Şimdi Ara

şeritlet 2x0,75 kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evimde güneş paneliyle 12v 50 amperlik bir akü şarj ediyorum. Aküye yakın 2 odanın aydınlatmasını şeritled ile bu aküden sağlıyorum.
    15-20 m uzakta olan başka bir odaya 10-15 m tek çip şerit led döşemek istiyorum.

internette metre başına 0,4 amperden 10m şerit led ortalana 4 amper çeker şeklinde bir hesap var

ES-C100 2x0,75 yazan bir kablo (muhtemelen aliminyum alaşımlı denenden ) ile bu mesafede ısınma yada voltaj düşüşü olurmu?
    bu tip bir kablodan 15-20 metrede 12 volt olarak kaç ampere kadar işlem yapmalıyım.

• 2*0.75 kabloyla 15-20m mesafede voltaj düşüşü kesinlikle olur. ben olsam 0.75 cca kabloya 3A den fazla yük bağlamazdım.

tabi şöyle bir durumda var bahsedilen metre başına değer 12V gerilimle çekilebilir. kablo uzunluğu fazla olduğu ve gerilim düşeceği için metre başına daha az akım tüketimi olur I<0.4A
  • kabloların dayanımına watt olarakmı bakmaklazım?
    0,75 kablo için 220volt x 3 amper = 660 watt, atıyorum 10 metrede tavsiye edilir gibi!
    eğer böyle bir durum varsa 660/12=55 amper gibi bi sonuç mu çıkar?
  • 220V x 3 amper değilde 12v x 3=36W amper desek daha doğru olur. yüksek güç isteyen yere tabii ki 0.75 (hatta cca 0.75) bağlanmaz.
    bir arkadaşım hilti kırıcı çalıştırmak için başka kablosu olmadığı için 0.75 kordon kabloya bağlamış. duvara delik açarken kısa süre sonra kablo yanarak yanına kadar gelmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.