Şimdi Ara

Ses Çıkışı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Problemim anakartın ses çıkışıyla ilgili. Arka çıkış bass vermiyor ön çıkışlarda da cızırtı problemi yaşıyorum. Bu amaçla ön paneli değiştirmek istedim fakat jaklı panel bulamıyorum. Neden arkadan bass gelmiyor ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 20 Nisan 2017; 18:36:51 >

• Bunun onboard karttan daha iyi olacağını sanıyorsanız yanılırsınız. Sahibinden de 2. el daha üst düzey markalı kartlara bakın hatta harici usb kart bile olur anakartınızda pci yuva yoksa ama boşa bunu almayın.
  • S-Link Sl-75A Pcı Express 5.1 Ses Kart
    S-Link
  • diğer arkadaşın dediği gibi alacağınız ses kartı, idarelik ve ya günü kurtarmak için kullanılabilecek türden bir şey kendisinden ses kalitelisi namına bir şey beklemeyin.

size 50 TL ye kadar bulabileceğiniz creative audigy 2 zs kartı ve ya 80 TL seviyesinde x-fi audio ve ya x-fi music tarzı birşey tavsiye ederim. win7 64 bit e kadar kullanılabilirsiniz.

almak istediğiniz ses kartı bunların yanında kıyas dahi edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 20 Nisan 2017; 16:44:27 >
  • Anladım, aslında problemim anakartın ses çıkışıyla ilgili. Arka çıkış bass vermiyor ön çıkışlarda da cızırtı problemi yaşıyorum. Bu amaçla almak istemiştim, ön paneli değiştirmek istedim fakat jaklı panel bulamıyorum.
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    on board 5+1 destekli ise bass vermemesi imkansız siz bağlantı ya da o/b ses kartı programının Windows üzerinden yapılacak ayarları ile ilgili bir problem yaşıyorsunuzdur.
  • mgedik06 kullanıcısına yanıt
    via çipinde doğru düzgün bir ayar yok, jaklar arası ses değişimine ne neden olabilir ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Denon ses sisteminde ses sorunu.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakartın marka modeli nedir ?
  • mgedik06 kullanıcısına yanıt
    nerde baksam casper yazıyor, modelini öğrenemiyorum :D
  • Şimdi olay şu. Ses kartınız 2 kanal kodlanmış bir sinyali durup dururken 2.1 yada 5.1 şekline dönüştürmez. O nedenle filmlerde gerekli kodekler yüklü ise ses kodeğine ve kodlanmış sese göre çoklu kanal çıkış alabilirsiniz. Tabi sürücüler doğru ve sağlıklı yüklenmiş ise. Anakartınızın üreticisi casper değildir. Kasayı açınca anakartı tanımlayan bir marka ve ilişkili model numarasını bazen zor bir yere minicik yazsalar da görebilmeniz lazım. Öncelikle bunu bulun. Sonra pci-ex ve/veya pci yuvalar var mı bakın. Sonra işletim sisteminizi ve versiyonunu 32/64 bit yazın. Ya tespit edebilirsem size anakarttaki ses çipinin üreticisiden direkt driver bulmaya çalışayım yada 2.el uygun bir Creative gibi bir ses kartı önereyim. Yoksa boş yere lütfen 75TL yi o uyduruk Slink için harcamayın yazık. Alacağınız ne ses kalitesi ne de bağlantı/çıkış imkanları değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Şimdi olay şu. Ses kartınız 2 kanal kodlanmış bir sinyali durup dururken 2.1 yada 5.1 şekline dönüştürmez. O nedenle filmlerde gerekli kodekler yüklü ise ses kodeğine ve kodlanmış sese göre çoklu kanal çıkış alabilirsiniz. Tabi sürücüler doğru ve sağlıklı yüklenmiş ise. Anakartınızın üreticisi casper değildir. Kasayı açınca anakartı tanımlayan bir marka ve ilişkili model numarasını bazen zor bir yere minicik yazsalar da görebilmeniz lazım. Öncelikle bunu bulun. Sonra pci-ex ve/veya pci yuvalar var mı bakın. Sonra işletim sisteminizi ve versiyonunu 32/64 bit yazın. Ya tespit edebilirsem size anakarttaki ses çipinin üreticisiden direkt driver bulmaya çalışayım yada 2.el uygun bir Creative gibi bir ses kartı önereyim. Yoksa boş yere lütfen 75TL yi o uyduruk Slink için harcamayın yazık. Alacağınız ne ses kalitesi ne de bağlantı/çıkış imkanları değişmez.

Anakartımda via çipi var, driverlarını sitesinden indirdim. Pci Ex yuvası var. Win 8.1 64 kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.