yeni girdiğim iş yerinde kurulu olan bir server var iken şimdi yeni bir server aldılar ve server 2003 kurdular.Daha sonra da üzerine websense i kurdular.Bu servera 25 bilgisayarlı bir ağ ve internet bağlı. Şu anda şirkette bilgi işlemde kimse olmadığı için işten en çok anlayan arkadaş web sensin ayarlarıyla oynarken websense işe yaramaz bir hale gelmiş.Benimde 6 yıllık bir bilgisayar geçmişim var ama ağlarla bu kadar içli dışlı olmamıştım:Şu anda websensi kuran şirketi çağırıyoruz 1 ay sonraya zaman veriyorlar ve 500 euro para istiyorlar bu websensin kurulumunu kendim yapabilirmiyim yada internet içerik filtreleme ile ilgili ne yapmam gerekir bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı.Aynı zamanda şöyle bir imkanımızda var Eski server makinası kullanılmaz durumda onu sadece internet filtlereleme olarak kullanma imkanım olabilirmi olursa nasıl yapmam gerekir.Bu arada ana serverda sql 2005 ve bu kurulumu gerektiren microsof navigion programı kurulu şirketin bütün işlerinin yapıldığı bir program..Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...