Selam millet, Bizim okulda bir server var. Bunun bir seagate 8gb hardiski var. Ben bu harddiski çok kurmaya çalıştım olmadı. En sonunda, açılışta "scsi utility" gibi birşey vardı, ctrl a ya basıp açtım menüleri kullanarak formatladım. Sordum bu onu fabrika ayarlarına döndürüyormuş. Daha sonra Milli Eiğitimin verdiği hazır CD yi taktım. Norton ghost 6.o çalıştı bir süre sonra, daha yükleme başlamadan 0*00 write protected hatası verdi. Harddsik te jumper yok. Bu write protected olayını nasıl aşacağız? YÜklenecek sistem Windows NT 4.0 . Acaba Buna XP yüklesem daha mı rahat olurum yoksa server için en iyisi nt midir? Ama hazır CD yi bırakıp XP yüklemek de pek işime gelmiyor. Neyse asıl soru write protected ı nasıl geçeceğiz? Teşekkürler.
ya server dan anlayan kimse yok mu bu memleketteeeeeeee
"Milli" Eğitimin verdiği CD eğer sağlamsa büyük mucize :))) Tabii ki XP yüklemen daha iyi olur. NT artık eski kalıyor. XP'yi CD-Rom'dan yüklerken kendisi zaten formatlama konusunda sana 3-5 seçenek sunar. Benim önerim, NTFS dosya sistemi ile tam formatlama seçeneğini seçmen. Kolay gelsin.
Arkadaşlar XP de kurulamadı. İlk ekrana gelen yazı var ya donanım mı inceliyor beyaz bir yazı en üstte işte orada kaldı. Harddisk sağlam zannediyorum. Yoksa formatlayamazdık değil mi? Ya bu write prtected olayını geçemedik. Kimse mi birşey bilmiyor. Geçsek XP de yükleriz ama olmuyor. Write protected için harddiske jumper mı takarız, bios tan mı bir şey yaparız, yoksa scsi nin kendi biosundan mı birşey yapabiliriz? Başka alternatif gelmiyor aklıma. Bunları da size fikir versin diye yazdım. Bu arada bende size bir şey öğreteyim bir öğretmen olarak. Server ın kapağını kapatmazsanız kasa açılmıyor. Hadi bi el atın şu server a...