Şimdi Ara

Ses kalitesi açısından en iyi DAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
5.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu başlık altında ses kalitesi en iyi olan DAP ile ilgili konuşalım istedim sizlerde uygun görürseniz görüşlerinizi belirtiniz.

Kullanım özellikleri, şıklık, film oynatma performansı, oyunlarının kalitesi, internet bağlantısı, malzeme kalitesini bir yana bırakarak değerlendirme yapalım, çünkü bu konularda sanırım herkes Ipod Touch 4 diyecektir ama bu ve benzeri cihazları Portable Media Player (PMP) kabul ederek tartışmanın dışında tutalım.

Dünya audiophile larının ortak kanaatı olarak taşınabilir DAP ların en iyisi sanırım HM801 dir ama bu cihazda da bir ulaşılabilirlik problemi var ki cihaz 800 USD ve TR de bulunmuyor. Diğer HifiMan modelleri de ha keza, herkesin ulaşabileceği cihazlar değil.

Bence audiophile grade bir DAP muhakkak Flac yada en azından Alac çalmalı, dolayısıyla ben kendi görüşüme göre en iyi olan Nationite Sflo2 ile ilgili görüşlerimi aşağıda yazacağım, hangi cihazlarla kıyaslandığını imzama bakarak görebilirsiniz.

Lütfen teknik detayları göz önünde bulunduralım, kalite-ses kalitesi- çok ta göreceli bir kavram değil,bence.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sflo2 benim diğer Dap larımın hepsinden daha iyi,net ve yüksek bir sese sahip (ipod touch 4, Cowon J3, Sansa Clip+ RB, zaten bence creativele kıyas bile yapmamalı) nerdeyse audiophile grade bir cihazdır. Bence tek rakibi HM801 ve 602 dir,hatta bence HM601 i yine ses kalitesi olarak yener.

Dokunmatiği ve arayüzü hiç fena değildir, zaten bu cihazda bir arayüz olamasa bile olur bu cihazı kullanan (ben) ses kalitesi için kullanır. Orta sınıf bir kulaklık ile (grado SR60) ses güzelliği ve yüksekliği sizi flac bir parçada ağlatır(bence). Hele ki hi-fi bir kulaklığınız varsa siz düşünün.

Bu cihazın pil ömrü içindeki entegrelerin güç tüketiminden dolayı nispeten düşüktür 10 saat civarı ama ben flac dinlediğim için 10 saat bana bir hayal. Ama olsun fişe takıp kullansam dahi o ses yok mu... Ayrıca line-out çıkışından inanılmaz yüksek ve temiz bir ses alırsınız ki bu çıkış zaten amfi bağlamak içindir. Kulaklık çıkışı da bir o kadar sağır edici ses seviyesine sahiptir ayrıca volume ayarı normal çevirmeli pot ile yapıldığından çok çok profesyonel bir havası vardır.

lütfen abarttığımı düşünmeyin sflo2 öyle böyle değildir, Cowon J3 şu anda bir çok forumda dünyanın en iyi Dap ı olarak gösteriliyor,dünya risk alıp amerikadan getirttim 350 TL para verdim, Sflo geldiğinden beri nerdeyse elime almıyorum J3 ü . Tabi sflo ile ilgili bence tek beklentiniz ses ve ses olmalı(head-fi daki bazı audiophilelar portable dap olarak bunu kullanıyor) arayüz, şarj süresi, kullanım kolaylığı hiçbir şeye takılmamak gerekir.

sonuçta bunu alıp ta film seyretmek bence olmaz,bu dap ta saat bile yok... :) iyi bir kulaklık ve sflo müzik e bakış açınızı değiştirir. ne clip+, ne fuze, ne cowon,ne (stok)ipod ne de meizu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saygılar
    Umut

• Sflo2'yi diğerleri ile karşılaştırırken kendi kulaklık çıkışını mı kullandınız yoksa lineout çıkışını mı?
  • Genelde kulaklık çıkışını kullanıyorum, malumunuz line-out çıkışı çok yüksek ve ses ayarı yok-doğal olarak-. Amfi ile ses kontrolü sağlamaya çalıştım fakat maalesef Fiio E5 için ses çok yüksek geldi sanırım,çünkü seste kırpma vardı. Planım biraz daha güçlü bir portable head-phone amp ile line out çıkışını kullanmak.

Yine de bu amfi konusunda fikirlerinizi rica ederim.

Umut
  • Sflo2'nin kulaklık çıkışından gelen sesi gerçekten kötü de onun için sordum. Eğer kulaklık çıkışından gelen sesine göre bu kadar övdüyseniz bu aleti, ben katılmıyorum bu konuda size.

Yok eğer bu kanıya lineout'dan aldığınız sese göre vardıysanız, o zaman işin içine LO'dan alınan seslerin karşılaştırılması karışır ki bu da bu konu için yanlış olur.

Bana göre kulaklık çıkışından alınan seslere göre en kaliteli ses Cowon İaudio9'a ait. Gerçekten çok beğendim. Ondan sonra Sony X serisi ve iPod Video 5.5G gelir. (Aslında Video'nun sesi X serisinden daha hoşuma gidiyor ama X'in sesi daha sıcak, o yüzden öne aldım) Bunlardan sonra Sflo2'yi koyabilirsiniz belki.

Düzeltme: İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 12 Eylül 2011; 17:37:26 >
  • Bildiğim kadarı ile ipod 6 gen ile 5,5 gen arasında ses kalitesi farkı var, 5,5 gen daha iyi olduğu söyleniyor. Nedense ben 6 gen(classic) in sesini beğenmemiştim-1 ay kullandım-. Iaudio9 u denemek lazım ben J3 ün sesindense Sflo HO sesini daha parlak ve yüksek buluyorum Dual Dac tan dolayı placebo da olabilir.
    Sonylerin Flac çalmaması sizce de büyük bir eksiklik değil mi? Ama sesinin iyi olduğunu yerli forumlarda söylüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ğ.

Sflo2'nin kulaklık çıkışından gelen sesi gerçekten kötü de onun için sordum. Eğer kulaklık çıkışından gelen sesine göre bu kadar övdüyseniz bu aleti, ben katılmıyorum bu konuda size.

Yok eğer bu kanıya lineout'dan aldığınız sese göre vardıysanız, o zaman işin içine LO'dan alınan seslerin karşılaştırılması karışır ki bu da bu konu için yanlış olur.

Bana göre kulaklık çıkışından alınan seslere göre en kaliteli ses Cowon İaudio9'a ait. Gerçekten çok beğendim. Ondan sonra Sony X serisi ve iPod Video 5.5G gelir. (Aslında Video'nun sesi X serisinden daha hoşuma gidiyor ama X'in sesi daha sıcak, o yüzden öne aldım) Bunlardan sonra Sflo2'yi koyabilirsiniz belki.

Düzeltme: İmlâ

Meizu M6 nın sesi nasıl bunlara göre?

• @ta2mtf : iPod Classic serisinde kulaklık çıkışında en kaliteli ses 5.5G iPod'a ait. Ve bence yeterli düzeyde kalitesi.

İaudio9'un sesinin hoşuma gitme sebebi ise; Enstrüman ayrımı çok güzel ve sesinde diğer Cowon'larda hissettiğim yapaylık yok. Cowon J3 ile ses olarak hemen hemen aynı diyebiliriz.

Sony'ler flac çalamama durumu kimilerine göre eksiklik, kimilerine göre önemsiz. İstek ve beklentilere bakar o iş. Benim için evet bir eksiklik. Ama zaten audiophile seviyesindeki bir insan eğer kaliteli müzik dinlicekse portatif olarak, en azında kayıtları kayıpsız wav olmalı. 1411 kbps idi galiba. Sony de wav desteklediği için flac çalamama sorun olmaktan kalkıyor.

Bu arada bu söylediklerim tamamen kulaklık çıkışından alınan sesler için geçerli.

@ultiMance : Meizu M6 değil de M6 SL kullandım. Sesi oldukça iyi fiyatına göre. Cowon D2'den dah iyi bence. Ama yukarıda saydıklarımdan iyi değil, onların arkasından Spinn ile birlikte gelebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@ta2mtf : iPod Classic serisinde kulaklık çıkışında en kaliteli ses 5.5G iPod'a ait. Ve bence yeterli düzeyde kalitesi.

İaudio9'un sesinin hoşuma gitme sebebi ise; Enstrüman ayrımı çok güzel ve sesinde diğer Cowon'larda hissettiğim yapaylık yok. Cowon J3 ile ses olarak hemen hemen aynı diyebiliriz.

Sony'ler flac çalamama durumu kimilerine göre eksiklik, kimilerine göre önemsiz. İstek ve beklentilere bakar o iş. Benim için evet bir eksiklik. Ama zaten audiophile seviyesindeki bir insan eğer kaliteli müzik dinlicekse portatif olarak, en azında kayıtları kayıpsız wav olmalı. 1411 kbps idi galiba. Sony de wav desteklediği için flac çalamama sorun olmaktan kalkıyor.

Bu arada bu söylediklerim tamamen kulaklık çıkışından alınan sesler için geçerli.

@ultiMance : Meizu M6 değil de M6 SL kullandım. Sesi oldukça iyi fiyatına göre. Cowon D2'den dah iyi bence. Ama yukarıda saydıklarımdan iyi değil, onların arkasından Spinn ile birlikte gelebilir.

Anythingbutipod.com da meizu m6 sl i çok beğenmişler. Sesinin çok temiz olduğundan bahsetmişler. Cowon iAudio9 alıcaktım ama çok pahalı geldi bana Meizu m6SL alıcam sanırım

• M6SL evet sesi güzeldir ve temizdir. Yalnız şu aralar bulman zor olabilir. Ayrıca berbat bir kullanımı var baştan uyarayım
  • quote:

M6SL evet sesi güzeldir ve temizdir. Yalnız şu aralar bulman zor olabilir. Ayrıca berbat bir kullanımı var baştan uyarayım

Kullanımı berbat derken...? Ne kadar kötü olabilir ki?
  • Alınca görürsün...
  • İlk başlarda dokunmatik kısmında zorluk yaşarsın ancak alışınca gayet kolay..
  • Ustad, ben J3 umu bir turlu begenemedim acaba hata ben de mi. Ses seviyesi sanki dusuk gibi-non european secmeme ragmen- zaten BBE olmadan iyice kisik ve yavan sesi. Sony X serisi denemeye deger mi? J3 u satip alabilirim yada satmadan. Aslinda aklimdan HM602 geciyor ama TR satan bir kisi var ondan da almam-zaten o da bana satmaya cok merakli degildir herhalde :). Ne yapmali bu asamadan sonra. Fikirler icin simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta2mtf -- 12 Eylül 2011; 21:57:24 >
  • Dinlediğin müzik tarzına göre Sony'e geçmen mantıklı olur. Aslında benim tavsiyem iyi bir amfi ile Sflo2'yi Lineout'dan dinlemen.

Sony'yi ben daha çok rap, po, trance tarzı bass isteyen müzikler için tavsiye ederim. (Benim zevkime göre durum bu, başkasına göre değişebilir.) Enstrümantal yada rock/metal için J3 daha iyi olur.
  • Aslinda amfi ile sflo hep aklimda olan bir secenek bakalim bir The Hornet alma durumum var ama olmassa elimizdeki setup a devam. Peki HM602 getirtmekle ugrasayim mi dersiniz? 602 dinleyen var mi aramizda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ta2mtf

Aslinda amfi ile sflo hep aklimda olan bir secenek bakalim bir The Hornet alma durumum var ama olmassa elimizdeki setup a devam. Peki HM602 getirtmekle ugrasayim mi dersiniz? 602 dinleyen var mi aramizda?

Dinlemedim ama bence çok abartılan bir player. Lineout'dan Sflo2 bence çok rahat kapışır 602 ile.
  • Ben bir ara dac almaya takmistim kafayi , o sira cok iyi bir dac olan practical devices xm5 satan bir arkadas ile gorustum elimde sflo oldugunu soyledim onun da tavsiyesi dac almam yerine sfloyu LO dan kullanmam yonunde olmustu . Artik amfiye bakacagiz umarim Hornet isi olur.
  • Hornet çok iyi bir seçim olur.
  • Sflo2 iyi hoş da , yazın kullanılmıyor arkadaş.Sol bacağımda sürekli bir yanma hissine neden oluyor.Fazla ısınıyor alet.
    Arayüzün yavaşlığı da iyi bir dokunmatik ekranlı telefona sahip olunca rahatsız edebiliyor.
    Kulaklık çıkışında da belli belirsiz bir bas güçsüzlüğü var.

Bunların dışında çok seviyorum.Müzik dinlerken güç hissettiriyor resmen.Detay ve sahne çok hoş.Hele o fiyatı yok mu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Sflo2 iyi hoş da , yazın kullanılmıyor arkadaş.Sol bacağımda sürekli bir yanma hissine neden oluyor.Fazla ısınıyor alet.
    Arayüzün yavaşlığı da iyi bir dokunmatik ekranlı telefona sahip olunca rahatsız edebiliyor.
    Kulaklık çıkışında da belli belirsiz bir bas güçsüzlüğü var.

Bunların dışında çok seviyorum.Müzik dinlerken güç hissettiriyor resmen.Detay ve sahne çok hoş.Hele o fiyatı yok mu..

çok doğru bir yorum,içindeki güç harcayan entegrelerden dolayı bayağı ısınıyor arka kapak,kulaklık çıkısı ses kalitesinde ben bir sorun hissetmedim ama benden kaynaklanıyor olabilir. Arayüz ve dokunmatik aslında müzik dinlemek için hiç fena değil tabi bir android telefonla filan kıyas götürmez.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.