Şimdi Ara

Ses kartı önerileri lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarımın parçalarını değiştiriyorum... Bu yüzden bana bir ses kartı lazım...

Normalde bilgisayarımdan ses gelmiyordu (sanırım ses kartı olmadığı için) ... Parçalarımı değiştirmişken ses kartıda alayım diyorum...

Bu yüzden size bir kaç sorum olucak

Ses kartı olmadan bilgisayardan ses gelirmi ?
    Eğer gelmezse bana ses kartları önerebilirmisiniz ?

NOT : aklımda usb ses kartları var. (burada bazı usb ses kartları bulunmakta.http://www.gittigidiyor.com/masaustu-bilgisayar-donanim/ses-karti)
    Sizce usb mi daha iyi yoksa anakarta takılanmı daha iyi ? usb iyi ise anakartıma uyan bi usb ses kartı varmıdır ?

ANAKARTIM : ECS P4M800PRO M V1

Şimdiden sağolun

• Ses kartsızda ses gelir illa ses kartı almana gerek yok.Muhtemelen ses kartı sürücünün yüklenmemiş veya sorun var sürücünde.

Anakarta takılan ses kartları çok daha iyidir.Usb li modeller genelde laptoplar içindir.Çok performanslı değillerdir.Creative Xfi surround kullanmıştım laptopta,Z 906 ile beraber.Çok farkını hissettirmedi bana.

Bütçen nedir? 50 lirayada ses kartı var 500 lirayada.
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    ya bütçem pek fazla değil :D çünkü daha ekran kartı harddisk vs. alıcam... 50 liraya kadar olabilir :D ama anlamadığım eğer ses kartsız da ses geliyor sa neden bende gelmiyor :D ilk format attığımda zaten ses simgesinde çarpı vardı kasayı açdığımda bazı küçük çiplerin üstünde realtek yazıyodu bende realtekin bi programını yükledim ama genede ses gelmedi... tabi sorunun kasadan olduğunu düşündüm ve daha biraz önce kasamda bulunan ön panelin ses kablolarını taktım ama genede ses alamadım... arka taraftaki paneldende ses gelmiyor ... ne yapmalıyım ? illaki ses kartı şartmı ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: frktaskn07

ya bütçem pek fazla değil :D çünkü daha ekran kartı harddisk vs. alıcam... 50 liraya kadar olabilir :D ama anlamadığım eğer ses kartsız da ses geliyor sa neden bende gelmiyor :D ilk format attığımda zaten ses simgesinde çarpı vardı kasayı açdığımda bazı küçük çiplerin üstünde realtek yazıyodu bende realtekin bi programını yükledim ama genede ses gelmedi... tabi sorunun kasadan olduğunu düşündüm ve daha biraz önce kasamda bulunan ön panelin ses kablolarını taktım ama genede ses alamadım... arka taraftaki paneldende ses gelmiyor ... ne yapmalıyım ? illaki ses kartı şartmı ? :D

Ses karti alicaksan onerim bu kart olucaktir kendim kullaniyorum cok memnunum

http://www.vatanbilgisayar.com/sb-51-pci-ses-karti.html?srt=UP

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• adama gereksiz masraf yaptırmadan önce ses kartı yüklemesini anlatın la birinizde :D
  • ses kartı şart değil her anakarttan ses gelmesi lazım böyle bir şey görülmemiştir muhtemelen kendi anakartına uygun sürücüyü yüklememişsindir anakartın cd si varsa içinde mevcuttur veya anakartın modeline uygun surucuyu internetten indirebilirsin boşuna para harcama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an kullandığınız işletim sistemi nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses kartı tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Ses Kartı Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aygıt yöneticisinden ses sürücülerini kontrol edermisin eğer herhangi birinde ünlem işareti varsa sürücü kaynaklı problem yaşıyorsundur.
    Tekrar realtek sürücülerinden güncel olanı indirmeni tavsiye ederim.
  • quote:

Realtek tamam ama cozucusu ney mesela ? anakart sitesinde yazar ona gore googleya girip isletim sistemine gore indirip kurmalısın.Masrafa gerek yok driver ile halledebilirsin.

iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: skelop

adama gereksiz masraf yaptırmadan önce ses kartı yüklemesini anlatın la birinizde :D

Aynen hee hemen öneri link atıyorlar :) Biride ses kartı surucusunun linkini atmıyor mobil olmasam ben atıcaktım.

• frktaskn07 F kullanıcısına yanıt
    Anakartınızdaki ses işlemcisi Realtek ALC655. Normalde Windows 7 kullanıyorsanız otomatik olarak tanıması ve gerekli ses sürücüsünü yüklemesi lazım. Sanırım bir şekilde biostan kapalı duruma geldi ki Windows otomatik olarak yüklemiyor.

Biosa girip integrated preperials kısmında Audio kısmının enabled olarak seçildiğinden emin olun. Sonra da windows üzerinden gerekli sürücüyü kurun.

Yalnız anakartınız agp ekran kartı destekliyor. Agp ekran kartı olarak ancak 2.el ürün bulabilirsiniz ve de doğru düzgün oyun oynamanız pek mümkün olmaz.

Bunun yerine max bütçenizi ve elinizdeki parçaları belirtirseniz ona göre yeni bir sistem kurulması daha mantıklı olur.

• Creative SB Z der giderim ancak kullanan bilir farkı, incelemesi imzamda.
  • çözücü derken :D ya zaten bende anakartın manuel kitapcığı mevcup leptopumda ... çözücü derken neyi kasttettiniz ?
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    haklısınız... yeni bir sistem daha mantıklı ama bu bilgisayarıda seviyorum bana hediye gelmişti :D o yüzden bunu satmak yerine parçalarını değiştirmek istiyorum. Ama yeni bir toplama sistemi kurmaya gücüm yeterse onuda göz önünde bulundurucam :D Sağolun
  • rulurak kullanıcısına yanıt
    Windows 7 kardeşim :)
  • Saol kardeşim düşünmen yeterli :)
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Hayır baktım hiçbir sıkıntı yok... Ya benim anakartımda mic in vs. kabloları var ( ön paneldeki ses ve mik girişleri için) bunları yanlış takmış olabilirmiyim ?
  • yigitba kullanıcısına yanıt
    elimde anakartın cdsi yok ama manuel yardım kitapcığı (pdf olarak sitesinden indirdim) var. Orada yazarmı ?
  • quote:

Windows 7 kardeşim :)

Anakartta bütünleşik ses çözümü olduğu için harici bir karta gerek kalmadan ses alabilirsiniz.
    Anakartta Realtek ALC-655 yongası kullanılmış.
    ECS anakarta en son Vista desteği vermiş yani Win7 desteği yok
    Kısa süreli aramalarımda Realtek in bu yonga için Win7 sürücüsü yayınlamadığı sonucuna ulaştım.
    http://www.nodevice.com/download/driver/RealTek+ALC-655.html
    Bir kullanıcı forumda bu linkten indirdiği driver ile Windows 7 de olumlu sonuç aldığını belirtmiş.
    Olumlu sonuç alamazsanız ECS sitesinde anakartınıza ait Windows XP driver larını Windows 7 de kullanmayı deneyebilirsiniz. Lİnkteki driver XP destekli olmasına rağmen işe yaramış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulurak -- 19 Ocak 2015; 20:28:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.