Şimdi Ara

Ses kalitesi açısından en iyi DAP (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
5.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony'nin baslarıda fazla şişirilmiş, ve bence mid'i biraz perdeliyor. İpod'da rockbox faktörü var, ekolayzır ayarlarını nerdeyse ses mühendisi seviyesinde oynama imkanı tanıyor hehehee :)

Ses kalitesi açısından en iyi DAP
  • flat ayarlarda sony nin bassları bence tam kararında.gayet etli ve net vuruşları var.bass ayarlarını yükselttiğinizde dediğin mid perdeleme olayı oluyor doğru.ben sony cihazlarında ekolayzıra ihtiyaç duymadığım için sorun olmuyor.gerçekten flat ayarlarını çok iyi yapmışlar.
  • Ben flat ayarlarda müzik dinleyemiyorum hocam, mid frekansların orta seviyelerde olması beni acayip rahatsız ediyo, " V " şeklinde olan bi eq ile daha yumuşak bi dinleti sağlıyorum. Ama çok abartmıyorum, yoksa zıçar. Bu mesela abartmış, geniş ağızlı " V " iyidir :)

Ses kalitesi açısından en iyi DAP
  • rock ayarı desene şuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Yok be ne silcem kimden çekincem, doğru bak sen söyleyince hatırladım araba teybi vardı kayınçonun arabasında, Kenwood deyince aklıma ilk gelen şey ketıl (kettle)

1- Japon Kenwood sadece elektronik üretimi (ses görüntü ve iletişim sistemleri) üzerine üretim yapıyor.

2- İngilitere'deki Kenwood markası ise isim hakkı ile ev mutfak aletleri üreten aynı bünyede farklı bir firma.

quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

S:Flo2 kullandınız bu cihazın ses kalitesi ondan daha mı iyi?

3- S:Flo2 deki ses oldukça iyiydi ancak sahne olarak Kenwood bambaşka bir deneyim sunuyor.

Dahili Amfinin çıkışları çok daha rafine ve çok daha net vuruşları hissettiriyor. S:Flo2 bunu yapması için line out

çıkıştan farklı bir amfi kullanılarak (oda iyi ve nispeten pahalı bir harici amfi ile mümkün) dinlenmesi gerek.

Bununla birlikte batarya süreside çok önemli 3 katına yakın fark var (Kenwood 19 saat -- S:Flo2 6-7 saat)

Kenwood özellikle dahili amfisinin sunduğu berrak sesi ve flat ayardaki üst düzey kalitesi ile bass - mid - tiz dengesi daha iyi.

Daha önce satın aldığım (only for Japan) ürünlerden iyi biliyorum. Japonlar bişeyi sadece kendileri için üretiyorsa

mutlaka kalitede üstün bir farkı oluyor ve bu model sadece Japonya için üretiliyor. Yurtdışı satışı resmi olarak olmayacak.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Ekim 2011; 15:16:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

quote:

Yok be ne silcem kimden çekincem, doğru bak sen söyleyince hatırladım araba teybi vardı kayınçonun arabasında, Kenwood deyince aklıma ilk gelen şey ketıl (kettle)

1- Japon Kenwood sadece elektronik üretimi (ses görüntü ve iletişim sistemleri) üzerine üretim yapıyor.

2- İngilitere'deki Kenwood markası ise isim hakkı ile ev mutfak aletleri üreten aynı bünyede farklı bir firma.

quote:

3- S:Flo2 deki ses oldukça iyiydi ancak sahne olarak Kenwood bambaşka bir deneyim sunuyor.

Dahili Amfinin çıkışları çok daha rafine ve çok daha net vuruşları hissettiriyor. S:Flo2 bunu yapması için line out

çıkıştan farklı bir amfi kullanılarak (oda iyi ve nispeten pahalı bir harici amfi ile mümkün) dinlenmesi gerek.

Bununla birlikte batarya süreside çok önemli 3 katına yakın fark var (Kenwood 19 saat -- S:Flo2 6-7 saat)

Kenwood özellikle dahili amfisinin sunduğu berrak sesi ve flat ayardaki üst düzey kalitesi ile bass - mid - tiz dengesi daha iyi.

Daha önce satın aldığım (only for Japan) ürünlerden iyi biliyorum. Japonlar bişeyi sadece kendileri için üretiyorsa

mutlaka kalitede üstün bir farkı oluyor ve bu model sadece Japonya için üretiliyor. Yurtdışı satışı resmi olarak olmayacak.

.

Line out ve amfi ile dinlemediğiniz için Kenwood'un ses kalitesi sizi memnun etmiştir. Ama line out ve amfi ile ses kalitesinde belirgin bir fark oluyor açıkçası LO'da daha önce neden dinlediğime hayıflandım. E11 ile mükemmel uyum sağladı. Ayrıca S:Flo2'de son yazılımda ses performansında düşüş yaşandı 2.30 ile dinlediyseniz Kenwood'u daha çok beğenmenizde önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

.

kullandığınız mg-g708 adlı cihazda ingilizce dil seçeneği var mı.sony nin japonyada satılan modelleri sadece japonca dil kullanıyor.acaba kenwood da öyle mi,bunu merak ediyorum.

• Her iki DAP'ıda amfili ve amfisiz deneme fırsatım oldu S:FLO2 de önceki yazılım vardı yani 2.30 değil. İkiside güzeldi ancak flat seste Kenwood bass ve tiz konusunda belirgin daha iyi, bunun yanında kullanım ve boyutlat ile bataryada işin içine girince (taşınabilirlik) kişiye göre hal almaya başlıyor durum. Fiyatı pahalı ama değiyor, bugün 1000 dolarada iem var 300 dolarada kişiden kişiye beğenide değişebiliyor.

* Yeni cihazda sadece ingilizce ve japonca mevcut (ingilizceyide japonyada yaşayan diğer uyruklu insanların talebi üzerine eklediklerini okumuştum)
  • quote:

Her iki DAP'ıda amfili ve amfisiz deneme fırsatım oldu S:FLO2 de önceki yazılım vardı yani 2.30 değil. İkiside güzeldi ancak flat seste Kenwood bass ve tiz konusunda belirgin daha iyi, bunun yanında kullanım ve boyutlat ile bataryada işin içine girince (taşınabilirlik) kişiye göre hal almaya başlıyor durum. Fiyatı pahalı ama değiyor, bugün 1000 dolarada iem var 300 dolarada kişiden kişiye beğenide değişebiliyor.

* Yeni cihazda sadece ingilizce ve japonca mevcut (ingilizceyide japonyada yaşayan diğer uyruklu insanların talebi üzerine eklediklerini okumuştum)

Yukarıdaki linkte tl karşılığı yaklaşık 300 civarı. Çok yüksek değil TR'ye gönderim yapıyor mu acaba?
  • Japonya dışına gönderim yapılmıyor bunu bende sordum ve Japonya içinde alım yapıldıktan sonra kargolanması vs gümrük olayı çok meşakatli bu kadar zor olacağını bende tahmin etmemiştim.

Bunun yanında kargosu (gümrüğü) kulaklıklar ile beraber fiyat 500 doları buluyor. (yüzde 20 gümrük vergisine tabi tutuluyor) En son 400 dolarlık Canon 85mm objektif için 140tl vergi ödedim oradan biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Ekim 2011; 12:59:10 >
  • quote:

Japonya dışına gönderim yapılmıyor bunu bende sordum ve Japonya içinde alım yapıldıktan sonra kargolanması vs gümrük olayı çok meşakatli bu kadar zor olacağını bende tahmin etmemiştim.

Bunun yanında kargosu (gümrüğü) kulaklıklar ile beraber fiyat 500 doları buluyor. (yüzde 20 gümrük vergisine tabi tutuluyor) En son 400 dolarlık Canon 85mm objektif için 140tl vergi ödedim oradan biliyorum.

Sadece cihaz bir tanıdık vasitası ile 300 küsür tlyi bulmaz mı bunun yanında kulaklıkta mı ücrete tabi tutulup satılıyor.
  • 300 küsür TL olsa 4-5 tane isteyecektim ama malesef gönderen tanıdığada para veriyorsunuz bu devirde, kimse bedavaya uğraşmıyor.

Bunun yanında iyi bir kulaklık ve gümrük vergisi vs derken fiyat katlanıyor. Böyle bir DAP sadece kendi başına 500-600tl yi geçiyor.

Zaten cihazın Japonyadaki satış fiyatı Japonlara yaklaşık 350-400tl ye geliyor (Cihazın dağıtımına dün Japonya'da başlandı)

Ve bu cihaz buraya gelene kadar neredeyse 2 ye katlıyor emin olabilirsiniz. Yanına iyi bir kulaklık vs derken 1000tl ye yaklaşıyor masrafı.

Ebayda bile bunun alt modeli 240 dolar + 32 dolar shipping ile Japonyadan >> Amerikaya satılıyor (TR gönderimi 45 dolar civarında ama gönderen yok)

yani alt modeli bile 531tl ye TR ye geliyorki bu hafta çıkan fiyatı tavanda olan üst model rahat (hala ebayda satışı yok) 650-700 liraya yaklaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Ekim 2011; 13:49:32 >
  • vallaha o tanıdığınla olan münasebetini gözden geçir derim.para almak ne demek.bana arkadaşım böyle yapsa ben ona arkadaş demem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

vallaha o tanıdığınla olan münasebetini gözden geçir derim.para almak ne demek.bana arkadaşım böyle yapsa ben ona arkadaş demem.

Taş atıyor da kolu mu yoruluyor valla ben bile tanımadığım halde garipsedim. Bir cihaz göndereceksin ne var bunda adam arkadaşlığı sanki ticarete dökmüş. @yildiz kusura bakma belki değer vediğin bir insan ama insan ister istemez böyle düşünüyor.
  • Estağfurullah bencede haklısınız düşüncelerinize bende katılıyorum, ben olsam arkadaşımdan 5 kuruş istemem böyle bir konuda

ama bu birazda insanın vicdanı ve ahlakı ile alakalı bir durum. Burada birşeye ihtiyacınız olduğunu bilipte bu durumu kullanmak

pekte arkadaşlık olmasa gerek.

Bu olay benimde canımı sıktı parayı yatırdıktan sonra kendi kendime kızdım ama artık yolda ürünler yapacak bişey yok.

Bu son alışverişimiz bunuda belirttim kendisine ama oralı olmadı. Bunu konunun başında belirtmedim haliyle ama laf açılınca

anlatmak durumunda kaldım.

Bundan önceki Toyota'da çalışan arkadaşımdan istediğimde (D-SLR ve Objektif gibi çeşitli fotoğraf ekipmanları getirttiğim)

alıyordu gönderiyorduda parasını bile sormuyordu, ben aynı gün TR deki hesabına yatırsam bile haberi olsun diye mesaj atıyordum

hatta 50-100 fazla yatırdığımda kızıyordu bana.. İşte insanlar arasındaki ciddi fark.

Bundan sonra Japonya Tokyo'da (son 3 gündür) bir dükkan işletmecisi ile bağlantı kurdum ondan isteyeceğim herşeyi.

Böyle insanlar kazanacağına hiç olmazsa dürüst Japonlar kazansın. Düşüncelerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Ekim 2011; 19:21:36 >

• madem öyle parayla gönderiyo sana bunları.bari ebaydan alsaydın hocam.hiç değilse sinirlerin bozulmazdı.
  • Ebayda olsa oradan alıcaktım ama daha 2 gün önce Japonya'da sadece Japonya için satışa çıkan bir ürünün Ebaya düşmesi çok zor oluyor.
    Yoksa onu bende düşündümde satışı yok. Neyse sorun değil ben zaten sürekli her ay D-SLR makine ve objektif getirtiyorum yurtdışından
    bundan sonra bağlantımı adamına göre kurup mal alıcam. Böyle fırsatçı adama gideceğine elin gavuruna gitsin daha iyi.
  • quote:

Ebayda olsa oradan alıcaktım ama daha 2 gün önce Japonya'da sadece Japonya için satışa çıkan bir ürünün Ebaya düşmesi çok zor oluyor.
    Yoksa onu bende düşündümde satışı yok. Neyse sorun değil ben zaten sürekli her ay D-SLR makine ve objektif getirtiyorum yurtdışından
    bundan sonra bağlantımı adamına göre kurup mal alıcam. Böyle fırsatçı adama gideceğine elin gavuruna gitsin daha iyi.

Ürününüz geldiğinde bol fotolu detaylı bir inceleme bekliyoruz, hatta S:Flo2 detaylı karşılaştırılması ile başka üyeler de alabilir bu cihazdan ben de dahil olmak üzere.

• quote:

.

kesinlikle katiliyorum hifi sistemlerle ilgilenen birisi olarak. japonya icin uretilen bir ses video urunu cogunlukla iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.