Şimdi Ara

Ses'e duyarlı Led Aydınlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben çok oyun oynayan birisiyim. En büyük hobim olmasından dolayı da oynarken zevk alacağım bir ortamım olsun istiyorum.
    Aklıma şöyle bir şey geldi. Elektronikten anlamıyorum siz üstatlara sormak istedim.
    2+1 ses sistemi kullanıyorum. Oyun oynarken veya müzik dinlerken ses sağ ve soldan ayrı ayrı geliyor. Ben ise bunu ses'e duyarlı led aydınlatmayla zenginleştirmek istiyorum. Yani sol kanaldan ses gelince sol LED sağ kanaldan ses gelince sağdaki LED'in yanıp sönmesini istiyorum.

Böyle bir şey bana çok zormuş gibi gelmedi. Yapılabilecek bir şey olduğunu düşündüğümden sizlere sormak istedim. Eğer yapılabilecek bir şey ise Fikir anlamında yardımcı olmanızı rica ediyorum. ve piyasanın içinde olan kişilerden tahmini maliyet bilgisi rica edeceğim.

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar (:

• eğer tip 31 ile yapmak isterseniz çok ucuza mal edebilirsiniz 3 5 liralk bir maliyet ile. ama bu ses sisteminize ve bilgisayarınıza zarar verir mi bilemem. örnek uygulamalar için tip31 müziğe duyarlı led diye arayın çıkacaktır. bu normalde tetikleme sinyalini bilgisayarın çıkışından paralel olarak çoğaltılan jack üzerinden alır. bunu sağ sol kolonlar için ayrı ayrı yapıp sinyallari bu kolonların kablosundan alabilirsiniz. fakat bu şekildede en ufak bir seste bile ledler yanacaktır çünkü sinyal çok yüksek olacaktır. bunun için kullanılacak olan direnç yada potansiyometre(ayarlı Direnç) işe yarayabilir. bu işin ucuz olan kısmı.

biraz daha iyi birşey isterseniz devre tasarımı ile yapılabilir. mikrofonlu devreler var sağa ve sola ayrı ayrı koyarsınız ek bir bağlantı gerektirmez. sadece lede ve adaptörü baglarsınız devreye. istediğiniz ses seviyesinde yanmasını üzerine bulunan trimpot ile ayarlayabilirsiniz. ama mikrofonları hoparlörün dibine yada içine koymalısınız ki diğer seslerden etkilenmesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende tip 31 ile aynı devreyi yaptım çalıştıda ama biraz dikkatli dinleyince seste bozulma oluyor. jag ın ucunu kontrol ettim azda olsa elektirk geliyor. bu sorun yaparmı bilemedim. güvenemeiğmden bağlamadım. ilgili bir arkadaş yardımcı olabilir mi. ben mi yanlış yaptım ya da bu zaten normal bir şey mi?
  • 2 gündür beni çağırmamışsın :D

Bak hocam, dersen ki 10 adet led aşağıdan yukarıya doğru sesin şiddetine göre yansın ve dediğin gibi 2 kanal olsun sağ sol ayrı sana Vu-Metre öneririm.

Dersin ki şerit led yapacağım 50cm veya 1 metre uzunlukta 2 adet onlar sesin şiddetine göre parlaklığı değişsin o zaman TİP31 lazım.

Hemen imzamdaki yaptığım projeler linkine tıklayarak oradaki vu metre ve tip31 konularına göz atın ikisinin de videolarını izle hatta imzamdaki youtube kanalıma gir oradan videolarına bak direk.

Sonra hangisine karar verdiysen bana belirt, tüm parçalarını isteğine göre şekillendirerek sana yardımcı olayım. Whatsapptan görüşerek aşama aşama yardımcı olayım. Ama yeter ki sen istekli ol ve vazgeçme.

Tip31 maliyeti led ve adaptörü ile 20-25 liraya gelebilir. Vu metre için daha fazla ince iş ve zaman harcarsın sabırlı olursan halledersin onunda maliyeti aynı fiyat veya 5-10tl üstüne çıkabilir. İster yaşadığın yerdeki elektronikçileri gezersin isterse sana birkaç site öneririm oradan alışverişi yaparsın. Reklam amacım kesinlikle yoktur, imzamdaki linkleri gezersen zaten anlarsın. Tamamen yardım amaçlı , sizlerin yüzü gülsün diye yardım ediyorum. Yapılmayacak hiçbir şey yoktur.

• Merhaba dostum, aşağıdaki linkteki istediğin gibi birşey sanırım.

sese duyarlı led

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valala6 -- 12 Kasım 2016; 14:33:16 >
  • valala6 V kullanıcısına yanıt
    Mikrofonlu farklı dostum, Bunu hoparlörün dibine koyman gerekir ve senin sesinle de yanar. Jack girişli en iyisi.
  • arkadaşlar hepinize teşekkürler konuyu hortlatmış gibi olacağım ama uzun süredir forum a göz atmıyordum. konuda bazı çalışmalar yaptım kendi capımda seste bozulmalar yaşadım o sebeple yapmaktan vazgectim. değerli vakitlerinizi harcayıp cevap verdiğiniz için teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    12 yıl önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.