Şimdi Ara

Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HP G62 bir laptobum var. Ses kartı Realtek HD. Acaba 5+1 ses sistemi bağlasam kaldırır mı kartım ? Yanmasından korkuyorum çünkü laptop daha yeni.

• quote:

Orijinalden alıntı: truehawk

Arkadaşlar HP G62 bir laptobum var. Ses kartı Realtek HD. Acaba 5+1 ses sistemi bağlasam kaldırır mı kartım ? Yanmasından korkuyorum çünkü laptop daha yeni.

Tabiki kaldırır.Ses sistemi gücünü bilgisayardan almıyor.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.5.1 ses çıkışı laptopunun var mıdır yok mudur orasını ses ayarlarında görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

quote:

Arkadaşlar HP G62 bir laptobum var. Ses kartı Realtek HD. Acaba 5+1 ses sistemi bağlasam kaldırır mı kartım ? Yanmasından korkuyorum çünkü laptop daha yeni.

Tabiki kaldırır.Ses sistemi gücünü bilgisayardan almıyor.Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.5.1 ses çıkışı laptopunun var mıdır yok mudur orasını ses ayarlarında görebilirsiniz.

Peki ses sisteminmden çıkan kabloyu hangisine bağlamam lazım.

• quote:

quote:

quote:

Bilgisayarının 5.1 ses çıkışı yokmuş hocam,bu şekilde 5.1 ses alamazsın.Kulaklık girişine tak ama sadece 2 hoparlörden ses gelecektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgisayarının 5.1 ses çıkışı yokmuş hocam,bu şekilde 5.1 ses alamazsın.Kulaklık girişine tak ama sadece 2 hoparlörden ses gelecektir.

Hmm. Pekala 5.1 ses çıkışı olmaması, ses kartı ile alakalı birşey mi ? Yani ses kartını değiştirirsem 5.1 ses çıkışlı bir ses kartı alabilir miyim ? Birde nasıl bir giriş olduğunu merak ettim. İnternete yazdımda pek anlıyamadım. Eğer varsa resim link atarsan sevinirim.

• Ses sisteminin subwoofer'inin arkasında 6 ch girişi vardır veya 5.1 input yazıyordur.3 ayrı giriş göreceksin.Bunların renkleri sarı siyah yeşil olabilir. Ön hoparlör,arka hoparlör ve subwoofer/merkez için 3 ayrı girişi vardır.Bunlara bağlantı için bilgisayarında da aynı şekilde 3 adet çıkış olması gerekiyor.

Usb bir ses kartı ile bu sorunu çözebilirsin.

Bu linkteki ürün işini görecektir.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34569#allImages

Anlatım karışık oldu ama kafanda umarım anlatmak istediğim canlanmıştır.

• kulaklık çıkışını ses sisteminin front girişine bağlayacaksın. bu şekilde 5.1 sistemi 2.0 olarak kullanabilirsin.
    eğer ses sistemiin upmix (dolbyprologic) özelliği varsa gene bu bağlantıyla sanal 5.1 olarak kullanman mümkün.
    laptopunun spdif çıkışı varsa spdifgirişli decoderli 5.1 ise ses sistemin gene 5.1 ses alabilirsin.
    değilse gerçek 5.1 için; latopunun slot yapısına uyan usb yada pcimcia express analog 5.1 çıkışlı ses kartı alman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 9 Eylül 2011; 22:03:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xiaomi Mi Box s 5+1 ses problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

kulaklık çıkışını ses sisteminin front girişine bağlayacaksın. bu şekilde 5.1 sistemi 2.0 olarak kullanabilirsin.
    eğer ses sistemiin upmix (dolbyprologic) özelliği varsa gene bu bağlantıyla sanal 5.1 olarak kullanman mümkün.
    laptopunun spdif çıkışı varsa spdifgirişli decoderli 5.1 ise ses sistemin gene 5.1 ses alabilirsin.
    değilse gerçek 5.1 için; latopunun slot yapısına uyan usb yada pcimcia express analog 5.1 çıkışlı ses kartı alman lazım.

Usta çok teşekkürler. Aslında ben bu 5+1'i masaüstü bilgisayar'a kurmak istiyordum fakat bizim masaüstü bilgisayar'ın kasa çalışıyor fakat ekranda tık yok.hiçbir açılış yok. Bende mecbur laptop'a birşeyler yapmak istedim. Mağlum laptop'un hapörleri yeri gelince duyulmuyor videoya göre. Eğer masaüstü bilgisayarda 5+1'i çalıştırdığımı farzetsem bunada parçalar gerekli midir ? 4 hapörler destekli, eğer olursa bu 4 tanesi çalışsın razıyım. ayrıca slottaki girişindede 4 ayrı renk söz konusu. Resimleri ekledim. Zahmet olmazsa bu bilgisayar içinde yorumu yaparsanız sevinirim. Yani bu bilgisayarda bari 4 kolonu çalıştırabilir miyim ?

Ses Kartım'ın ambalajı bu. Eğer gerekirse anakarttaki görüntüsünüde atabilirim.

Buda masaüstü bilgisayarımın girişleri;

Teşekkürler...

• resimdeki ses kartının 5.1 desteği yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

resimdeki ses kartının 5.1 desteği yok.

4+1 veya 3+1 olmaz mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.