Şimdi Ara

Sert Çukura Girdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarım saat önce Eskişehir'de Yenikent'den inerken her zaman yanından geçip gittiğim ve bir gün bu çukura çok kötü gireceğim dediğim çukura Allah'ın belası bir arabanın karşı şeritten ortada hiç bir sebep yokken sürekli selektör yapmasından dolayı önümü göremediğim için girdim. Hızım 40-50 civarında. Öyle bir ses çıktı ki halen öfkem dinmiyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz demekten bıktım artık. O çukur 8 aydır orada benim bildiğim belki öncesi de var. Neden kimse kapatmıyor, ne yapmak lazım her çukurun peşine biz mi koşacağız? Ben şimdi arabaya ne oldu bilmiyorum. Airbag falan sensörleri, jant falan hepsi aklıma takıldı. Servise gitsem dünyanın masrafı hiç bir şey çıkmasa bile. Sanayiye gitsem özellikle hava yastıklarından emin olamayacağım. Ne olmuştur bilen arkadaşlar ne yapmam gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hicbir sey olmamış da olabilir sadece balans ile kurtulabilirsiniz veya jant eğilmiştir . En kotu durumlar da saydığınız tabi .

Mesela ben de kotu girdim bir kere 1 hafta falan bir sey yoktu sonradan balans gitti arabada .

Hemen sinirlenmeyin . Bir de benim gicik oldugum sey ekonomi yaparken adamın biri giriyor dibine onun yuzunden en sag şeritte bile olsan ezbere bildigin yolda yine çukura düşüyorsun ben bu andan itibaren sinirlenip dip gaz yapıyorum hem cukura düşmüş oluyorum hem ekonominin icine ediliyor .

Yollarımız cok kotu 60-70 i gececek halde degil özet olarak
  • İnşallah bişey olmamıştır hocam yaa.
    Ben çok kez girdim. İçime dert olmaktan başka bişey olmadı :)

• Hicbir sey olmamış da olabilir sadece balans ile kurtulabilirsiniz veya jant eğilmiştir . En kotu durumlar da saydığınız tabi .

Mesela ben de kotu girdim bir kere 1 hafta falan bir sey yoktu sonradan balans gitti arabada .

Hemen sinirlenmeyin . Bir de benim gicik oldugum sey ekonomi yaparken adamın biri giriyor dibine onun yuzunden en sag şeritte bile olsan ezbere bildigin yolda yine çukura düşüyorsun ben bu andan itibaren sinirlenip dip gaz yapıyorum hem cukura düşmüş oluyorum hem ekonominin icine ediliyor .

• Çukura değil de kasise girdim 80 le airbag arıza lambası yandı. Servise gittim; az daha airbag ler açılacakmış dedi servistekiler.
    Araç skoda octovia idi.

• Geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum ancak bir çukura giripte airbagler hata verip açılmazsa bilmem kaç km ile yaptığın kazada zaten açılmaz. O kadar canı popişin de bir sistem olduğunu sanmıyorum.

Araç ne bilmiyorum ama airbag hatası vermediyse yol bilgisayarı sıkıntı yok olmadı bağlatırsın cihaza hata bulamazlarsa para almıyorlar zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Hicbir sey olmamış da olabilir sadece balans ile kurtulabilirsiniz veya jant eğilmiştir . En kotu durumlar da saydığınız tabi .

umarım bisey olmamıstır hocam en fazla yukarda arkdsın dedigi gibi jantı eyer lastigi patlatmamıs sukur et airbek faln alakası olmaz bende malesef gece 23.50 cıvarlarında veysel karani yolundan gelirken yolda oyle bir cukur varmış ki akıl karı degil bi düştüm içine 2 lastıgımı patlattı jantları etti buklum buklum gece vakti kaldım yolda yani bu koy hızmetleri olsun belediyeler olsun görünmiyecek gibi çukurlar degil kalkıp kapatamıyolar oralarrı bızım gibi vatandasların cebinden para cıksın ancak

• Teşekkürler. Araç Ford Focus 2007 Sedan. Olmadı servise bir gideyim önceden arayayım. Bu çukurun fotoğrafını çekip gerekli yerlere göndersem nasıl olur acaba? Gerekli yerleri de bilmiyorum şehir içinde belediye sanırım. Ama oraya göndersem kesin karayolları diyecekler bürokrasi içinde uğraşıp duracağımla kalacağım bir de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayni durumu yaşadim solumdaki aracin önüne kirmayim dedim,hizi da yeterince düşüremeyince kaçamayip daldim önümdeki fena bi çukura. Sag önden girdim,cikip kontrol ettim bişi yoktu ama bu meretler sonradan belirti veriyor hep. Balans da bozulacaksa hemen bozulmayabiliyor lastik baloncugu da hemen cikmayabiliyor. Siz durun seçimi bekler öyle yamarlar asfalti,maksat hizmet veya sorunsuzluk degil maksat göz boyamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: haislip_13

Ayni durumu yaşadim solumdaki aracin önüne kirmayim dedim,hizi da yeterince düşüremeyince kaçamayip daldim önümdeki fena bi çukura. Sag önden girdim,cikip kontrol ettim bişi yoktu ama bu meretler sonradan belirti veriyor hep. Balans da bozulacaksa hemen bozulmayabiliyor lastik baloncugu da hemen cikmayabiliyor. Siz durun seçimi bekler öyle yamarlar asfalti,maksat hizmet veya sorunsuzluk degil maksat göz boyamak.
    biz 90la yüklü iken yolda giderken, çukur falan değil bildiğin kaldırıma çıkmış gibi geçtik yoldan, gelen giden geçirmiştir, viraj denge çubuğu kırıldı, uzun bir süre geçti üstünden
  • Peki 8 aydır duran bu çukur için belediye ile herhangi bir görüşme yapmış mıydınız?

• AlmostFly kullanıcısına yanıt
    Hayır yapmadım. Arabayı alalı zaten 3-4 ay oldu. Ancak hep dikkatimi çekiyordu otobüs ile gidip gelirken. Hangi çukuru söyleyeceksin ki, belediye otobüsünün şoförleri bile oralı değil malesef. Bugün girdim o çukura belki şu anda başkası giriyor. İnancım yok bir şey yapılacağına. Yapılsa yapılırdı bu zamana kadar. Niyet falan yok yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbulun yollarini gorseniz bide yollari guzel yaptilar derler resmen kostebek yuvasi gibi.araba suan balans istiyor ama yaptirmiyorum cunku yine bozulcak 2 gune biliyorum.Asfalt dokulse bile insaat oluyor kaziyorlar yolu sonra yama yapiyorlar yamada yama olsa set gibi oluyor bildigin.

• madem inancınız yok ve şikayet etmekte zahmetli geliyor çekeceksiniz başınıza gelenleri

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

madem inancınız yok ve şikayet etmekte zahmetli geliyor çekeceksiniz başınıza gelenleri
    Bu tip zararlar için mahkemeye gitmeden Tüketici Hakem Heyetine başvurarak tazmin isteyebilmemiz lazım diye düşünüyorum.
    Neticede ayıplı hizmet var ve sebep olduğu zarar ortada. Neden sineye çekelim ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Bu tip zararlar için mahkemeye gitmeden Tüketici Hakem Heyetine başvurarak tazmin isteyebilmemiz lazım diye düşünüyorum.
    Neticede ayıplı hizmet var ve sebep olduğu zarar ortada. Neden sineye çekelim ki?

söz konusu kamu hizmeti olunca tüketici değil vergi mükellefi olduğundan mahkeme bakıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Hayır yapmadım. Arabayı alalı zaten 3-4 ay oldu. Ancak hep dikkatimi çekiyordu otobüs ile gidip gelirken. Hangi çukuru söyleyeceksin ki, belediye otobüsünün şoförleri bile oralı değil malesef. Bugün girdim o çukura belki şu anda başkası giriyor. İnancım yok bir şey yapılacağına. Yapılsa yapılırdı bu zamana kadar. Niyet falan yok yani.

Hocam eğer çukurdan için "Odunpazarı evlerinin orada" deseydiniz emin olun şimdiye kapandıydı.
  • Çukur mu sertti ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

Çukura değil de kasise girdim 80 le airbag arıza lambası yandı. Servise gittim; az daha airbag ler açılacakmış dedi servistekiler.
    Araç skoda octovia idi.

Alttan darbe yemişsiniz,biraz daha hızlı girsen yada kavis fazla olsaymış arabayı pert edermisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milli kütüphanenin arkasındaki gökkuşağı ucubesinin orda da kocaman bi çukur var kızılay istikametinde dikkat edin. Ben 50km hızla girdim baya küfrettim belediyeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Milli kütüphanenin arkasındaki gökkuşağı ucubesinin orda da kocaman bi çukur var kızılay istikametinde dikkat edin. Ben 50km hızla girdim baya küfrettim belediyeye.
    Focus sert süspansiyon olduğu için ses çıkarması doğal. Yolda giderken direksiyonu bırakın, bir tarafa çekme yoksa problem yok. Aynı şekilde tam sol ve tam sağ yapmışken biraz yürütün aracı. Ses çıkmıyorsa dert edecek bir şey yok.

Normalde kasisin bir standardı vardır. Öyle kafanıza göre kasis yapamıyorsunuz. Çok dik olamıyor mesela. Biri böyle bir kasis yüzünden alt takımı dağıtıp belediyeye dava açmıştı. Kazandı. Yani şimdiden söyleyeyim, gelip belediyeyi savunacak varsa boş yapmasın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.