Labaratuvarımda bir tane server olarak kullanılacak 64 bit 24 Gb bir makina var. Ve bu makinada yaklaşık 10 adet kulllanıcı tanımlı. İstediğim şey bu makinaya kullanıcıların uzaktan bağlanıp burdaki masaüstülerini görmeleri ve bu makinada çalışırmış gibi çalışmaları.
Server olarak kullanılacak makinada ubuntu yüklü. İstediğim şeyi şu şekilde hallettim. Her kullanıcı kendi hesabını server makinesinde açıyor sonra masaüstlerini paylaşıma açıyorlar ve kulllanıcı değiştir diyorlar böylelikle herkes kendi hesabına girebiliyor.
Ancak bağlantı bu şekilde yavaşlıyor ve ana makinede çok yükleme olacağını düşünüyorum.
İstediğim şey makinenin açma tuşuna basayım ve herkes kendi bilgisayarından bu makiadaki hesabına erişebilsin.
Bildiğiniz kolay yöntemleri anlatan kaynak varsa ve tavsiye edebilirsenin ya da nasıl yapacağı konusunda yardımcı olabilriseniz çok sevinirim.
Linux olmak zorunda mı?
Windows platformda Terminal Server yapılandırılmasıyla 10 Kullanıcı RDP yoluyla sunucu da desktop üzerinden çalışabilir.
Evet ne yazık ki lünux olmak zorunda çalıştığımız programların hepsi lünuxde çalışan programlar. Ve bir kere lünux platformunda bu serverı kurarsak daha stable çalışacağını düşünüyorum.