Ben yurt dışında yaşıyorum, bir şirketten server talebi aldım. İstekleri 10 kişilik bir çalışma grubunu taşıyacan server, ayrıca ofis dışındanda bağlanmak istiyorlar. Ben biraz araştırdım Windows Server 2012 ile bu işlemi gerçekleştirebileceğim yönünde. Düşüncem güçlü bir bilgisayara Windows Server 2012 veya 2008 yüklemek.
Soruma gelince,
Bu Serverin bağlantı hızı, ve 10 kişiyi kaldırması için ne yapmam gerekli, nasıl bir bilgisayar toplamamız gerekli tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.. Ayrıca bu şirketin özel kullandığı bir program yok sadece Doc. Xls. Pdf. vs. dosyalarına heryerden ulaşmak istiyorlar, windows serversiz bu işlemi gereçekleştirmem mümkünmüdür.
Salt 10 kullanıcı olduğu ve özel bi yazılım kullanılmayacağı için, sistem donanımının çok çok fazla önemi yok diye düşünüyorum. Bu hususta en önemli etken bilgisayarın bağlı olacağı hattın upload ve download genişliği.
İşletim sistemi seçimine gelince de bu bahsi geçen xls, pdf vs dosyalarını sadece download mı edecekler yoksa dosya paylaşımı şeklinde sistem üzerinde açıp üzerine yazabilecekler mi? Eğer ilk seçenekse yani sadece dosyaları indirme yapacaklarsa aklınıza gelecek tüm işlerim sistemleri ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Bende bu aralar bu tarz şeylere çok merak sardım dosya yedekleme, bu dosyalara uzaktan ulaşabilme ve bilgisayara indirmeden direk editleme yapabilme özelliğine sahip bildiğim çok güzel bir program var. Adı "AjaXplorer". Programı internetten bir arat incele istersen çok başarılı bir program ve tek ihtiyacı PHP çalışan bir bilgisayar olması. Bu programı isterseniz ofis dışında bir server kiralayarak ona kurup kullanabilirsiniz yada ofisteki bir makinaya kurup ona dışardan ulaşabilirsiniz.
Bu server gerçekten çok önemli benzer bir durum benim başıma da geldi aynı firmanın hostları birisi hızlı diğeri yavaştı bunun serverden kaynaklandığı ortaya çıkınca nakil işlemi gerçekleştirdik.Birİnternetten para kazanmak sitesi için özellikle bu host-server ilişkisi çok önemli
quote:
Orijinalden alıntı: DeLiCoCuK
Arkadaşlar hayırlı akşamlar,
Ben yurt dışında yaşıyorum, bir şirketten server talebi aldım. İstekleri 10 kişilik bir çalışma grubunu taşıyacan server, ayrıca ofis dışındanda bağlanmak istiyorlar. Ben biraz araştırdım Windows Server 2012 ile bu işlemi gerçekleştirebileceğim yönünde. Düşüncem güçlü bir bilgisayara Windows Server 2012 veya 2008 yüklemek.
Soruma gelince,
Bu Serverin bağlantı hızı, ve 10 kişiyi kaldırması için ne yapmam gerekli, nasıl bir bilgisayar toplamamız gerekli tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.. Ayrıca bu şirketin özel kullandığı bir program yok sadece Doc. Xls. Pdf. vs. dosyalarına heryerden ulaşmak istiyorlar, windows serversiz bu işlemi gereçekleştirmem mümkünmüdür.
Selam
Standart bir HP DL380 sunucu işini görecektir. Sunucuyu Terminal Server olarak ayarlaman gerekecek. Ek bir yazılım almadan Windows'u VPN olarak çalışacak şekilde ayarlayabilirsin.
Birde istediğin şey her kullanıcı servera bağlanacak oradan günlük işlerini mi yapacak yoksa sadece veri depolayıp oradan dosyaları çekip kendi bilgisayarlarında mı çalışmak istiyorlar?
Eğer ki ikinci dediğim şey ise server almana bile gerek yok. Bir tane NAS cihazı alıp (QNAP TS-459 yada TS-469 serisi) bunu FTP olarak tanıtabilirsin. Cihazın üzerinde OpenVPN desteği var, 10 kişiye kadar destek veriyor.
Arkadaşlar kusura bakmayın biraz geç cevap yazdım. İstedikleri günlük word excel dosyalarını iki tıklama ile açmak düzenleme ve kayıt etme. Bir şirkette gördüğüm sistemi örnek vereyim sizlere bir adet Sürücü V: sürücüsü var bunun içindeki dosyaları kolaylıkla açabiliyorlar bizimde istediğimiz bu.. Yanlız tam olarak bilmiyorum su V: sürücüsüne uzaktan erişebiliyorlarmı ?
Ayrıca uygun fiyata bu serveri buldum işimi görürmü..
1x HP server, type HP ProLiant ML350 G5, v.v. 'Intel' Xeon Quad Core 2.33GHz CPU, 3x 72 GB, 3 GB RAM en DVD
Arkadaşlar kusura bakmayın biraz geç cevap yazdım. İstedikleri günlük word excel dosyalarını iki tıklama ile açmak düzenleme ve kayıt etme. Bir şirkette gördüğüm sistemi örnek vereyim sizlere bir adet Sürücü V: sürücüsü var bunun içindeki dosyaları kolaylıkla açabiliyorlar bizimde istediğimiz bu.. Yanlız tam olarak bilmiyorum su V: sürücüsüne uzaktan erişebiliyorlarmı ?
Selam
Sana server gereksiz, dediğim QNAP'ın NAS ürününü alman yeterli olacaktır. NAS üzerinden klasörleri map etmen gerekecek, başka birşeye gerek yok.
Peki hocam bizim elimizde güçlü bir dell bilgisayar var son modellerden buna nas serverı nasıl kurarım...
Klasorleri paylastirmaniz yeterli.. NAS olmasina gerek yok..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme