Şimdi Ara

Sert Çukura Girdim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: msansertekin

Focus sert süspansiyon olduğu için ses çıkarması doğal. Yolda giderken direksiyonu bırakın, bir tarafa çekme yoksa problem yok. Aynı şekilde tam sol ve tam sağ yapmışken biraz yürütün aracı. Ses çıkmıyorsa dert edecek bir şey yok.

Normalde kasisin bir standardı vardır. Öyle kafanıza göre kasis yapamıyorsunuz. Çok dik olamıyor mesela. Biri böyle bir kasis yüzünden alt takımı dağıtıp belediyeye dava açmıştı. Kazandı. Yani şimdiden söyleyeyim, gelip belediyeyi savunacak varsa boş yapmasın.

Alıntıları Göster
    Eskişehir'de şu son zamanlarda bu tarz tuzaklar pardon çukurlar artmaya başladı..
    Önce Özdilek'ten Tepebaşı Belediyesi yönüne çıkan yolda girdim birine, sol ön lastik balon yaptı.
    Sonra Carefour'un oralarda girdim birine radyatör alt bakaliti çatlattım.
    En son dünde Yenikent pazar alanına gelmeden Total'in oralarda girdim bakalım bu ne sorun açacak başımıza..

Arkadaş öyle yerlerde ki bu meretler gözün sürekli asfaltta olması lazım ki görebilesin bir an çıkıyorlar sanki karşına. Hele akşam vakti hiç belli olmuyor karanlıktan..
    Ha önlem var mı hak getire! Geçen dolmuşun birinde şoförün arkadaşıyla olan muhabbetine kulak misafiri olmuştum, Total önündeki çukurlar için belediyeye tam 8 araç şikayette bulunmuş hala bir çözüm yok aradan kaç ay geçmesine rağmen.

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Mrb bu arabayla, Allah sizi inandırsın çok çok ufak çukur veya buna benzer şeye girsem hatta hızımı azaltıp girsem bile inanılmaz bir ses geliyor anlamış değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EustassKiD26 kullanıcısına yanıt
    Mrb 26 Kasım'da Özdileğin bahsettiğiniz yerindeki o berbat çukura girmemek için tek yön olan tarafa girdim yani özdileğin otoparkın çıkışından sağa dönmedim sizin gibi düz gittim 80 lira ceza yedim. Yani öyle bir şey yapmışlar ki ya o çukura girip arabaya arıza yaptıracaksın ya da çukurdan kaçıp yine polis ceza yazacak. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Mrb bu arabayla, Allah sizi inandırsın çok çok ufak çukur veya buna benzer şeye girsem hatta hızımı azaltıp girsem bile inanılmaz bir ses geliyor anlamış değilim.

Bende de 2012 fiesta var. Aynı durum geçerli. Tümseklere tahammülü yok. Otobanda ise çok iyi gidiyor.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Göztepeden Atatürk bulvarına giderken tramway yolunda bulunan kanalizayon kapağımı yoksa başka birşey mi bilmiyorum ama her ne işe yarıyorsa açmışlar o bölümün kapağını. Önce kapağa sonra o kapağın çukuruna farketmeden öyle bir girdim ki bugüne kadar ne kendi aracımda ne başka araçta öyle bir ses duymadım. İndim kontrol ettim gözle görünen birşey yok ama hayırlısı bakalım.
    Şimdi birde büyükdere'den göztepeye doğru giden yolda var. Rahat 8-10 cm boy 40-50 cm eni var. Belki daha fazla. Hergün o yolda kaç kişi giriyor bilmeden Allah bilir. İşin tehlikeli yanı, tramvay la birlikte giden bir araç olursa o çukura girince yapacağı anlık hareketler.

Fiesta için duymuştum bir arkadaştan Amörtisörleri sert diye. Sanırım focus ta öyle. Adaların başında ki köprüye girerken geçtiğimiz tramvay yolunda, sanki herkes rahat geçiyor bir tek ben zangır zungur geçiyorum gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhmercan -- 2 Mart 2015; 11:33:35 >

• Şşş Eskişehir'e laf yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayır yapmadım. Arabayı alalı zaten 3-4 ay oldu. Ancak hep dikkatimi çekiyordu otobüs ile gidip gelirken. Hangi çukuru söyleyeceksin ki, belediye otobüsünün şoförleri bile oralı değil malesef. Bugün girdim o çukura belki şu anda başkası giriyor. İnancım yok bir şey yapılacağına. Yapılsa yapılırdı bu zamana kadar. Niyet falan yok yani.

Ne yazık ki size bu konuda katılamıyorum. Belediye şöforlerinin zaten umrunda olmaz, onlara olan bir şey yok. Ancak sizin belediyeye ulaşmanız gerekirdi diye düşünüyorum.

Başımdan böyle bir olay geçti anlatayım hatta. Ankarada ikamet etmekteyim, hergün gidip geldiğim yolda mazgallar yüzünden büyük bir çukur vardı ve her girdiğimde içim acıyordu. Hep kendi kendime yapın artık şu yolu diyordum. Sonra babam madem sıkıntı var şikayet etmelisin dedi ve Ankarada akmasa mı ne vardı oraya mail attım. Üzerinden 2 gün geçti, yoldan geçerken farkettim ki mazgallar yapılmış. Yani demek istediğim o ki bizlere de büyük iş düşüyor. O çukuru belediyeye haber vermenizden yanayım. Varsın yapılmasın siz kendinize düşeni yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlmostFly

quote:

Hayır yapmadım. Arabayı alalı zaten 3-4 ay oldu. Ancak hep dikkatimi çekiyordu otobüs ile gidip gelirken. Hangi çukuru söyleyeceksin ki, belediye otobüsünün şoförleri bile oralı değil malesef. Bugün girdim o çukura belki şu anda başkası giriyor. İnancım yok bir şey yapılacağına. Yapılsa yapılırdı bu zamana kadar. Niyet falan yok yani.

Ne yazık ki size bu konuda katılamıyorum. Belediye şöforlerinin zaten umrunda olmaz, onlara olan bir şey yok. Ancak sizin belediyeye ulaşmanız gerekirdi diye düşünüyorum.

Başımdan böyle bir olay geçti anlatayım hatta. Ankarada ikamet etmekteyim, hergün gidip geldiğim yolda mazgallar yüzünden büyük bir çukur vardı ve her girdiğimde içim acıyordu. Hep kendi kendime yapın artık şu yolu diyordum. Sonra babam madem sıkıntı var şikayet etmelisin dedi ve Ankarada akmasa mı ne vardı oraya mail attım. Üzerinden 2 gün geçti, yoldan geçerken farkettim ki mazgallar yapılmış. Yani demek istediğim o ki bizlere de büyük iş düşüyor. O çukuru belediyeye haber vermenizden yanayım. Varsın yapılmasın siz kendinize düşeni yapın.

Alıntıları Göster
    Araç en küçük vidasına kadar sallandı diyorsun yani
    geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Araç en küçük vidasına kadar sallandı diyorsun yani
    geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    ben o çukurlara girmemek için gerekiyorsa karşıdan gelen aracı bekleyip ondan sonra geçiyorum..

Aslında ben çukurlardan değil de bi gün çukura girmiyeyim derken birine vurucam yada biri bana vurucak ondan korkuyorum.

İstanbul felaket halde şu aralar cidden en fazla 3-4 mt de bir bi çukurla karşılaşıyosunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

ben o çukurlara girmemek için gerekiyorsa karşıdan gelen aracı bekleyip ondan sonra geçiyorum..

Aslında ben çukurlardan değil de bi gün çukura girmiyeyim derken birine vurucam yada biri bana vurucak ondan korkuyorum.

İstanbul felaket halde şu aralar cidden en fazla 3-4 mt de bir bi çukurla karşılaşıyosunuz.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun bu çukurlar maalesef her yerde var aynı durumu bende daha 3000km deki aracımla 120km hız ile yaşamıştım arabanın altından resmen patlama sesi gelmişti ve gecenin 12 si falandı tamam dedim her şey bitti akslar koptu gecenin bu saatinde yolda kaldık diye geçirdim içimden. Sabah altına baktığımda motor koruma plastikleri sol tekerleğin davlumbazı vs.. parçalanmıştı. Orada lastik yarılsa yada aks kopsa belki yaşamıyorduk aslında iş edinip sorumluları dava etmek var fakat yıllarca sürecek bu davaları göze alamıyor insan onlarda bunu bildikleri için hiç sallamıyor canları isteyince gelip üzerine çakıl atıp gidiyorlar.

• Sikmayin caninizi dunya mali ne olabilir en fazla

• Yeri gelmişken sorayım çok sert frenlemede hava yastığı açılması gibi bi durum söz konusu olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

Eskişehir'de şu son zamanlarda bu tarz tuzaklar pardon çukurlar artmaya başladı..
    Önce Özdilek'ten Tepebaşı Belediyesi yönüne çıkan yolda girdim birine, sol ön lastik balon yaptı.
    Sonra Carefour'un oralarda girdim birine radyatör alt bakaliti çatlattım.
    En son dünde Yenikent pazar alanına gelmeden Total'in oralarda girdim bakalım bu ne sorun açacak başımıza..

Arkadaş öyle yerlerde ki bu meretler gözün sürekli asfaltta olması lazım ki görebilesin bir an çıkıyorlar sanki karşına. Hele akşam vakti hiç belli olmuyor karanlıktan..
    Ha önlem var mı hak getire! Geçen dolmuşun birinde şoförün arkadaşıyla olan muhabbetine kulak misafiri olmuştum, Total önündeki çukurlar için belediyeye tam 8 araç şikayette bulunmuş hala bir çözüm yok aradan kaç ay geçmesine rağmen.

Sert Çukura Girdim
     Sert Çukura Girdim
    Sizi destekler nitelikte bir çift resim. Resmen tuzak bu. Kasisden dolayı çukuru görmenin imkanı yok.

quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Ross

Yeri gelmişken sorayım çok sert frenlemede hava yastığı açılması gibi bi durum söz konusu olabilir mi?

Hava yastığını açmak o kadar kolay değildir. Frenle açılmaz yani. Zaten artık yeni arabalarda sert fren için bile senaryolar var. Mesela gazı sert bir şekilde bırakırsanız araba çarpışma hazırlığına girip fren balatalarını diske yaklaştırıyor mesela, fren pedalına da aynı sertlikte basmaya başlarsanız, siz daha pedalı diplemeden (Sürücünün panikle pedala tam basamaması ihtimali) araba tam güçte fren yapabiliyor. Yani bu tür şeyler zatenden senaryo edilmiş şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 2 Mart 2015; 20:15:18 >

• Benzer çukura 2 aylık aracımla girdim ve lastiğimi de yardım :( beterin beteri var hocam üstelik dağ başında olmuştu bu :(

Lanet olsun birde yol yaptılar her şey mükemmel diyenlere, bu kadar kötü yol yok

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bunu unutmuştum, fotoğraflı olarak koymanız çok iyi oldu. Haller tarafından Espark'a gelirken caminin önündeki kasis bu,Eskişehir'li arkadaşlar özellikle dikkat etsin buna.
    Geçen bundan kaçmak isterken hem kendi aracımı hemde başkasının aracını çiziyordum,orada en temizi sağ şeride hiç girmemek..
  • Geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum. Bende bir kere çok fena bir çukura girmiştim. 30-35 KM/H ile. Jantı yamulttum.
    Sanayi de düzelttirmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum. Bende bir kere çok fena bir çukura girmiştim. 30-35 KM/H ile. Jantı yamulttum.
    Sanayi de düzelttirmiştim.
    Eskişehir'in her yeri çukur.Arabayı elimize alacaz bir gün
  • Bizim yollar hep oyle bu taraflarda sağolsun hafriyat kamyonları,körüklü ve çift katli otobusler,tirlar yollari çökertiyor

• Merhaba az önce alt yapı kapağını ortaya alayım derken basık araba ile girdim bir duman gibi bir şey oldu içeride durduk baktım akan bir şey yok devam ettim airbag lambası yandı nasıl söndüreceğiz bunu araç focus 2011 Sedan

• quote:

Yarım saat önce Eskişehir'de Yenikent'den inerken her zaman yanından geçip gittiğim ve bir gün bu çukura çok kötü gireceğim dediğim çukura Allah'ın belası bir arabanın karşı şeritten ortada hiç bir sebep yokken sürekli selektör yapmasından dolayı önümü göremediğim için girdim. Hızım 40-50 civarında. Öyle bir ses çıktı ki halen öfkem dinmiyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz demekten bıktım artık. O çukur 8 aydır orada benim bildiğim belki öncesi de var. Neden kimse kapatmıyor, ne yapmak lazım her çukurun peşine biz mi koşacağız? Ben şimdi arabaya ne oldu bilmiyorum. Airbag falan sensörleri, jant falan hepsi aklıma takıldı. Servise gitsem dünyanın masrafı hiç bir şey çıkmasa bile. Sanayiye gitsem özellikle hava yastıklarından emin olamayacağım. Ne olmuştur bilen arkadaşlar ne yapmam gerek?

Abi eskişehirde yaşıyorsan allah bize sabır versin allah bir tane başkan hariç oda tepebaşı belediyesi diğerlerinin belasını versin hepsi de rant peşinde koşan bunaklar.Geçenlerde sümerparkın orda yeni bir bina dikildi panoroma halk gyo diye kütahya caddesinde bir günde jilet gibi asfalt atıldı yanına 3 günde bir park yapıldı allahını seversen git bi bak eskişehirin neresinde var o park öyle bi park yani sen ben gitsek deriz buraya bizi alırlar mı siyasi görüşün de ağzına sıçayım kesinlikle alakası yok yemin ediyorum şu konuyu gördüm sinirden mesajı zor yazdım birgün deliricem hepsine yalatıcam bu şehirin sorunlarını

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.