Şimdi Ara

Server kurmak için sistem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _ANKA_

quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

quote:

Orijinalden alıntı: OkneaS

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: İntel i7 4770 Soket 1150

Anakart: Gigabyte Z87-DS3H Soket 1150

RAM: Kingston 4 GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V (2 Adet)

Ekran Kartı: Sapphire R9 270X Vapor-X OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard Disk: Seagata 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: Samsung 120 GB 840 EVO SATA 3.0 (540 MB O. / 410 MB Y.)

Kasa: Zalman Z3 Plus MidT ATX Siyah

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Kanalı 675 Watt)

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

Intel Xeon E5-2687W: 2x 2000$ = 4000$
    Asus ZP9E-D8 WS: 556$
    Corsair 32GB Vengeance: 220$
    Intel DC S3700 (200GB): 590$
    Intel 910 PCIe (400GB) : 2000$
    Corsair H100 Su soğutma: 2x 110$ = 220$
    Corsair AX1200 Güç Kaynağı: 265$
    AMD HD 7990: 1000$
    Western Digital 4TB Black: 300$

Arkadaşın dediğine 64 GB yapabilirsin. Ve arakadaşın verdıgı fiyatlar en yüksek fiyatlar örneğin hd7990 nı çok rahat 800 e bulursun.

Ve veri güvenlığı ve depoya erişım hızı can alıcı noktası wd bin velicopter diye bi canavarı var ona bakarsın 10.000 RPM hızında fakat 1 TB.

Tamam onuda göz önünde bulunduracağım şuan arkadaşın önerdiği sistem böyle 20000 TL tutuyor 10000 TL kadar bir bütçe kalıyor bu bütçeyle birkaç ssd ve önerdiğiniz hdd ye bakacağım.

• Bf4 ve bf3 veya CoD sıkıntı yaratmaz fakat o 8bitlik oyun ama acayip lag yaptırıyor o mario gibi oyunu küçümseme (MC için soylüyom) (kardeşimden bilirim lag girince birde diomandslı bışeyleri kaybedince sinirleniyor. (Anlamadığım oyunlar categorısine giriyor benim için.)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

Arkadaşın dediğine 64 GB yapabilirsin. Ve arakadaşın verdıgı fiyatlar en yüksek fiyatlar örneğin hd7990 nı çok rahat 800 e bulursun.

Ve veri güvenlığı ve depoya erişım hızı can alıcı noktası wd bin velicopter diye bi canavarı var ona bakarsın 10.000 RPM hızında fakat 1 TB.

Tamam onuda göz önünde bulunduracağım şuan arkadaşın önerdiği sistem böyle 20000 TL tutuyor 10000 TL kadar bir bütçe kalıyor bu bütçeyle birkaç ssd ve önerdiğiniz hdd ye bakacağım.

Alıntıları Göster
    Tamam sistem bitti son hali bu.

Intel Xeon E5-2687W: 2x 4284 TL = 8568 TL
    Asus ZP9E-D8 WS: 1212 TL
    Corsair 32GB Vengeance: x2 471 TL = 942 TL
    Intel DC S3700 (200GB): 1263 TL
    Intel 910 PCIe (400GB) : 4284 TL
    Corsair H100 Su soğutma: 2x 235 TL = 470 TL
    Corsair AX1200 Güç Kaynağı: 265 TL
    AMD HD 7990: 2142 TL
    Western Digital 4TB Black: 642 TL
    WD 3.5" 1TB VelociRaptor SATA 3.0 10000Rpm 64MB Cache Harddisk 2x 762 TL = 1524 TL
    SAMSUNG 1TB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD 3x 1529 = 4587 TL

Not:Sanki biraz fazla hdd ve ssd biraz fazla oldu önerilere açığım parçalarda değişiklik yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkneaS -- 31 Mart 2014; 22:10:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E5052798D

Bf4 ve bf3 veya CoD sıkıntı yaratmaz fakat o 8bitlik oyun ama acayip lag yaptırıyor o mario gibi oyunu küçümseme (MC için soylüyom) (kardeşimden bilirim lag girince birde diomandslı bışeyleri kaybedince sinirleniyor. (Anlamadığım oyunlar categorısine giriyor benim için.)
    Saçma arkadaşının istediği. 20.000 tl ile bu işe girip de daha sonra aynı bilgisayardan oyun oynamak.
    al 8-9k tlye cok paran varsa gtx 780ti sli li sistem
    sonra her ay nitrado.netten server de kirala catur cutur oyna

• Ne yaptın öle
    Kim akıl karı gıdıp alır 1 tblık SSD
    Onun yerine 512 al üç tane daha iyi
    Hem 1 tblik SSD almak iyi değil bence raid olanağın olmuyor

Dostum zaten adam bi tane PCI e koymuş SSD ama ona sistem koyarsın 200 gblık sürümü varsa.yedekleri veliye koysan oyunları SSD te sistemleri ise PCI deki SSD te koysan super olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5052798D -- 31 Mart 2014; 22:13:13 >
  • quote:

Ne yaptın öle

Ozaman şu ssd ve hdd olaylarını çöz ve sistemi bana birdaha yazarsan sevinirim dostum.

• Sistem iyi HDD ve SSD de biraz karıştı kafan. Raid 1 yapman için en az iki tane aynı model aynı kapasitede iki ürün lazım. (Sadece raid 1 için değil bütün raidler için geçerli.) raid 1 ısrarala dmemin nedeni güvenlik.
    1tb lık iki tane HDD(kati hal disk yavaş olduğundan oyun koyulmaz depo yapılı çünkü güven
    Lıdir. SSD te oyun konur çünkü hızlı tepkişı vardır. PCI e deki SSD ise asırisi erim hızı tepki ve okuma yazma oranı olduğundan sistemler kurulur.(sadece win e destek vermeyeceğini bildiğim için 200 GB lık PCI e yeter sana. )

Kısaca iki tane velicopter 3 tane veya 4 tane 512 GB ilk SSD yeter sana. Hatta atrtabilir bile

• quote:

Ne yaptın öle

Dostum zaten adam bi tane PCI e koymuş SSD ama ona sistem koyarsın 200 gblık sürümü varsa.yedekleri veliye koysan oyunları SSD te sistemleri ise PCI deki SSD te koysan super olur.

Dostum zaten 1 tane 1tblık almadımki 1 tblık 3 tane aldım ayrıca 1tblık 10000rpm hdd 1 pcı ex ssd birde 400gb lik ayrı bir ssd var.

• Ama bak iyi oku. SSD de 512 GB almak mantıklı. 1 TB almak aşırı kaçar he alırsın kullanırsın o ayrı.

• Önceki yorumları okumadım ama sunucu kiralamak ve HIGH end bir PC toplamak daha karlı olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnuh .adam kendi eliyle de oyun oynacak.yani adam hem server hem de PC gibi kullanacak.(PC olarak kullanması zaten ayrı sıkıntı) Oraya da dikkat et. Ben zaten yazimdad söyledim internet sıkintisı olacak die. Veya elektrik. He kendi çıkarlarım için yer verseydimde kart vizitimi yollardım adama.
    Zaten server kurmak kolay iş diye kim söyledi. İçine parcaşsını yerleştirmek basit . yönetmesı, bakımı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5052798D -- 31 Mart 2014; 22:37:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pixel.

Mantıklı olan server+oyun pc+100mbps internet bence en matıklısı bu

oldu biz kalkalım o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İnuh .adam kendi eliyle de oyun oynacak.yani adam hem server hem de PC gibi kullanacak.(PC olarak kullanması zaten ayrı sıkıntı) Oraya da dikkat et. Ben zaten yazimdad söyledim internet sıkintisı olacak die. Veya elektrik. He kendi çıkarlarım için yer verseydimde kart vizitimi yollardım adama.
    Zaten server kurmak kolay iş diye kim söyledi. İçine parcaşsını yerleştirmek basit . yönetmesı, bakımı...

Hocam öncelikle çıkar sağlamaya çalışan kişi olarak senden önce gelen kişiyi kast etmiştim, yanlış anlamanızı istemem. Eğer bir tavsiye veriyorsanız projenin olabiliritesi olduğunu düşündüğünüzü kanıtlar, herşeyi açıkladığım mesajı yaklaşık 45 dakikada yazdım dilerseniz bir okuyun durumu her boyutu ile değerlendirdim. Kalbinizi kırmak istemem, amacım yalnızca bilgi paylaşmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 31 Mart 2014; 22:45:58 >

• quote:

Ozaman dediğiniz gibi oyun bilgisayarı toplayacağız ve sunucu kiralayacağız tamam daha ortalar karışmadan sorun çözülmüştür deyip yetkili kişilerden konuyu kilitlemesini isteyeceğiz.

Konunun kilitlenmesi yanlış olur, bu konuda sizden daha fazla bilgiye muhtaç olan kişiler var, bırakın öğrensinler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş bir fiyat toplamını çıkarırmısın TL olarak birde sistemde ssd yokmu ssd lazım serverleri ve işletim sistemini ssdye kuracağım birde bu sistemde oyunlarda kaç fps alırım? örn:Crysis 3,bf3,bf4 birde rami 64 gb yapmak daha iyi olmazmı?

Görev Mars 2 den koplayadım sistemi ssd var 200 gb ve 400 gb olarak gösterilenler ssd 400 gb olan yaklaşık saniyede 1 gb okuma - yazma hızına sahip mesut bey 2k da 50 fps oynuyordu crysis 3 ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapkara Kartal -- 31 Mart 2014; 22:46:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

İnuh .adam kendi eliyle de oyun oynacak.yani adam hem server hem de PC gibi kullanacak.(PC olarak kullanması zaten ayrı sıkıntı) Oraya da dikkat et. Ben zaten yazimdad söyledim internet sıkintisı olacak die. Veya elektrik. He kendi çıkarlarım için yer verseydimde kart vizitimi yollardım adama.

Hocam öncelikle çıkar sağlamaya çalışan kişi olarak senden önce gelen kişiyi kast etmiştim, yanlış anlamanızı istemem. Eğer bir tavsiye veriyorsanız projenin olabiliritesi olduğunu düşündüğünüzü kanıtlar, herşeyi açıkladığım mesajı yaklaşık 45 dakikada yazdım dilerseniz bir okuyun durumu her boyutu ile değerlendirdim. Kalbinizi kırmak istemem, amacım yalnızca bilgi paylaşmak.

Yok Estağfurullah. Hayatımda iki tane dev server kurdum isimleri vermeye gerek yok ikisinde oyun amaçli değildi. Oyun amaçli olunca daha basit geliyor kullağa. Halbuki enine boyuna düşünürsek imkanı olması zor gibi "gözüküyor"

Zaten felsefe edindiğim bir söz var.
    Bildiğin bir şey varsa paylaşmıyorsan, bilmediğın şey hakkında konuşmak kadar kötü(daha kafiyeliydi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5052798D -- 31 Mart 2014; 22:49:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E5052798D

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Yok Estağfurullah. Hayatımda iki tane dev server kurdum isimleri vermeye gerek yok ikisinde oyun amaçli değildi. Oyun amaçli olunca daha basit geliyor kullağa. Halbuki enine boyuna düşünürsek imkanı olması zor gibi "gözüküyor"

Zaten felsefe edindiğim bir söz var.
    Bildiğin bir şey varsa paylaşmıyorsan, bilmediğın şey hakkında konuşmak kadar kötü(daha kafiyeliydi).
    Bf4 Bf3 Cod Minecraft , hepsi aynı anda sunucu olarak ????

300-400 Mbit upload hızına sahip interneti Türkiye'de bir eve sağla , hadi sağladın fiyatını karşıla , hadi karşıladın kar yap ben bu sektörü bırakır giderim.

• Boşa zaman kaybı adam troll.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ne tür server kuracak? Hem oyun hem sunucu o iş yaş ya server ya oyun ek olarak 100mb net e gigabit port da gerek ayrica sunucu güvenligi felanda normal ev baglantidi ile o is yapamazsin hem net kullanip hem sunucu isi sadece verdiğin paraya yazik

• Troll. :(

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.