Şimdi Ara

Server kurmak için sistem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Orijinalden alıntı: OkneaS

quote:

Ne yaptıgınızı farkında mısınız bilmem ama benden kucuk bir uyarı, 20 milyar verdiginiz sunucuya aylık 20 milyarlık hat cekmezseniz 20 kisi zor baglanır, oyun nedir?

Minecraft,Metin2,Battlefield 3,Battlefield 4 gibi oyunların serverlerini kuracağı ve oyun oynayabileceği bir sistem istiyor.

Butceyi gorup, agzının suyu aka aka gidip en pahali buldukları bileşenleri toplayarak birşey yaptıklarını sanan kişiler BILMIYORSANIZ YAZMAYIN
    Konu sahibi kişi, bf3 bf4 sunucusu kuracağım diyorsunuz bilginizin 0 tam anlamıyla 0 olduğu çok açık eğer ciddiyseniz ve sermayeniz de gerçekten varsa, konuya cevap yazmış olan cahillerin aksine gerçekçi bir şekilde yardımcı olabilirim.

Yardımcı olursanız gerçekten mutlu olurum ve sermaye konusunda rahat olabilirsiniz.

• OkneaS kullanıcısına yanıt
    ben topladım kardeşim görmüyosun galiba eğer daha iyi olsun dersen arttırırım
  • quote:

quote:

Ne yaptıgınızı farkında mısınız bilmem ama benden kucuk bir uyarı, 20 milyar verdiginiz sunucuya aylık 20 milyarlık hat cekmezseniz 20 kisi zor baglanır, oyun nedir?

Minecraft,Metin2,Battlefield 3,Battlefield 4 gibi oyunların serverlerini kuracağı ve oyun oynayabileceği bir sistem istiyor.

Merhabalar uzun süredir VPS satışı yapmaktayım bu kış iflasın eşiğine geldim diyebilirim yani kazançlı çıkmak istedim ve çıktım doğru yazın çok ama çok iyi kazandım fakat kışın işler kesat...
    Genelde lisedeki öğrenciler alıyor kışın okul var diye alamıyorlar...
    Sanallaştırma Plugin işi bir hayli sıkıntılı (Xeon E-3 ve 32 GB Ram kullanıyordum) açık konuşayım yaşınızı filan bildiğim yok fakat yer sağlayıcı olarak birine verilecek makine daha evinizde jeneratör bile yok...
    Yer sağlayıcı belgesi varmı arkadaşın bilemem fakat bu işler basit değildir öyle burda gelipte 5000 mesajı olan ve "4770K al gardaş on numara" diyen insaları eğerki ciddi iseniz umursamayınız.
    Minecraft dediğimiz ve iplemediğimiz oyunun bir sunucusunda tamı tamına "13 GB" bellek kullanımı görmüşlüğüm vardır dudak uçuklatıyor değilmi ?
    Sizden arkadaşınıza sormanızı istediğim şeyler şunlar ;

-Yaşı kaç.
    -Mesleği ne ?
    -Daha önce bu işe bulaştımı ?
    -Yer sağlayıcı belgesi aldımı her hangi bir datacenter le görüştümü ?
    -Aylık geliri veya serveti varmı ?
    -Makineyi bulunduracağı 4 duvar varmı?
    -Jeneratör ve kliması varmı ?

Bunları bana hızlı bir biçimde iletin gerçekten ciddi ise 2500 TL gibi bir fiyata G34 tabanlı 4 adet işlemci alımı gerçekleştirmesine yardım etmeye çalışırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

ben topladım kardeşim görmüyosun galiba eğer daha iyi olsun dersen arttırırım

Kardeş 16gb ramle 20-30 servermi açılır en az 64gb olması lazım.
    heh kardeş bana şöyle hızlıca geri dön ben sana hemen sistem öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilhelm W.

3000'e sistem kur,onla server kur daha iyi 20 bin ne peeh hele minecraft için.Belli ki işi bilmiyorsunuz.

Arkadaşım hosting kiraladı,buna yakın bir fiyattaki PC ile server kurdu,site açıp reklam vs yaptı. Minecraft için açmıştı o suan oradan gelen aylık bir 40-50 Tl geliri.Yaptığı tek şeyse oyun içi premium satmak.Anlık en az 20 kişi oluyor serverda.

Yazın aylık kazancım 1200 liranın üstüne çıkmıştı
    Minecraft gibi bir oyun 2 adet E-3 v2 çekirdeğini ve 13 GB rami çatır çatır yiyor.
    Belli ki VPS işi hakkında pek bir bilginiz yok

Edit : Gidipte 4960X önerenleri de pek ciddiye almayın
    Sen bana işin boyutu hakkında üstteki mesajım için geri dönüş yap arkadaşına 2600 TL'ye G34 tabanlı 4 adet işlemci ayarlayacağım (4x16 Core = 64 Core )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vedpla -- 31 Mart 2014; 20:08:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpDEV

quote:

quote:

Merhabalar uzun süredir VPS satışı yapmaktayım bu kış iflasın eşiğine geldim diyebilirim yani kazançlı çıkmak istedim ve çıktım doğru yazın çok ama çok iyi kazandım fakat kışın işler kesat...
    Genelde lisedeki öğrenciler alıyor kışın okul var diye alamıyorlar...
    Sanallaştırma Plugin işi bir hayli sıkıntılı (Xeon E-3 ve 32 GB Ram kullanıyordum) açık konuşayım yaşınızı filan bildiğim yok fakat yer sağlayıcı olarak birine verilecek makine daha evinizde jeneratör bile yok...
    Yer sağlayıcı belgesi varmı arkadaşın bilemem fakat bu işler basit değildir öyle burda gelipte 5000 mesajı olan ve "4770K al gardaş on numara" diyen insaları eğerki ciddi iseniz umursamayınız.
    Minecraft dediğimiz ve iplemediğimiz oyunun bir sunucusunda tamı tamına "13 GB" bellek kullanımı görmüşlüğüm vardır dudak uçuklatıyor değilmi ?
    Sizden arkadaşınıza sormanızı istediğim şeyler şunlar ;

-Yaşı kaç.
    -Mesleği ne ?
    -Daha önce bu işe bulaştımı ?
    -Yer sağlayıcı belgesi aldımı her hangi bir datacenter le görüştümü ?
    -Aylık geliri veya serveti varmı ?
    -Makineyi bulunduracağı 4 duvar varmı?
    -Jeneratör ve kliması varmı ?

Bunları bana hızlı bir biçimde iletin gerçekten ciddi ise 2500 TL gibi bir fiyata G34 tabanlı 4 adet işlemci alımı gerçekleştirmesine yardım etmeye çalışırım...

-25
    -Babasının muhabe bürosunda (büro dediğime bakmayın 6 katlı bina) müdür olarak çalışıyor
    -Hayır
    -Hayır
    -Evet
    -Evet
    -Kliması var ama jenaratörü hallederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkneaS -- 31 Mart 2014; 20:14:14 >

soğutmadan yana bi sorun olmaz kasa oda gibi içi çok ferah eğer ki soğutma önerisi isterseniz fandı falan ilave öneri gösteririm
    evet 6 gb desteği var 8 tane ram slotu var anakartta
  • Biraz daha konuya yazılan saçmalıkları okuyup, gülüp, size yardımıcı olacağım merak etmeyin.
    Şu ana kadar beni en çok güldüren, kaan_1907 şampiyonluğa koşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 31 Mart 2014; 20:29:20 >
  • Sana önerim Intel phi
    Yok şaka iki tane phi alırsın 20.000 sadece yurdışı fiyatı birde tkdv gerisini hayal etme. Haswell-e serisi çıktığı zaman konuşmak konuyu . Çünkü MC oyunucsuyum. Öle 2 duo ile polacak ıs değil en az 6 core ht bi PC lazım. SSD takviyesi şart. Hd7990 veya triple gtx780. Xeon sadece başına bela olur.(neden öle dedim) xeon alırsan enerji tüketimi zor arıza çıktığında etrafta çok imkanı yok(garantoi) yurtdışına göndermen gerek.
    AMD opteron var satoılıyormu bilmiyom. ( birde Intel xeonları ole kutu satmıyor kasa ile satıyor(en sağlam çekirdekler ya uçuk fiyatla satılıyor yada satılımıyor). Xeon (1150, 1155 ve 2011 için değil söylediğim) onlara ekran kartı imkanı yok diye biliyom
    Ve her serverın korkulu rüyası (ki benimde en çok korkutuğum.[server sahibi olmanın zararlari])

ELEKTRİK VE İNTERNET KESİNTİSİ

elektrik olayı basit UPS ile haledersin. Ama internet için bi çözüm mantıklı bir çözüm bulmak zor.(bulursan haber ver)
    Soğutma adayıp önemli. Bu i7 canavarı süper güç ve enerji üretiyor. Uysallaştırman lazım. Hazır sıvı sistem kur uğraşma. en az sana kasa 8000 tl UPS sistemi ile 13000 tl e patlar. Pcye geçtığım zaman sana daha iyi yardım ederim. (İşletim sistemi olark win7 mi yoksa win server 2008 mi kurucan onu da yazarsan)

İntel.ARK a bi bak oradan işlemci Beğen. (Server procosero bakarsan phi serisi eniyisi 61 çekirdek ki canavarları var.Pcı ile bağlanıyordu galiba)

Bu arada eklemedim. Raid 0 yapamaacaksın. Diğer yandan yaparsan milletin bilgisi giderse hadi uğraş bakayım. Raid 1 güvenlikti yanlış olmasın. Yanlışım olan varsa düzeltsin.

KISACA İ7 işinin fazlasıni görür. PSU 80 platin olmalı. 7/24 açık olacak diyon. 64gb RAM. Ofical 64 bit win7 / server 2008 R2 (en.wiki den detaylı bilgisine bakabilirsiniz) SSD raid 0 alırsan ve bı dosya kaybolursa kötü olur. 4 tblık bir depo ve her oyun için (ne kadar oyuna destek vereceksen) SSD koyarsan oyunlar karışmaz ve rahat bulur sıkıntıları. Soğutma olarak hazır sıvı soğutma.
    UPS olarak siteleri geziyom sana ucuz kaliteli güçlü bi UPS yazarım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5052798D -- 31 Mart 2014; 21:20:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• inuh kullanıcısına yanıt
    ne diyon bilader
  • Öyle vatandan alınacak şurdan burdan alınacak işler değil adam gibi bi firma ile anlaşın size fiyat çıkarsınlar.
  • quote:

Biraz daha konuya yazılan saçmalıkları okuyup, gülüp, size yardımıcı olacağım merak etmeyin.
    Şu ana kadar beni en çok güldüren, kaan_1907 şampiyonluğa koşuyor.

Valla kardeş bende çok güldüm 20-30 server açık olcak adam kaan 8gb ram 128gb ssd önermiş
    Bu arada yardımını bekliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: İntel i7 4770 Soket 1150

Anakart: Gigabyte Z87-DS3H Soket 1150

RAM: Kingston 4 GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V (2 Adet)

Ekran Kartı: Sapphire R9 270X Vapor-X OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard Disk: Seagata 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: Samsung 120 GB 840 EVO SATA 3.0 (540 MB O. / 410 MB Y.)

Kasa: Zalman Z3 Plus MidT ATX Siyah

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Kanalı 675 Watt)

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

Intel Xeon E5-2687W: 2x 2000$ = 4000$
    Asus ZP9E-D8 WS: 556$
    Corsair 32GB Vengeance: 220$
    Intel DC S3700 (200GB): 590$
    Intel 910 PCIe (400GB) : 2000$
    Corsair H100 Su soğutma: 2x 110$ = 220$
    Corsair AX1200 Güç Kaynağı: 265$
    AMD HD 7990: 1000$
    Western Digital 4TB Black: 300$

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• He internette sıkıntı çıkarsa hıc UPS e para yatırma boşuna
    Ama illa alıcaksan 1kVA , sana acil bir durumda serveri off a getirmen için yeter zaman.
    Benim aklıma gelen bunlar. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

Kardeş bir fiyat toplamını çıkarırmısın TL olarak birde sistemde ssd yokmu ssd lazım serverleri ve işletim sistemini ssdye kuracağım birde bu sistemde oyunlarda kaç fps alırım? örn:Crysis 3,bf3,bf4 birde rami 64 gb yapmak daha iyi olmazmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkneaS -- 31 Mart 2014; 21:36:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _ANKA_

He internette sıkıntı çıkarsa hıc UPS e para yatırma boşuna
    Ama illa alıcaksan 1kVA , sana acil bir durumda serveri off a getirmen için yeter zaman.
    Benim aklıma gelen bunlar. Kolay gelsin.

Verdiğin bilgiler için gerçekten çok saol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

quote:

quote:

quote:

Arkadaşın dediğine 64 GB yapabilirsin. Ve arakadaşın verdıgı fiyatlar en yüksek fiyatlar örneğin hd7990 nı çok rahat 800 e bulursun.

Ve veri güvenlığı ve depoya erişım hızı can alıcı noktası wd bin velicopter diye bi canavarı var ona bakarsın 10.000 RPM hızında fakat 1 TB.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5052798D -- 31 Mart 2014; 21:43:59 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.