Şimdi Ara

SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
2
Favori
27.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Forumların içinde en akıllı başlık burası gibi yalnız şöyle bir konuyu es geçmeyin yarın bu sertifikasyonları aldığınız zaman hiçte kursta eğitimde gördüğün gibi olmadığını anlıyorsun işin çünkü onların bir çözümü var networkta meydana gelicek bir aksaklığın ise 1000 türlü onun için arkadaşlar sorunlarını yazsın bizlerde yardımcı olmaya çalışalım sınaw sorusu falan yazmayın eğer tecrübe bilgi istiyorsanız ben nt 4.0 aldım 2000 aldım 2003 upgrade yaptım cisco Ibm hp hepsinin sertifikasyonu var Sql dal çok mcse olmayı düşünen arkadaşlara önerim sorun ve çözümler üstünde durun ve mutlaka bir junior adminlik deneyiminiz olsun shu anda 300 client 8 serverla bir sistemle uğraşıyorum ne raid ne izinler ne mail server nede firewall eğitimlerde anlattıkları kadar basit :) saygılarımla
  • ati aramıza katıldıgın için ve yardımlarını esirgemıyecegın için tşk ler ;)
  • MCSE'nin XP ile alakalı sınavında (70-270) neler soruluyor. XP kolaydır diyenler için söylüyorum döküman 1329 sayfa
  • Merhaba
    gercekten güzel olmus hep yukarılarda kalsın.

Ben yeni başladım CCNA kursuna 2 hafta oldu. 5 kur'dan oluşuyor.
    BTeğitim diye bi yerden alıyorum şirket yolladığı için ama hoca süper.
    CCNA ile ilgili dökümanlar var kursta gördüğümüz onları upload edip adres verebilirim.

Bu işle uzun zamandır teknik sorumlu olarak çalışıyorum.

Saygılarımla
  • XP sınavı aslında herşeyin temeli diyebiliriz. AD yapısını bilmekten tutun da disaster recovery denilen ( Türkçesi felaket kurtarımı olabilir mi) konuyla ilgili sorular sorulur. 270 sınavına iyi hazırlanmanızı tavsiye ederim, çünkü 290 sınavında da 270 sınavına benzer sorular çıkıyor.

XP sınavında hatırladığım konular şunlar:

Disk yönetimi
    Printerlar
    Bilgisayar Yönetimi
    Denetim Masası
    TCP/IP
    İzinler
    Şifrelenmiş dosyalar
    Çevrimdışı dosyalar
    Biraz backup ( Fazla zorlamaz asıl backup 290 konusudur)
    DNS

Şimdilik hatırlayabildiğim bunlar. Dediğim gibi aslında genel bir sınav.
  • neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwyne -- 25 Nisan 2006; 14:21:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: admin_mitnick

ati aramıza katıldıgın için ve yardımlarını esirgemıyecegın için tşk ler ;)

Eywallah dostum en azından biraz daha bilgilisiniz diğer forum üyelerine nazaran adamın oyun donuyormuş neymiş çözüm format atıcakmış hey maşallah be kimseyi yanlış yönlendirmeyelim admin_mitnick konudaki tüm mesajları okudum şirkette oldum için arada sırada bakabiliyorum mazur görün ama sorunlarınız olursa benide aşmazsa severek yardımcı olurum IT sektörüne girecek veya girmeyi düşünen arkadaşlar için söylüyorum IT sektöründe ben yok biz var birlik olursak herşeyin üstesinden geliriz saygılarımla admin_mitnick bu arada çok yararlı bir iş yapıyorsun kutlarım seni hocam :) herkese saygılar
  • quote:

1-)Windows Server 2003'te hangi komutu bir uygulamayı belirli bir zamanda başlatmak için kullanabilirsiniz?

A) at
    B) net use
    C) net run
    D) runas

2-)Üç dosyayı güvenlik için şifrelediniz. Bu dosyaların yedeğini almak istiyorsunuz ve güvenliğinin de devam etmesini istiyorsunuz. Ağ üzerine ve diskete yedek almak seçeneklerine sahipsiniz. Hangisini seçerdiniz?

A. Copy the files to a network share on a NTFS volume. Do nothing further.
    B. Copy the files to a network share on a FAT32 volume. Do nothing
    further.
    C. Copy the files to a floppy disk that has been formatted by using
    Windows 2003. Do nothing further.
    D. Place the files in an encrypted folder. Then copy the folder to a
    floppy disk.

3-)Fc-lerning şirketinin network yöneticisisiniz. Ali şirketten ayrılmıştır. Kendisi önemli dosyaları yaratmıştır. Bu dosyalar üzerinde NTFS izinlerini düzenlemiş ve yalnızca kendi hesabına erişim izni vermiştir. Bu arada Ayşe adlı yeni bir kullanıcı bu pozisyona alınmıştır. Ayşe bu dosyalar erişim ve izinleri belirleme yetkisini vermek zorundasınız.

İki yanıt seçin:

a) Assign Ayşe Take Ownership of files and folders.
    b) Take Ownership of the file. Change the permissions to give Ayşe Full Control.
    c) Do nothing.
    d) Restart computer

aynılarını sordum ise affola cvp larınızı bekliyorum

A - D - B diyorum ben eminim son kararım.

evet beyler havada kalmasın sorular cevabını verelim tartışalım madem bi işe kalkıştık tam yapalım.

• Bu mcse de ağırlık network konuşuluyor...
    sadece network üzerinemi kurulu yoksa diğer konularda işleniyormu
    windows işletim sistemi ve donanım konusundada eğitim veriliyormu bu kurslarda.

Birde kursları hep kötülemişler...
    -bir ton para verip sadece sertifika sahibi olduğum kurs
    -soruları ezberleyip alınan sertifika
    Kurslarda gerçekten yararlı bilgiler öğretiliyormu.
    İlk önemli olan sertifika değil birşeyler öğrenmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34 SRY 86 -- 25 Nisan 2006; 16:55:12 >
  • mcse dökümanlarını netten indirebilirsin. baya işe yarar bilgi var. hepsini öğrenmek zor ama çoğunkukla kullanılan işlemleri öğrenmek baya yardımcı olur. soruları ezberleyip sertifikayı alanlara braindump diyoruz. bu kişilere basit bir soru sorduğunuzda bu soruyu ezbere bilmediği için hiçbir cevap verememekte. en basiti server2003'te dhcp'nin yada port forwarding yapılma işlemi. küçük bi değişiklik kişinin soruyu cevaplayamamasına neden olur. ancak bu işi öğrenme ve geliştirme amaçlı iseniz o zaman sorun yok. şu izinler ve backup kadar zor bi konu yoktur. alinin bi klasöre izni var ayşenin bunlara izni sadece okuma için var. hasanın ne izni var gibi baya karışık sorular geliyor. backup'ta ise bugün full yedek aldım yarın değişenin yedeğini yaptım haftaya ne yapmalıyım gibisinden mantık sorularıda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 25 Nisan 2006; 22:42:48 >
  • şimdi anladığıma göre
    7 sınav var bu sınavlarda çeşitli konular üzerine
    MCSE Kursları pc eğitiminin nirvanası diye düşündüğüm ve kusursuz bilmek öğrenebilmek için gideceğim
    sertifika ve iş olanakları ikinci üçüncü planda kalıyor.
    Kurslarda gerçekden iyi şekilde öğretiyorlarmı...
    (mesela hiç pc bilmeyen birinin işletmenlik kursuna istekli olarak gidip pc öğrenmesi gibimi)
    Yoksa sadece sınavda çıkan sorularamı hazırlıyorlar.
    Aslında dersin birine misafir olarak girmek gerek :)

Birde kurs ücreti 2000 ytl dedi kurs sahibi...
    ama nereye bakarsam bakayım 1500 civarında dolaşıyor.
    sizce 2000 ytl normalmi ?

-Managing and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Environment
    -Implementing, Managing, and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure
    -Planning and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure
    -Planning, Implementing, and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Active Directory Infrastructure
    -Installing, Configuring, and Administering Microsoft Windows® XP Professional Sorduğum sorunun cevabıda burada
    -Designing Security for a Microsoft Windows Server 2003 Network
    -Implementing and Managing Microsoft Exchange Server 2003

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34 SRY 86 -- 26 Nisan 2006; 11:37:49 >

• http://www.winnetmag.com.tr/dergi/icerik.asp?Bolum=Planlama&Yazi=82#1

MCSE eğitimi ile ilgili olarak sorulan sorular

MCSE eğitimi veren kurslarda neler öğreneceğim?
    Gittiğim eğitimden maksimum fayda sağlamak için neler yapmalıyım?
    MCSE eğitimi alacağım kurs ve eğitmeniyle ilgili araştırmam gerekenler nelerdir?
    MCSE eğitimi için gerekli olan İngilizce düzeyi nedir?
    Kurslar pahalı; mutlaka bir kursa gitmem gerekir mi? Kendi kendime öğrenemez miyim?
    MCSE eğitimi, sadece bilgisayar sektöründe çalışanlar için mi geçerli? Başka sektörden bu alana geçmek isteyenler başarılı olamaz mı?
    MCSE sertifikası olanlar çok yüksek maaşlarla mı çalışıyorlar?
    MCSE eğitimi ve sertifika sonrası Türkiye koşullarında iş bulmak kolay mı? Kaynaklarda yazdığına göre Türkiye'de çok sistem mühendisi açığı varmış, doğru mu?
    Kurs reklamlarında geçen "Almanya, çok sayıda sertifikalı eleman arıyor" gibi ibareler doğru mu? MCSE olduktan sonra yurtdışında da çok iyi imkanlar var mı?
    MCSE eğitimi uzun süreli mi olmalı yoksa kısa süreli ve yoğunlaştırılmış eğitim şeklinde olanlarını mı tercih edelim?
    "Diploma out, sertifika in" gibi söylemler var. Üniversite okumak yerine lise sonrası MCSE eğitimini mi tercih etmeliyim?
    Sertifika aldıktan sonra bir yerde staj yapmak faydalı mıdır?
    MCSE eğitimi için en uygun zaman nedir?
    MCSE sertifikası aldıktan sonra, hayal kırıklığı yaşayanlar var mı? Neden?
    Internet'te gördüğüm "Dump" denilen sorularla çalışmak faydalı mı?
    Paper MCSE nedir? Bunlar, bu sertifikanın değerini düşürüyorlar mı?
    Mail gruplarının bu eğitime faydası var mı? MCSE ile ilgili Türkçe mail grupları var mı?
    Kurslarda her şey öğretiliyor mu? İş hayatında her sorunu çözebilecek miyim? Sistem yöneticisi olmak daha çok server kurmak mıdır?
    Eğitimle sertifika aynı şey midir? Bir MCSE eğitim kursuna katıldığımızda kursun sonunda MCSE sertifikası mı verilecek?
    Mesleki anlamda sorulan genel sorular

IT sektöründe başarılı olmanın ilk şartları nelerdir?
    IT sektöründe, belli alanlarda uzmanlaşmak gerekir mi?
    IT sektöründe tecrübenin önemi nedir?
    Üniversitede IT dallarında kariyer mi yapayım yoksa özel sektörde mi çalışayım?
    Sertifikalar sonucu genelde belli firmaların ürünlerinde uzmanlaşıyoruz. Acaba bu yeterli mi? Yoksa başka firmaların ürünleri üzerinde de uzmanlaşmalı mıyım?
    IT sektöründe verimli çalışmak nasıl olur?

• MCSE kursları, ileri bilgisayar kursu değildir. Daha çok, sistem alanına yönelmeye, server'lar bazında çözümler üretmeye ve dahası network konularına girmeye başlayacaksınız. Eğer bu alanlarda ilerlemeyi düşünüyorsanız MCSE eğitimleri ile ilgilenin.

Bu cümlede ileri pc kursu değildir diyor...
    işletmenliğin ilerisi ne olabilir zaten kafam orada karışık...
    birde sınavlardan biri
    Installing, Configuring, and Administering Microsoft Windows® XP Professional
    Beni kafa karışıklığından kurtaracak arkadaşları dört gözle bekliyorum.
  • Sadık öncelikle 2000 ve 2003 mcse sertifikasyon sahibi biri olarak pc öğrenmiyorsun client tarafını bilmeden o kurslara gitme zaten birşey anlamazsın orda server tarafında cellmaster arkadaşımızında söylediği gibi izinler backup vesayire sadece sınawlarda bizim sektörde en çok yoğunlaştığımız ve sık hatası ile boğuştuğumuz ya yazıcı havuzu yada mail server belki binde birde ISA 2004 dediğimiz firewall alanı yani donanımsal sorunlar pek fazla çıkmaz ama mail server ve yazıcı havuzu diyoruz biz aslında yazıcı ağı diyebiliriz tam beladır :) sorularınız olursa yanıtlarım ama sorunları hataları ile yollamaya gayret edin saygılarımla ...
    quote:

Orjinalden alıntı: sadikxp

MCSE kursları, ileri bilgisayar kursu değildir. Daha çok, sistem alanına yönelmeye, server'lar bazında çözümler üretmeye ve dahası network konularına girmeye başlayacaksınız. Eğer bu alanlarda ilerlemeyi düşünüyorsanız MCSE eğitimleri ile ilgilenin.

Bu cümlede ileri pc kursu değildir diyor...
    işletmenliğin ilerisi ne olabilir zaten kafam orada karışık...
    birde sınavlardan biri
    Installing, Configuring, and Administering Microsoft Windows® XP Professional
    Beni kafa karışıklığından kurtaracak arkadaşları dört gözle bekliyorum.

• Ati06 önemli degil kardeşim ben elimden geldigince bilgi paylasmasını seve biriyim bu arada ne zamndır foruma takılamıyorum eger bi sorun olursa o_ali_tuna_cil@hotmail.com adresimden ulasabilirsiniz elimden geldigince yardımcı olurum banlanırsamda artık şansıma :)
  • quote:

Arkadasım git sabancının şirketinde çalısan bi bilgi işlem müdürüne sor bakalım ne kadar para alıyo yada koç un veya ülkerin biraz arastır dediklerinde haklısın en az iki dil bilmek mecbur zaten ingilizcen olmasa nasıl sınavı kazanacaksın birazda düşün ünv diplomasına gelince bence okadarda önemli degil mcse oldukdan sonra selametle

benim üniv diplomam yok 19 yaşımdayım adn meslek lisesi pc bölümünden mezunum sertifikam var usaşta bilgi işlemde çalışıyorum ing ce ve fransızcam var biraz 1500 ytl maaş alıyorum
  • Arkadaşlar bende aranıza yeni geldim. Bende Netron bakırköy şubesinde kursa başladım şuan ingilizce kısmındayız. 2 hafta kaldı sonra oturup uzmanlığın başlamasını bekliyeceğim. Alacağım eğitim MCSE:M:S, ingilizce olarak pek bişe öğrendiğimiz söylenemez hızlı hızlı konuları geçiyoruz sadece, teknik ingilizce öğrencekmişiz öle dediler ama teknik ingilizceyi 2 haftada 30 saatte bize öğreteceklermiş. İngilizceden memnun değilim umudum uzmanlık ve experlikte inşallah hayırlı olur ve bu kursa gittiğime pişman olmam.

Bide bana yazılım mühendisliğine geçmemi sölüyolar arkadaşlar haklılarda, yazılım mühendisliğinde daha fazla para ve daha fazla iş imkanı var ama ben yazılım okumama rağmen yazılımı sevmiyorum. Benim sistem ve networke merakım var. Bu kursu aldıktan sonra cisco'yu da almayı düşünüyorum eğer eğitim almaktan bıkmazsam.

Bu arada ben kocaeli ünv. 2 yıllık bilgisayar teknolojisi ve programlama mezunuyum, lisede teknik lise bilgisayar bölümü. Bakalım bu sertifikada birleşince bi işe yarayacakmı 4 yıllık mezunu olmadan bi işe yarayacağını sanmıyorum ama bakıcaz artık. Neyse çok konuştum ben yine görüşürüz sonra

• it sektörü sabır, deneyim,bilgi,tecrübe,araştırma ister
  • Valla bekliyoruz bizde gereken özeni göstericez, biran önce uzmanlığın başlamasını istiyorum artık. Ama bende deneyim ve tecrübe yok şuan.
  • arkadaşlar merhaba ben yusuf aranıza yeni katılıcam daha kursum başalamadı ama ben sadece maddi güçüm yettiği için ingilizce ve uzmanlık bölümlerine başlıycam kurs bilge adam 27 mayısta başlıycak aslında yarındı ama ertelediler.... bana ileride yardımcı olmanız dileğiyle şimdiden teşşekürler arkadaşlarım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.