Şimdi Ara

serverlarla ilgili karmaşık bir durum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben devlet dairesinde çalışıyorum ve bilgisayardan bir sistemin operatorlüğünü yapıyorum. Şimdi bilgisayardan sisteme bağlanmak için sabit bir ip giriyoruz fakat bu sabit ip yi girdiğimizde internete giremiyorum, sabit ip yi otomatik yaptığımda internete girebiliyorum fakat bu seferde sisteme giremiyorum. Bu nedenle sürekli değiştirmek zorunda kalıyorum. Aynı anda hem sistemi hem interneti nasıl kullanabilirim bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Pratik bir çözüm oldu, gayet kullanışlı güzel bir program, paylaşımınız için teşekkürler...
  • El ile IP atama yaptiginizi anliyorum. Bu durumda LAN/Yerel Ag Baglantisina birden fazla IP tanimlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

El ile IP atama yaptiginizi anliyorum. Bu durumda LAN/Yerel Ag Baglantisina birden fazla IP tanimlayabilirsin

o salak özelliği 1 kere çalıştırabildim ... bir dahada görüşemedik, win7 dahil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

quote:

El ile IP atama yaptiginizi anliyorum. Bu durumda LAN/Yerel Ag Baglantisina birden fazla IP tanimlayabilirsin

o salak özelliği 1 kere çalıştırabildim ... bir dahada görüşemedik, win7 dahil

Sana bir egitim programi hazirlamamiz lazim agabey demek ki

• bu konuyu msn de konuştuğumuzu ve sende de çalışmadığı hususunda birşeyler söylediğini hatırlıyorum sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

bu konuyu msn de konuştuğumuzu ve sende de çalışmadığı hususunda birşeyler söylediğini hatırlıyorum sanki

Yok o VPN'di :) Keza calismasa her gittigim otelde ve mekanda tekrar tekrar ayar yapmam gerekirdi
  • Bu Free Ip Switcher denen şey Netsetman'ın tamamen kopyası? Yazı stiline de bakacak olursak Çinli birisi tamaen kopyalamış gibi görünüyor tabi günahını almayalım.

Neyse ben Netsetman kullanıyorum, daha çok özelliği var ve arayüzü çok daha hoş duruyor ayrıca

http://www.netsetman.com/index.php?s=nsm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindtrick -- 22 Ağustos 2011; 17:06:22 >
  • neden böyle birşey yapmışlar ki.
    birde elle verilen ip ile dhcp nin atadığı ip yapısı birbirinden farklı mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

neden böyle birşey yapmışlar ki.

Malum adi uzerinde birisini siz seciyorsunuz, birisini sistem size bir havuzdan secip veriyor ya da ileri seviye yapilandirmada MAC adresinize gore hep ayni adresi alabiliyorsunuz.
    Farkli olan yapilari degil atanma bicimleri.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

neden böyle birşey yapmışlar ki.

Malum adi uzerinde birisini siz seciyorsunuz, birisini sistem size bir havuzdan secip veriyor ya da ileri seviye yapilandirmada MAC adresinize gore hep ayni adresi alabiliyorsunuz.
    Farkli olan yapilari degil atanma bicimleri.

anladım.

• Bu progam sayesinde tesadüfen bir şeyin farkına vardırm, şöyle ki kullandığımız sistemin DNS numaraları boştu, programla değiştirirken otomatik ip kullanırken kullandığım DNS'i yanlışlıkla sistemin DNS numaralarına ekledim. Sonra bir baktım hem sisteme giriyorum, hem internete giriyorum, hemde girdiğim internet yasaklardan arındırılmış, süper birşey oldu anlayacağınız :))
    mutluluğumu paylaşmak istedim
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.