Şimdi Ara

Server Kurulumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Devamını bekliyorum her gün bu yazı için giriyorum siteye valla
  • Sevgili, Kostebek;

Yazılarımı yazmadan önce bilgileri derlemek, internette bulduğum kaynaklardan alıntı yapmak ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum ancak şu an yoğunluğumdan dolayı fırsat bulamadım. Ancak bu forumda ve diğer forumlarda da bu konu ile ilgili başlıklar daha öncede açılmış ama her nedense bazıları balıklama dalarak ya köstek olmaya çalışmışlar, ya olmaz denilerek daha başlangıç aşamasında insanların şevki kırmışlar ya da konu ilgisizlikten kapanmış. Tabii gerçek anlamda da bilgi verenler olmuş, onlara teşekkür ederim. Sonuçta paylaşım için bu forumdayız. Forumdaki bazı hostçu arkadaşlar nedense konudan pek hoşlanmadılar, biz datacenter kurmak gibi bir niyetimiz, ya da host satmak gibi bir amacımız yok, profesyonellere ihtiyaç her zaman olacaktır. Ama gerçek profesyonellere!!!

Şimdi asıl konumuza dönelim. Bilgileri verirken yanlışlık yapmaktan ve bilmişlik taslarmış gibi görüntü oluşturmaktan çekindiğim için ince eleyip sık dokur oldum. Paylaşım içinde soru yanıt şelkinde olmasını umarken, değişen çok şey oldu. Şimdi ise bir çırpıda vermek istiyorum, doğrusu ya da eksiğiyle. Ama araya bayram girmesi klasik iş başlama sendromları ile karşı karşıya kalmamak için sonuçta hayatımıda idame ettirmek zorundayım, yoğunluğumu atlatır atlatmaz hemen yazmaya başlayacağım. Sizin ve diğer konu ile ilgilenen değerli arkadaşlarında ekleyecekleri bilgiler olacağını umuyorum.
    Zaten buraya yazarken tekrar deneme fırsatıda bulacağız. Bu sefer çoklu host ile denemelerimizi yapmayı düşünüyorum. Sonuçlarını ise bende şimdiden merak ediyorum.

İlginize gerçekten teşekkür ederim.

• evet hız cidden iyi :) benim istegim kurulum aşamasında ve port ayarları konusunda biraz daha bilgi verebilirsen cok daha iyi olucak :) bende bir sitem için 4096 baglantı almayı dusundum okuduktan sonra :) heleki vdsl cıktıktan sonra verdigin bilgiler ile cok daha iyi olucaktır..

şimdiden teşekkürler
  • Ben vmware a LAMP kurdum. Herşeyi manuel ayarladım yaklaşık 3 saatte bitti. Şimdi plesk kurmaya çalışıyorum.

Eğer istek olursa nasıl yapılandırdığımı anlatabilirim.

http://85.101.110.28

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msy1987 -- 13 Aralık 2007; 0:13:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hiverli

Merhaba arkadaslar.

Ben abd de yasiyorum. Internetimin upload i 1mbps ama genelde 400kpbs olarak speed testlerde gozukuyor. simdi ben bu hizla sitelerimi host edebilirmiyim. host etsemde kac kullaniciyi ayni anda kaldirabilir.

O bilgisayarla host kuramazsınız maalesef
    1024 bunu kaldırmaz
  • Slm Arkadaşlar Yukarda Yazanlara Şöle Bir Göz Gezdirdimde Evet Her Şey Mümkün...

Şimdi Sözlerime Şçle Başlamak İstiyorum...

Bende Evden Yayın Yapanlardanım ve Ne bileyim İnsana Babbaşka Bir His veriyor yani harıka bir duydu..
    benim sistemin şöle:
    AMD 3000+ işlemci
    160 Gb HDD 7200 rpm
    1024 adsl bağlantı (sınırlı)
    Win server 2003 tr
    plesk 8.1 (30 Domain Aylık Lisans)
    barındırdığım 12 Domain
    2si forum Vbulletin
    Şuana Kadar 20 Kişiyi Eş zamanlı Online Edebildim..
    Şimdilik Sorun yok Aynı Anda Paraleldende Win Xp kullanıyorum (aynı bağlantı üzerinden)
    ama bie süre sonra 4096 bağlantıya geçeceğim...
    Benim Sitelerin Yerel Tanıtım ve Bilgi Amaçlı olduğundan Bizim Sitelerde Taşçatlasın 30 eş zamanlı online olur.. o açıdan da sıkıntımız yok.. hatta hostta satıyorum ilgilenen olur ise diye söylüyorum (HTML) sadece şimdilik...

Yani Lafın Kısası İnsan İstedikten sonra Yapamayacağı Hiç Bir Şey Yok...
    Ayrıca Benim Pc ve Web ile İlgili Fazla bir bilgimde yoktu...
    pc başına oturma geçmişim geçen şubata dayanıyor.. ama daha pc başına oturmadan Web server kuracağım diye kara vermiştim... Bu da şu Lafı Akla Getiriyor.. (Azimle ..çan Betonu Delermiş.. :D

herkese kolay gelsin...
    Not: ben pek nadır geliyorum buralara... ulaşmak bilgi almak isteyen olur ise bana profilimdeki web sitemin iletişim link inden ulaşabilir...

• benim işletim sistemi WinXP pro-SP2 , windows CD sinden ftp için sürücüleri yükledim, ftp yi kurdum, herşey tamam fakat,ftp://ip adresimi yazdığımda normal olarak kullanıcı adı ve şifre istiyor eywalah giriyorum, ama kabul etmeyip tekrar istiyor, sorun nerde olabilir ? ip yi biyeremi yönlendirecem ? yönlendireceksem nereye yönlendirecem ? yoksa sorun nerde arkadaşlar??
  • Merhaba,
    yalle arkadaşımızın çalışması çok hoş olmuş.Gerçekten insan istedikten sonra yapamayacağı şey yok.
    VDSL gibi statik bağlantılar telekomun hizmet portföyüne girdiği zaman bende evden hosting yapanların sayısının artaacağına inanıyorum.Aslında GHDSL var şu anda, ama modemi ve bağlantı fiyatı ADSL'e göre yaklaşık 2 kat daha pahalı.
    Mevcut durumda evden yayın yapmanın avantaj ve dezavatajları şöyle.
    Avantajlar :
    Disk kapasiteniz PC'nizin diskiyle aynı.
    Ftp yapmanıza gerek yok.Buda site güncellemelerini kolaylaştırıyor.
    Hosting firmasına ücret ödemiyorsunuz.
    Dezavantajlar :
    Jeneratör gibi bir donanım yoksa elektrik kesintilerinden etkileniyorsunuz.
    ADSL hatlarındaki yoğunluktan etkileniyorsunuz.
    Bağlı olduğunuz networkteki kullanıcılar (Telekom) sitelere hızlıca erişebiliyorken diğer networklerden ve yurtdışından erişim daha yavaş olabiliyor.
    Hosting firmasına vermediğiniz parayı, PC'yi 24 saat açık tutarak Tedaşa veriyorsunuz :)
    DSL teknolojilerinin doğal upload limiti bildiğim kadarıyla 2MBPS, ihtiyacın aştığı durumlarda bir data centera ihtiyaç duyabiliyorsunuz.
    Kısaca aklıma gelenler bu şekilde, yalle arkadaşımı kutluyorum araştırmacı ve girişken tavrından dolayı.

Kısaca aklıma gelenler böyle,

• Arkadaslar onemli olan baglantidir makine degil ayrica 4096 ADSL yaklasik 400 Kb/s verir ortalama telekoma yakinliga bagli olarak da degisir.

Sayfa sayisina gelince surekli download yapilan siteler yok ise. Sayfa tasarimin da resimlerin boyutlari kodlarin kalabalikligi dikkat edilerek yapildi ise. Ortalama her sayfa icin bi deger alinir.

Ornek olarak sayfa 30 Kb bi forum yada portalin ana sayfasi olsun. bu sekilde olur ise.

400 / 30 = 13 ayni anda surekli ayni sayfayi cekilcek kisi sayisi olur fakat. Biz adresi yazar yazmaz bize cevap 400 kb/s ile geldigi icin isi biten aninda sayfa ile iletisimi kesildigi icin onu da ortalama su sekilde hesaplayabiliriz.

13 X 60 = 780 Ortalama olarak bu kadar kisi sitede gezinebilir. Ama bazen bu sayi cercevesinde sunucu yanit vermiyor yazisi alanlar da olacakdir.:)

Ayrica gerekli configurasyonlar iyi yapilirsa windows yada linux de Chache sayesinde sayi %3 artirabilir ve azalabilir:D

ADSL ile de hosting yapabilirsiniz 2 adsl hatti cektirerek sunucu barindirabilirsiniz.

Ayrica Tek adsl ile de yapilabilir fakat bunun icin plesk yada tek ip den DNS ozumlemesi yapan yazilima ihtiyaciniz. var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.