenledim.

Bağlantı nasıl yapılır küçük bir video. Daha net ve açıklayıcı. (Led bağlantısı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 21 Şubat 2014; 18:55:42 >

• eline saglik, kullandigin malzemelerin adlarini atabilir misin? Microdenetleyici var sanirim onun icine program attin mi yoksa gerek yokmu? Belki bu sorularimin cevabi videolarda vardir, ancak mobilden giriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden attım kardesım
  • Pic e gerek yok çok basit bir devresi var internetten bakabilirsiniz lm3915 olması gerek galiba 1..2tl ile yapılabilir

• Resim yeterince anlatmiyormu

• Bu entegrenin Çıkışının bu kadar Yüksek olduğunu bilmezdim.Isınma yapmıyormu şuan kullandığınız şekilde acaba?
  • pahalı... an6884x2 yi tercih ediyorum
  • Entegrenin ses girişini hoparlör uçlarındanmı alıyorsunuz yoksa direk mp3 üzerinden sürebiliyormuyuz ?

Bana ses kısıkken bile sinyalin takip etmesi gerekiyor.Yani ses değişikliliğinde vumetrenin değişmemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Bu entegrenin Çıkışının bu kadar Yüksek olduğunu bilmezdim.Isınma yapmıyormu şuan kullandığınız şekilde acaba?

Birkere bu çıkış degil giriş :D ve ledlerin tanesi 3 volt. resime dikkatli bakarsan aralarını kesip dirence degdirmeden kablo ile hepsini bagladım. Bir video daha atayım anlamayanlara. Ve sen direk takıp müziğe bağlamaz isen entegreyi yakarsın. Cunku hepsi yanmakta oluyor. Actıktan hemen sonra müziğe bağla ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

pahalı... an6884x2 yi tercih ediyorum

Senin dedigin devre daha karısık. Ve 5 led yerine benım projemde 10 led baglıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Entegrenin ses girişini hoparlör uçlarındanmı alıyorsunuz yoksa direk mp3 üzerinden sürebiliyormuyuz ?

Bana ses kısıkken bile sinyalin takip etmesi gerekiyor.Yani ses değişikliliğinde vumetrenin değişmemesi.

Ben bu şekilde çoklayıcı aldım. Hem hoparlore hemde devreye gidiyor. Mp3 üzerinden alabilirsin. Ama sesi son seviyeye acıcaksın mp3 te. Hoparlore bagladınya işte o hoparlorden ses yükseltip alcaltsan bir degisme olmaz. Ama mp3 ün sesini indiricem dersen orada is karısır. Ve sen jack taktıgın anda zaten ses kesilecektir mp3 te. Bu yuzden hem hoparlore hemde devreye gitmesi icin cokayıcı alıcaksın. Mp3 ün sesını son seviyeyede acsan jack takili oldugu surece ses gelmeyecektir. Hoparlorden kısıp acabilirsin farketmez.

• Teşekkürler ,
    Devre ile biraz oynayarak 5 barlı yapabiliriz gibi gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luminance

Teşekkürler ,
    Devre ile biraz oynayarak 5 barlı yapabiliriz gibi gözüküyor

Hiç ugrasmaya gerek yok. Biraz daha baglasak istesek 100 200 ledli yapabilirsin. Ama entegre ne kadar dayanır bilmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanım_Haber_Bilgini

quote:

Entegrenin ses girişini hoparlör uçlarındanmı alıyorsunuz yoksa direk mp3 üzerinden sürebiliyormuyuz ?

Ben bu şekilde çoklayıcı aldım. Hem hoparlore hemde devreye gidiyor. Mp3 üzerinden alabilirsin. Ama sesi son seviyeye acıcaksın mp3 te. Hoparlore bagladınya işte o hoparlorden ses yükseltip alcaltsan bir degisme olmaz. Ama mp3 ün sesini indiricem dersen orada is karısır. Ve sen jack taktıgın anda zaten ses kesilecektir mp3 te. Bu yuzden hem hoparlore hemde devreye gitmesi icin cokayıcı alıcaksın. Mp3 ün sesını son seviyeyede acsan jack takili oldugu surece ses gelmeyecektir. Hoparlorden kısıp acabilirsin farketmez.

Benim dediğimi anlamamışsın :)

Diyorum ki ses kısıkken bile , direk mp3 çaların jackına takıp vumetreyi öğle bağlasam sinyali yürütmez mi onu demek istiyorum.
    Diğer türlü hoparlörde yüksek ses olacak ki vumetre tam olarak çalışsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Donanım_Haber_Bilgini

quote:

Benim dediğimi anlamamışsın :)

Diyorum ki ses kısıkken bile , direk mp3 çaların jackına takıp vumetreyi öğle bağlasam sinyali yürütmez mi onu demek istiyorum.
    Diğer türlü hoparlörde yüksek ses olacak ki vumetre tam olarak çalışsın.

MP3 jackına takınca zaten ses gidicek. yükseltsen ne olur yükseltmesen ne olur ? MP3 deki sesi yükseltmezsen sinyali tam alamaz.

• Istediginiz kadar led baglayabilirsiniz... Cikislara On adet bd139 baglayin (her kanala)her kanala 100 led yani 1000 led yakabilir

An6884 u4 adet kullanip 2x10led yakabiliriz streo olur. An6884 un girislerine uygun direncle olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Istediginiz kadar led baglayabilirsiniz... Cikislara On adet bd139 baglayin (her kanala)her kanala 100 led yani 1000 led yakabilir

An6884 u4 adet kullanip 2x10led yakabiliriz streo olur. An6884 un girislerine uygun direncle olur..

senin bana acil yardım etmen gerekiyor msn adresi vereyim özele gel konusalım.
  • 20playback

hocam vu metreyi bu şekilde kullanmak uygun değil !
    millet kör olmasın . Ayrıca fena halde baş ağrısı yapıyorlar.
    en iyisi bu devreden 2 adet yapıp, stereo kullanmak
    özellikle mat kare ledleri öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Demirel

20playback

hocam vu metreyi bu şekilde kullanmak uygun değil !
    millet kör olmasın . Ayrıca fena halde baş ağrısı yapıyorlar.
    en iyisi bu devreden 2 adet yapıp, stereo kullanmak
    özellikle mat kare ledleri öneririm

Sterodan kastınız nedir anlayamadımda ?
  • Neden şerit led ile kasıyorsunuz ki ? Normal 5mm led ile çok güzel oluyor zaten. Ben 3 kanal yaptım sol sağ kanal ve subwoofer şeklinde baya hoş görünüyor çalışırken.Biraz derme çatma ama mükemmel çalışıyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.