merhaba; fakültenin 50 bilgisayarlık labına sorumlu diye koydular beni ve nete çıkarılması için tek ip verip server kur dediler.2003 server kurdum bende ve server DHCP Server,DNS Router,web filtreleme,firewall işlemlerinin yanı sıra active directory ile labda kullanılan ve ağır olmayan 1-2 programıda server üzrinden diğer makinalara kurmadan çalıştırtmak istiyorum.yapıcaam işlemlerin hepsi bu
şimdi böyle bi server için donanım öneriniz ne olur.bütce kocaman server makinalar alıcak kadar fln büyük değil söyliyimde öyle dev gibi dell server fln alamazlar yani ki kanımca lüzumda yok zaten. işlemci,ram (muhtemelen ddr3 önerirsiniz heralde),hdd,anakart fln hangi marka&model olmalı sizce?
şimdiden teşekkürler..
en azından anakart konusunda öneride bulunabilirseniz bugün alım için liste yapmam gerekiyo
İnternet fazla zorlama ypmaz yani sadece internt olacaksa tek makina üezrinden çıkaracaksan Gig lik bi ethernet ayarla ortalam 2.4 çalışan bi Dual core işlemci 4 GB RAM Diski alabilyorsan Western RAPTOR 10 K llık bunlar çünkü ya da birden fazla HDD kullan