Selamlar arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce creative inspire M4500 aldım ve laptopumda sadece 1 çıkış olduğu için 2stereo girişi ufak bir birleştirici sayesinde takabiliyorum. Duyduğumda göre creative hoparlörler en iyi performansı creative ses kartlarında veriyolarmış ben hoparlörlerimden iyi performans almak için kendime harici bir ses kartı almayı düşünüyorum fakat baktığım ses kartlarının çoğunda 5.1-7.1 destekli yazıyor. Şu anda malum döviz kurlarından dolayı ses sistemimi değiştirme imkanım yok fakat iyi kötü bir ses kartı almak istiyorum kendime. 4.1 destekli bir ses kartı tavsiyeniz varmı veya 5.1 & 7.1 destekliler 4.1i de desteklermi ben bilmediğim için sizin tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.
İlk araştırdığım creative PCMCIA(aynı zamanda PCMCIA expressi de çıkmış) Audigy 2 ZS Notebook ses kartı oldu fakat bu da 7.1 destekli ve internette okuduğuma göre 1PCMCIA kartlar artık yeni laptoplarda hiç kullanılmıyormuş o yüzden deymezmiş bunu almaya" USB ses kartları tavsiye edilirmiş.
ikinci olarak araştırdıklarım Creative Live! 24-bit External, Creative Digital Music LX ama bunlar da 5.1 destekli olarak gözüküyor.
Bilgisi olan arkadaşların tavsiye ve yardımlarını bekliyorum en kısa sürede.Teşekkürler (başta da söylediğim gibi şu anda 4.1 kullanıyorum ama ileride 5.1 almayı düşünebilirim.)
destek geriye doğru uyumludur yani 4.1 ses sistemini 7.1, 5.1 ve 4.1 olan ses kartları çalıştırır. 7.1 yazması sizi yanıltmasın. sadece ayarlardan 4.1 olarak seçmeniz halinde 5.1 olan doğal çokkanallı seslerin center kanalı ses kartınca frontlara dağıtılacaktır. (laptop için 4.1 ses kartı varmı onuda bilmiyorum belki yoktur bile)
resimdeki 4/4.1 ch hoparlör ü seçmek sadece sizin yapacağınız. hangi kart alınacak sorunu size ait parasal bir konu yani, ancak bazı usb ses kartları 5.1 yazmasına rağmen analog 5.1 çıkışına sahip değiller. sadece spdif 5.1 e sahipler. Dikkat bunlar işinizi görmez. (lx böyleydi galiba şu an tam bilmiyorum araştırmadan almayınız)
açıklamanız için teşekkürler sanırım seçimimi "Creative Live! 24-bit External"den yana kullanıcam.
örnek analog 5.1 çıkışı:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme