Bildirim
Server Kurulumu
SALOMON Erkek X-ADVENTURE GTX Patika KoÅŸusu Ayakkabısı : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CTTNWKNJ
3 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
netten çok bilgisayarında önemli
2gb ram olmalı başta
hdd de önemli onunda kabul edilir bi derecede olması lazım 300gb falan -
hdd nin neden 300GB olması gerekiyor acaba.? -
O değilde adam profesyonel sunucu kuracakmış gibi bilgi vermişsiniz halbuki adam akıllı bağlantı olduktan sonra 512 mb ram le P4 sunucularda 5 gb alan vs VPS satın alan onca insan var.
Neden 300gb : )
Bende söyleyebilirim. Arkadaşım bir adet statik IP . Linux, Apache 2, Php-Pear, Mysql-server, Phpmyadmin, Ftp server ...
tamadır nasıl yapıldığı hakkında internette birsürü döküman var ;)
Kolay gelsin -
yahu lafın gelişi siz deyin 500 gb ben diyim 1gb yani ben diyorum ki güzel birşey olsun -
400Kpbs mi? Ben Türkiyede 800Kpbs küsürle bağlanıyoruz.Sizin ki 400 Kb/s olmasın? -
Arkadaslar,
Bence en önemli olanı bağlantı hızı, ha pentium III olmuş ha pentium IV ya da dual core ne farkeder, sonuçta çalışacak olan MySql veya MsSql, html, asp veya neyse işte. Çok özel uygulamalar kullanmadıkça ve trafiğinizde aynı aynda 10000 veya 15000 kişi bağlanmayacaksa evden de yayın olur. Profesyonel bişi düşünmüyoruz ki, datacenter kurmuyoruz. Türkiye'deki sorun bağlantıların asimetrik oluşudur. Simetrik bağlantı ya da TTNET'in açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde 8,16,32 Mbps hızlar gelirse zaten çoğu insan aynen Japonya'da olduğu gibi evden yayın yapacak. Japonya'da 49 Mbps bağlantı 49 USD birde Türkiye'deki fiyata bakın. Bu evden yayın Datacentera hiç ihtiyaç olmayacakmış gibi algılanmasın. Farklı istekler farklı bileşenler farklı seviyeler mutlaka profesyonellere her zaman ihtiyaç doğurur.
Birisi deneyip de bize gerçekten sonuçlarını gösterirse daha keyifli olur. Süper makina değil sağlam, sorunsuz ve kabul edilebilir yayın tercihimdir.
-
quote:
Orjinalden alıntı: tycstar
netten çok bilgisayarında önemli
2gb ram olmalı başta
hdd de önemli onunda kabul edilir bi derecede olması lazım 300gb falan
Böyle bir mantık olabilirmi ya bağlantı problem değilse 3 tane P3 800 Mhz makine ile 800 siteyi çok rahat çalıştırabilirsiniz... -
Evet arkadaşlar, son denemelerimi yapıyorum, evde kurdum, yayına soktum, işyerinden baktım gayet hızlı görünüyor. Ancak bu ölçü değil. Aynı anda kaç kişiye hizmet verebilir veya ADSL ile ne kadar verim alınabilir, daha çok arkadaş teste katılırsa anlaşılacak.
Şimdi kısaca özetleyeyim ne yaptığımı, bilinmedik bir şey değil, internette gayet açıklayıcı bilgiler mevcut.
Bilgisayar bildiğiniz masaüstü bilgisayar, Celeron 2.4, 80 GB harddiski var, 3'e bölümlenmiş halde hazırdı yani, zaten bir bölümünü kendim depo olarak kullanıyordum. İlk bölüme format atıp, windows 2003 ingilizce yükledim, daha sonra ise FTP, Active Directory, Microsoft DNS, IIS server 6.0, ASP.net 1.x yükledim zaten hepsi sistem CD'sinde mevcut. Daha sonra tek domain tanımlanan plesk 7.6 windows indirip kurdum. Zaten buraya kadar olan kısım kolay ve sorunsuzdu. Sorun bundan sonra başlıyor, ADSL modem 80. portu kullanıyor o zaten bize lazım, port yönlendirme beni biraz uğraştırdı. Onuda hallettim ve bir kaç arkadaşımla beraber test ettik işyerlerimizden hız gayet iyi ve bağlantı hızımız ise 1024. Hala zaman zaman görmemişler gibi siteye giriş yaparak test ediyoruz. TEDAŞ'ın gazabına uğramaz, TTNET'inde kesintileri olmazsa yayında kalacak gibi. Tabii sonuçta profesyonel bişi yapmıyoruz, datacenter açmak gibi niyetimizde yok. Ancak denemeler yapabilmek, test sürüşleri eğitim için çok güzel, sadece büyük haz almakta yetiyor. Maalesef Güç kaynağım ve jeneratörüm yok. Yola bu şekilde devam edeceğim.
Bugün bir aksilik çıkmazsa yani yayında sorun olmazsa sizede buradan adresi verip test etmenizi isteyeceğim. Hem siz hem ben sonucu beraber görmüş olacağız. Ancak şu anki kanatim doğrultusunda 1024'lük ADSL bağlantısı ile (simetrik değil asimetrik bağlantı olduğu için), bağlantı hızından dolayı öyle çok kişiye hizmet verebileceğini sanmıyorum ama kişisel sitelere, bilgisayarındaki bazı belgeleri arkadaşları ile paylaşmak isteyenlere, hatta küçük şirketlere 1 domain için güç kaynağı ile tercihen jeneratörleride var ise denebilir, tercih bile edebilirler diye düşünüyorum.
Not: Eğer hatalarım var ya da istemeden yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın...
-
Merhaba arkadaşlar, şimdi hazır bir girip bakın ve fikirlerinizi burada forumda paylaşırsanız sevinirim. Birebir çalışan gerçek asp ile yapılmış bir site koydum.
IP adresini sorgulamak için bu linke bakınız.
http://cqcounter.com/whois/?query=88.247.49.150
Bağlantı 1024, Celeron 2.4 Mhz 80 GB Harddisk 3 bölümlü, Server 2003 yüklü, Econ ADSL modem kullanıyorum.
Aynı anda kaç kişi girebilir bilmiyorum, bakmak lazım. Sadece aynı anda bağlanabilecek kişi sayısını kısıtladım ve 500 olarak belirledim.
Evdeki sunucuya bakmak için;http://88.247.49.150
-
Vay be bağlandı tak die -
Evet hız fena değil :) güzel bile olmuş :) bende linux ile denemiştim gayet şık olmuştu hatta bloğumu yedekleyip localde çalıştırdım
ama bilgisayarım şu an serviste ilk geldiğin gün linux kurup locali açacağım bu arada bende FTP server kurdum ayrıca ama sadece anonymous bağlantı kabul edebildim . şifre ve kullanıcı adını kabul etmedi :)
kolay gelsin -
quote:
Orjinalden alıntı: kostebek
Evet hız fena değil :) güzel bile olmuş :) bende linux ile denemiştim gayet şık olmuştu hatta bloğumu yedekleyip localde çalıştırdım
ama bilgisayarım şu an serviste ilk geldiğin gün linux kurup locali açacağım bu arada bende FTP server kurdum ayrıca ama sadece anonymous bağlantı kabul edebildim . şifre ve kullanıcı adını kabul etmedi :)
kolay gelsin
Bende 2 sene önce ftp server kurmuştum.Kullanıcı adı ve şifre ile giriliyordu dışardan fakat anonymous girilmiyordu bende de :) -
Arkadaşlar, benim kanaatim 8,16 ve 32 Mbps'lik hızlar kullanılmaya başladığında evden 2-3 domain için ya da işyerlerine kendi domainleri için yayın olur. Zaten bazı küçük kobi işletmelerinde server bulunuyor sürekli açık, VDSL2 gelince yayınlamamak için hiç bir neden yok. Tabiki her zaman profesyonellere ihtiyaç olacak ancak kendi yayınlamayı tercih edenler de olabilir.
Yayını dahada hızlandırmak için 2 hat (1024 veya 2048 olabilir - windows 2003 server da bağlantı köprülenebilir ve 2 ip kullanılabilir. Çünkü her ADSL hattına ancak 1 ip tahsis ediyorlar) veya TTNET'te şu an mevcut olan simetrik G.SHDSL bağlantısı kullanılabilir. G.SHDSL geliş ve gidiş trafiği aynıdır ADSL gibi asimetrik değildir.
Hatta 7200 rpm ATA veya IDE harddiskler yerine 2.el 9.1 GB veya 18.2 GB SCSI disk 15000 rpm kullanılırsa daha da fark edebilir. Elimde 9.1 GB SCSI harddisk var ancak SCSI kontrol kartı almam gerekli. SCSI harddiske sistem kurulur, 80 veya 160 GB'lik harddisk ise web için kullanılabilir.
Ben windows 2003 enterprise üzerine Plesk 7.5.6 yükledim ve tek domain lisansı var, domainde tanımladım.
ADSL modemden NS için 53. portu plesk panel için 8443 ve 8880. portu, POP3 için 110, yine plesk için 443. portu, SMTP için 25. portu, FTP için 21. portu, mysql için 3306. portu, doğal olarak http için 80. portu yönlendirdim. Diğerlerini şimdi hatırlamıyorum.
Http://www.sanalalan.net adresinden de girip siteye test amaçlı bakabilirsiniz.
Https://www.sanalalan.net:8443
Https://88.247.49.150:8443
IP adresini sorgulamak için bu linke bakınız.
http://cqcounter.com/whois/?query=88.247.49.150
Yine yorumlarınızı bekliyorum, düşünceleriniz benim için değerlidir.
-
Çok güzel.Çalışıyo sistem ve hızda çok gzl şaşırdım doğrusu.
Kafaya takıpta bişeyi yapıp ve sonucunda başarılı olmak çok güzel bi duygu -
yükleniyor yazıyor ama bağlanmıyor malesef
bir kaç kez denedim şunu diyor
Bağlantı zaman aşımına uğradı
88.247.49.150 sunucusu çok geç cevap veriyor. -
girdim ama sanırım ip farklı şimdi domaine ping attım sizin verdiğiniz ip ile tutmuyor.sanırım farklı bir sunucuya taşıdınız domaini. -
Ya sonuçta statik bir IP değil arkadaştaki TTNET den alıyor :) yanlışlıkla resetlemiştir modemini ama ilerde bi static IP alsa aylık 5 ytl lik bi masrafı olur o kadar -
Arkadaşlar,
Sadece hafta sonu olduğu için kapattım. Şimdi ise plesk 8.2 yükledim. Site yayında, olmaması içinde bir neden yok. Sabit ip adresim var, 88.247.49.150 benim sabit ip adresim. Arkadaşlarımdan edindiğim ise hızının gayet iyi olduğu ancak şu unutulmamalı ticari anlamda kullanılamaz ve profesyonel hizmet verilemez.
Ama tecrübesi bile yeter. Mantığını ve nasıl çalıştığını anlamak, sorunlarla müdahale etme ve yedekleme işlemleri vb. görmek açısından faydalı.
Https://www.sanalalan.net:8443
Http://www.sanalalan.net
Http://88.247.49.150
Http://www.sanalalan.net/sunucu/ (bilgisayarım ile ilgili bilgi)
Bu adreslerden girip bakabilirsiniz.
Plesk yüklerken, bazı sorunlar ile karşılaştım ve hallettim. Hatta forum.myplesk.org adresinde bilgiler mevcut, yararlı bir kaynak oradan faydalandım, bilgiler tabiki gayet iyi ancak ben bazı eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Bu konu ile ilgili tecrübelerimi ve dökümanlarımı en kısa sürede bende sizlerle paylaşmak istiyorum.
Birde denediğim diğer yazılım ise VMware onunlada diskimin diğer bölümüne centos 4.x yükleyeceğim daha sonra ise onada plesk yükleyerek diğer siteyi yayına sokarak denemelerimi yapacağım. Sanırım Datacenter ler daha çok Virtuozzo kullanarak yapıyorlar.
Windowsta uzak masaüstü kolay, linuxta ise bu işlem VNC ile yapılıyor. Aynı windows masaüstü gibi linuxu masaüstünüze görsel arayüzü ile getiriyor ve işlemler daha kolay oluyor. Hep putty ve SSH Secure Shell Client kullanmaktan bıkanlara alternatif ve bence iyi bir çözüm gibi gözüküyor.
İlginize teşekkür ederim, yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum.
-
Arkadaşlar,
Teşekkür ederim denemelerim faydalı oldu. Hızdan da ADSL ile olmasına rağmen bayağı memnun oldum. Çok şey öğrendim. Şimdilik konuya nokta koyuyorum. Daha sonra tecrübelerimi sizinle paylaşacağım.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X