Ya arabayı yeni aldık ya her konuda cevreden ayrı sesler cıkıyo bi de acemilik cabası:) En çok kafamı karıstıran da servis mi iyi bi usta mı herkes servisler kazıkçıdır diyo.E bakkaldan bi şey almıyosun ki fiyatını bilesin....Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim Hemen bi örnek vereyim hafta sonu arka stop lambasını kırdım arabamın(palio 99 1.6 hl) servise götürdüm komple işçilik le beraber 40ytl ye değiştirdiler bi de 4 taksit yaptılar...Şimdi bu pahalı mı normal mi?
SEVİSLER GENELDE PİYASADAN FAZLAYA PATLAR.BU BİR GERÇEKTİR.
vala ole bı kazık atarkı neye ugradına sasırır kalırsın
benim gördügüm servislerlerde parca fiyatlari disaridan ucuz , ancak iscilik ücretleri cok fazla ve toplam maliyeti sanayiye göre cok oluyor.
aracinizi sanayiye götürmek iyidir ama aracinizin dilinden anlayan ustayi biliyorsaniz iyidir. palio 1.6 hl gibi isciligi zor , teknolojisi zamaninin araclarina göre yüksek bir araci her önüne gelen ustaya elletmemelisiniz. diyeceksinizki servistekiler cok mu usta :) en azindan arkasinda tofas destegi , parca ve iscilik garantisi oldugu icin yüksek maliyetine ragmen cevrenizde aracinizin dilinden anlayan birileride yoksa tercih edilmelidir.
servislerde uzun süre calisip artik kendi isinin patronu olmaya karar vermis , yenilige acik ve gelismis diagnostik cihazlari olan sanayi dükkanlari bulabilirseniz en güzelidir ama bu tip ustayi bulmakta öyle kolay degildir. istanbulda olsaniz önerebilecegim yerler olurdu.
servisin tek avantajı yaptığı işin bir yıl boyunca garantili olması... onun dışında ben ustama güvenirim derseniz o başka... şahsi fikrim eğer aracın garantisi bittiyse ve servisi de çok iyi tanımıyorsanız kendinize iyi bir usta bulmanız...
anladım...herkese tavsiyeleri için teşekkürler
Fiat ve diğer servisler önde gidenini atar hemde ne biçim pazarlık etmen gerek.Adamlar abi sie bilmem ne indirimi yaptık diyip feci para kopartıyorlar iyi hoş orjinal mal takıyorlarda çok para çok.Tanıdığın olmazsa araba çok masraf üretiyor.Cepte para sıfırlanıyor geçen 98 model palioma 60bin bakıma gittim sömürdü beni ama sömürecek bişey adam adamlar abi şu var değiştirelim abi bu çatlamış yapalım yok diyorum yoksa benden 1.000ytl kopartacaklar herşeye evet deme kontrol et.
SADECE YAPILMASI GEREKEN İŞİ YAPTIRMAK LAZIM ONUN DIŞINDA SERVİSE ASLA VE ASLA ARABA SOKMAMAK LAZIM.
Servis sanayideki usta gibi müşterisini kollamaz, Değişecek bir parça varsa sadece o parçayı basitçe değiştirip işi halletme yoluna gitmeyip "arkadaşım bu parça tek satılmaz" deyip komple allah ne verdiyse öyle bir fiyat geçirirki gerisini anlatmıyorum. Servislerin parça kısımları zaten dışarıya açık gider sağlam bir usta bulursun sende az çok uyanıksan işini fıstık gibi halledersin. Piyasada elektronik beyincinin her bir konunun uzmanı var bulabildikten sonra, servise gideceksen bile yaptıracağın işin ne olduğunu ve sana neye malolacağını bildiğin işler için git mesela termostat değişecek gibi başı sonu belli işin ama dersen klimam çalışmıyor dangoz gibi arabayı servise bırakırsan artık iş servisin insafına kalmış
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme