Şimdi Ara

Ses Kayıt Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kendi evimde bilgisayarımı kullanarak bir ses kayıt ortamı oluşturmak istiyorum. X-fi Extreme Music ses kartım var. Sorum şu : "Stüdyo kalitesinde yada ona yakın bir kalitede ses kaydı yapabilmem için nelere ihtiyacım var ? Nasıl bir mikrofon ? Ses mastering için ne tür bir cihaz ? Kablolar ? Ortam nasıl olmalı?

Bir de çok yüksek sesleri nasıl kaydedebilirim? Silah sesi gibi 150 db ve üstü disortion olmadan nasıl kayıt edebilirim. Çok kanallı ses kaydı için bu ses kartı yeterli mi, yoksa başka bir kart mı almam gerek ?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar en azından yol gösterebilirse çok sevinirim.

• bende merak ediyorum. GünceLLL
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastSipahi

Merhaba arkadaşlar, kendi evimde bilgisayarımı kullanarak bir ses kayıt ortamı oluşturmak istiyorum. X-fi Extreme Music ses kartım var. Sorum şu : "Stüdyo kalitesinde yada ona yakın bir kalitede ses kaydı yapabilmem için nelere ihtiyacım var ? Nasıl bir mikrofon ? Ses mastering için ne tür bir cihaz ? Kablolar ? Ortam nasıl olmalı?

Bir de çok yüksek sesleri nasıl kaydedebilirim? Silah sesi gibi 150 db ve üstü disortion olmadan nasıl kayıt edebilirim. Çok kanallı ses kaydı için bu ses kartı yeterli mi, yoksa başka bir kart mı almam gerek ?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar en azından yol gösterebilirse çok sevinirim.

hocam bir elindeki ses kartı ile ses kaydı yapmak stüdyo kalitisinde imkansızdan da öte birşey öncelikle studyo kalitesinde bir kart almak lazım ki ondan sonra ne kayıt yapacaksan ona göre mic tavsiye ederim öyle gelişi güzel micle her şeyin sesi kayıt altına alınmaz .

önce bir belirt detaylı olarak ne yapmak istediğini ondan sonra yürütelim bu yol üzerinde

• oooo hocam birde ses mastering olayınıda sormuşsun ki sana baya pahalıya mal olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcoder01

oooo hocam birde ses mastering olayınıda sormuşsun ki sana baya pahalıya mal olur .

Belki para sorun değildir.
  • ola bilir o zaman giriş seviyesi 40 000 $ dan başlayan lipinski mastering hoplar alınabilir .de hiç sanmıyorum
  • Ooo, çok paraymış yahu. Zaten o kadar parası olan adam x-fi ses kartı kullanmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto ses sistemi kurulum
    4 hafta önce açıldı
    Ses sistemi
    8 ay önce açıldı
    Ses sistemi toplama
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk etapta konuşma sesi kayıt edeceğim. Sonra da ses efektleri, mesela motor sesi, endüstriyel ses gibi.

Bir de seslerin çok kanallı kayıt edilmesi lazım.

Mastering için ayrıca donanım mı satın almam gerekiyor ?
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk etapta konuşma sesi kayıt edeceğim. Sonra da ses efektleri, mesela motor sesi, endüstriyel ses gibi.

öncelikle arkadaşım amerikayı yeniden keşfetmene hiç gerek yok bu dediklerinin hepsi maliyet arttırır. bir motor sesi kayıt etmek için 5 tane bilemedin 8 tane sağlam bir mic gerekir fakat o da yetmez ortamı gereksiz seslerden yalıtman gerekir açık havada kayıt alacaksan ki baya uğraşırsın tüm sistemi dışarı taşıyacaksın falan . geç bunları açık havanın dip gürültüsünden kurtulmanda aşırı zor . o yüzden direk vaz geç derim bir ton kayıt prorgamı bir vst var istediğin tüm sesleri içinde bulunduran arkadaş.

mastering işi ne hiç girme bile düz bir mastering yapa bilmen için önce mix yapmak gerek 2 yılda mix öğrensen 2 yılda da mastering yapan birilerinin yanında çırak olsan ortalama 5 sene gider . ki ekipman falan derken ucarsın ki yukarda fiyat vermiştim mastering için parayı bolca akıtman lazım oda akustiği yalıtımı falan hadi bunları geç sadece kulaklıla bile çalışacak olsan min 1500 tl sadece kulaklığa gidecek . öyle düşün derim ben .

yoksa kayıt almada birşey yok behringer b1 mic alabilirsin başlangıç için ama şan kaydı alır yani konuşma diyelim biz .

dediğim amerikayı yeniden keşfetme adamlar keşfetmiş sen onu kullan boşuna zaman ve paran gitmesin arkadaş

mastering için ayrıca donanım almana gerek vara cevap olarak bu iş hakkında bir fikrin olmadığını görüyorum ki önce sana tavsiyem ses yapısını hangi seslerin hangi ortamlarda nasıl dağıldığını sonra notalandırma on dan sonra sana bir fikir olur . dumadığın sesi nasıl mastering yapcaksın değil mi .

• quote:

Orijinalden alıntı: xcoder01

quote:

Cevaplarınız için teşekkür ederim. İlk etapta konuşma sesi kayıt edeceğim. Sonra da ses efektleri, mesela motor sesi, endüstriyel ses gibi.

öncelikle arkadaşım amerikayı yeniden keşfetmene hiç gerek yok bu dediklerinin hepsi maliyet arttırır. bir motor sesi kayıt etmek için 5 tane bilemedin 8 tane sağlam bir mic gerekir fakat o da yetmez ortamı gereksiz seslerden yalıtman gerekir açık havada kayıt alacaksan ki baya uğraşırsın tüm sistemi dışarı taşıyacaksın falan . geç bunları açık havanın dip gürültüsünden kurtulmanda aşırı zor . o yüzden direk vaz geç derim bir ton kayıt prorgamı bir vst var istediğin tüm sesleri içinde bulunduran arkadaş.

mastering işi ne hiç girme bile düz bir mastering yapa bilmen için önce mix yapmak gerek 2 yılda mix öğrensen 2 yılda da mastering yapan birilerinin yanında çırak olsan ortalama 5 sene gider . ki ekipman falan derken ucarsın ki yukarda fiyat vermiştim mastering için parayı bolca akıtman lazım oda akustiği yalıtımı falan hadi bunları geç sadece kulaklıla bile çalışacak olsan min 1500 tl sadece kulaklığa gidecek . öyle düşün derim ben .

yoksa kayıt almada birşey yok behringer b1 mic alabilirsin başlangıç için ama şan kaydı alır yani konuşma diyelim biz .

dediğim amerikayı yeniden keşfetme adamlar keşfetmiş sen onu kullan boşuna zaman ve paran gitmesin arkadaş

mastering için ayrıca donanım almana gerek vara cevap olarak bu iş hakkında bir fikrin olmadığını görüyorum ki önce sana tavsiyem ses yapısını hangi seslerin hangi ortamlarda nasıl dağıldığını sonra notalandırma on dan sonra sana bir fikir olur . dumadığın sesi nasıl mastering yapcaksın değil mi .

Cevabınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızdan sonra biraz daha araştırma yaptım. Ses ve akustik mühendisliği isimli tamamen bu işe özel bir disiplinin olduğunu gördüm.

Dediğiniz gibi ses bankaları ile idare etmek daha mantıklı. Ses kayıt işi için de profesyonel bir stüdyo ile anlaşıp halledicez artık.

Vermiş olduğunuz bilgiler için sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.