Şimdi Ara

ses kartı gereklimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Sennheiser HD-280 PRO amayi düşünüyorum.

Özellikleri;
    Dönüştürücü prensibi: dinamik, kapalı
    Nominal empedans: 64 Ω
    Ses basınç seviyesi (SPL): 102 dB (IEC 268-7)
    Yük derecelendirme: 500 mW
    THD, toplam harmonik distorsiyon: 0,1 %
    Duyma eşleşimi (kulaklık tipi): çevresel
    Temas basıncı: 6 N
    Kablo hariç ağırlık: 220 g
    Jak yuvası: 3,5 / 6,3 mm stereo
    Bağlantı kablosu: spiral kablo (minimum 1 m / maksimum 3 m)
    Frekans cevabı (kulaklıklar): 8 - 25000 Hz

Bu özelliklere ekstra ses karti almalımıyım yoksa anakartın üstündeki ses çıkışı yeterli olur mu yardımınızı bekliyorum.

• Kulaklığın 64Ω yük direnci, onboard ve çoğu dahili ses kartının tam limitinde. Bu denli yüksek dirence, kulaklıktan tam verim alınabilecek kadar yüksek akımı sürmekte zorlanabilir pek çok kart. Fakat bir yandan da şunu diyebilirim, üst düzey bir kart almayacaksanız (sinyal/gürültü oranı bakımından değil, sadece çıkış empedansı açısından) entegre ile ucuz bir ses kartı arasında fark olmayacaktır.
  • öncelikle verdigin cevap için teşekkür ederim.ama tam olarak anlamadim yani ses karti almalimiyim yoksa almama gerek yok mu yada almam gerekiyorsa nasil bişey almam gerekir biraz daha detayli anlatirsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OuzHanYcpr -- 2 Eylül 2012; 23:13:08 >
  • Tam da kararın size ve bütçenize ait olduğunu anlatmaya çalıştım.

Sadece sinyal/gürültü kalitesi açısından bakalım; örneğin şayet Asus gibi bir anakart kullanıyorsanız, üzerindeki Realtek DAC çipinin ve çıkış katı bileşenlerinin (kapasitör, düşük indüktanslı iletken bağlantılar, düşük gürültülü lehimler...) kalitesi yeterli olabilir. Şöyle ki ucuz bir ses kartı aldığınız takdirde elinize geçen kalite anakartta elde edeceğinizden sadece bir miktar iyi olacaktır. Fakat bana kalırsa asıl endişelenicek konu kartın çıkış empedansı olacaktır, yani son seste kulaklığı sürebilecek yeterli akımı verip veremeyeceğidir.

Empedans açısından bakalım; kaliteli sayılabilecek bir anakartınız varsa bu entegre kartların sürebileceği kulaklık empedansı max. 64Ω olarak belirtilir. Ucuz bir ses kartı aldığınızda bile bu değer değişmeyecektir, yani Creative X-Fi türevlerinin üst segment olanları veya Asus Xonar Essence (bildiğim kadarıyla Xonar kartların ayarlarında <64Ω ve 64Ω-300Ω şeklinde çıkış kazancını ideal olarak ayarlama seçenekleri mevcut örneğin) gibi kartlara para dökmeyecekseniz diğer tüm ucuz ses kartları da yine 64Ω uyumlu olacaktır. Sözünü ettiğimiz değer de tam limit değeri olduğundan, kulaklığı distorsiyonsuz yüksek seslere ulaştıramama riski vardır elbet. Zira 64Ω diye üzerine yazılan değer 1kHz bir sinyal girişi için ölçülen değerdir, frekans yükseldikçe en kaliteli kulaklıklarda bile bu değer artış gösterecektir (örneğin yine 64Ω olan bir AKG kulaklığın giriş empedansının frekansa göre değişim grafiği alttaki gibidir).

ses kartı gereklimi

Tekrarlamak gerekirse onboard ses kartınız kulaklığı en yüksek sese kadar süremez ise zaten alacağınız çoğu ses kartı da süremeyecektir, sürebilen bir kartın fiyatı da büyük ihtimalle kulaklığın fiyatını geçecektir. Sonuçta kulaklığı son sese yakın seviyelerde en verimli ve en düşük gürültü/distorsiyonlu kullanmak keyfinize bağlı, Aradaki farka değer mi diye kişisel olarak sorarsanız bence kesinlikle değmez, elimde kalitesine güvenmediğim çok kötü bir anakart yoksa onun ses çıkışıyla devam ederdim ben olsam.

Ek: kulaklığın fiyatını geçecektir demek için aslında alacağınız kulaklığın fiyatını da bilmek gerekir fakat internette bu modele ait sabit bir fiyat göremedim, çok dalgalanma var. Kulaklığın fiyatını link ile beraber belirtirseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 3 Eylül 2012; 2:17:28 >

• Anakartim: Asus P5P41T-LE LİNK OLARAKTA VERİYİMhttp://www.asus.com.tr/Motherboards/Intel_Socket_775/P5P41T_LE/

Kulakligin fiyati : 350 TL

Almam gerekiyorsa şöyle birşey işimi görürmü: Creative SB X-FI Surround Pro 5.1 USB Ses Kartı
  • biraz önce formda gezerken söyle birşeyle karşilaştim sizce nasıl bir ürün gerçekten benim işime yararmi ? FiiO E5 Taşınabilir Kulaklık Amplifikatörü Anfi
  • FiiO marka ürünün teknik verilerini göremiyorum, o yüzden bir yorum yapamıyorum. SB Surround benim de daha önce kullanmış olduğum bir kart, sinyal/gürültü oranı 100dB'dir. Anakartınızın ise 98dB olduğunu göze alırsak Creative ile bir miktar daha temiz ses alabilirsiniz fakat kullanırken usb kablosu üzerinden fazlaca statik gürültü almıştım, kutusundan çıkan filtreli kısa usb kablosu dışında başka bir kablo ile kullanmaya gelmiyor topraklama iyi değilse. Gelgelelim bu ürün de anakart gibi max 64Ω uyumludur, önceden bahsettiğim XFI modellerinin yüksek segment olanları "Platinum" veya "Titanium" şeklinde anılıyor yanılmıyorsam. Öte yandan çıkış empedansını ayrlayabileceğiniz Asus Xonar D2X veya Xonar Essence gibi kartların fiyatları bildiğim kadarıyla kulaklığınız ile aynı fiyatta, son karar size ait olmakla beraber bana hiç makul gelmiyor (zira kulaklığı sadece bilgisayardan müzik dinlemek amacıyla almadığınızı, ses kartına takmak dışında diğer pek çok amfi ile de kullanacağınızı varsayıyorum). İlla ki bir kart almak isterseniz de, bulabilirseniz 100-150 lirayı fazla geçmeyecek olan XFI Titanium veya Xonar DX gibi modelleri önerebilirim (109-117dB sinyal/gürültü oranları vardır sırasıyla).

Bu arada kulaklığın yüksek fiyatına akıl erdirmeye çalışırken giriş gücünün 0,5W olduğuna şimdi dikkat ettim. Ne bahsettiğiniz Creative ne de anakarttaki çıkışın kulaklığı yüksek ses seviyelerine ulaştırabileceğini hiç sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 3 Eylül 2012; 19:49:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Ses Kartı Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Ses Kartı Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neye karar verdiniz bilmiyorum ama, biraz önce gördüğüm üzere yeni çıkan "Asus Xonar DGX" modellerinin çıkış katındaki güç kuvvetlendiricisi kendi yazılım ile kontrol edilebiliyormuş;

ses kartı gereklimi

Tahminim 100 lira civarında olan bu kartı bulabilirseniz >64Ω modu tam olarak ihtiyacınızı karşılar.
  • Abicim 350 lira kulaklığa vermeyi düşünüyorsan birkere ses kalitesini duyabilen bir arkadaşımızsın.O kadar para kulaklığa veriyorsan tabiki de bir ses kartı alman gerekir. Ses kalitesi bit ve khz ile ilgilidir.24 bit 192khz ses verebilen bir Creative ses kartı ile ses kalitesindeki inanılmaz artışı rahatlıkla duyabilirsin.X-fi Titanyum (230 TL) seni hem bu kulaklıkla hemde herhangibir hoparlör sistemiyle çok çok mutlu edecektir.Şu yeni türeyen Asus kartlar hakkında hiçbir fikrim yok.Ama anakartlarındaki onboard kartların hüsran olduğunu bilirim.Ses işlemcisi olarakta hala C-media işlemci kulanıyormuş sanırım.Creative candır
  • benim önerim eğer oyun odaklı kullanacaksan logitech g930 veya g35 almandan yana. ama yok illa o kulaklığı alacaksan almalısın ses kartı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.