Uzerinde calistigim bir proje ile ilgili bazi bilgilere/onerilere ihtiyacim var, umarim konuya hakim arkadaslardan yardim alabilirim.
Elimde bir HP ML350 G4 server var ve uzerine Windows 2003 standart O/S yukledim. Virtualization (sanallastirma) icin WMWare yukledim ve bir tane sanal sistem olusturdum. Konfigurasyon asagidaki sekilde 1-A.
Yapmaya calistigim (Sekil 1-B); Server uzerine kurulu hazir Windows 2003 server O/S i de sanal makinaya tasimak ve yeni 2 tane daha sanal sistem olusturmak. (veya herseye sil bastan baslayabilirim) Server uzerinde yuklu (sanal olmayan) sistem istemiyorum. Yani oyle bir program olsa ki; server i boot ettigimde o program calissin ve sanal sistemler arasinda istedigime gecis yapabileyim? Veya Server sanal olan bir sistem uzerinden baslasa (mesela admin sanal sistem) ve yine diger sistemlerei buradan yonetebilsem/erisebilsem.
Yapmaya calistigim sanallasma sisteminde her sanal sistem kendisine atanmis HDD bolumunu/boyutunu kullanabilir olmasi gerekiyor. Bu her sistem icin ayni ve birbirlerinin HDD bolumlerini gormemeleri veya erisimlerinin olmamalari gerekiyor.
Yardimci olbilecek arkadaslara simdiden tesekkurler ve elbette daha fazla aciklama gerekirse hemen buradan verebilirim.
Saygilar, Serhan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme