Şimdi Ara

ses önleme kiti yaptım:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi gün aklıma geldi bu fanlara ses önleme kiti yapiim dedim ve şimdilik malzeme olarak elektirik bantı kullandım 5-6 kat elektirik bantı baya fark ettiriyo gibi geldi bana ilerde sesi daha iyi emecek bi malzeme denk getirirsem baya sessizleşir benim makine

• nasıl ya bantları fanlarara mı sardın anlayamadım biraz cahil kalmışımda..
  • keşke resim ekleseydin
    quote:

Orjinalden alıntı: astronout

bi gün aklıma geldi bu fanlara ses önleme kiti yapiim dedim ve şimdilik malzeme olarak elektirik bantı kullandım 5-6 kat elektirik bantı baya fark ettiriyo gibi geldi bana ilerde sesi daha iyi emecek bi malzeme denk getirirsem baya sessizleşir benim makine
  • bencede bir resim eklesen hiç fena olmaz gerçi ben kasa fanını çıkartıyorum beni serinletsin diye bölece ses de olmuyor
  • Bende merak ettim özellikle geceleri downloada bıraktığımda makinayı kafam sesten çatlıyor
  • Arkadaşlar özellikle ses kayıt sütüdyolarında kullanılan izalasyon malzemeleri vardır. 2 sene önce böyle bir yer yaptırırken numuneler gelmişti.. Bi tanesi kağıt inceliğinde idi ama en pahalısıydı. meğerse sesi en çok o kesiyormuş. yanmaz bir malzemeydi.. Tabi koca stüdyoyu onunla kaplamaya güç yetmedi ama bilgisayar kasaları için düşünülebilir.
  • marque_5 iyi hoş güzelde kasayı kapladık diyelim ızgaraları nasıl kapatacağız zaten asıl ses onlardan geliyor yani fanların üfürüklerinden :D onu kaplamak zor olsa gerek...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi çok basit aslında, önce fan 80likse mesela 8cm lik bantı kolayca sökülebilecek bi yere yapıştırıyosun daha sonra aynı ölçüde 4 veya daha fazla (size kalmış) bantı üst üste yapıştırıyosun, daha sora fanı hazırladığın bantın üzerine koyup maket bıçağıyla kesiyosun fazlalıkları. sora da bant kütlesini yapıştırdığın yüzeyden söküp fanın kasaya gelen yüzüne yapıştırıyosun bi de karşı kenara yapıyosun bu işlemi, vida deliklerini de açıp kasaya takıyosun fanı. yani olayın özü 5 kat bant yeterli kalınlıkta titreşimi emecek yumuşaklıkta bi tampon haline geliyo akşam foto koymaya çalışırım
  • abi bence tel ızgaralar pek ses yapmaz onlardan kullanmak lazım benim yaptığımsa fanın kasaya temas eden yüzeyinde oluşan titreşimi emiyo daha iyi bi malzemeyle çok daha iyi sonuç alınabilir. zaten d.center da satılan ürünlerde de aynı mantık var bisiklet iç lastiği gibi mesela
  • abi walla foto şart nasıl yanı bantı nereye ne için yokdun anlayamadım....
    yani kasayla fan arasına koysan hava nerden geçiçek...
    titreşimi engellemek falan...
    yok yok foto şart
  • akşam fotosunu eklemeye çalışırım ama görünce bumuymuş diiceksiniz çok basit yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astronout -- 27 Eylül 2005, 14:17:28 >
  • basit olduğuna eminim ama işte hayalimde canlandıramadığımdan...
  • quote:

abi bence tel ızgaralar pek ses yapmaz onlardan kullanmak lazım benim yaptığımsa fanın kasaya temas eden yüzeyinde oluşan titreşimi emiyo daha iyi bi malzemeyle çok daha iyi sonuç alınabilir. zaten d.center da satılan ürünlerde de aynı mantık var bisiklet iç lastiği gibi mesela

yani klasik musluk contası kullnasak..
    daha az uğraş gerektiririr..

titreşimden cok fanlar yüzünden oluşan hava akım sesi beni rahatsız ediyor..
    onunda tek çözümü düşük rpm...

bu arada titreşimden kurtarma işi eminimki en çok optik drivelarda etki edecktir.(benimki çalışınca tüm masa sallanıyor nerdeyse:D)

sorada HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 27 Eylül 2005, 16:23:52 >

• ya zaten fan titreşim yapıyor ise bozuk demektir...
    yani dönenbirşey sarsıntı yapıyo ise dengede ayrodinamikte bir sorun var demektir...
  • benim kasadada titreşim sorunu yapan hdd fanlarda sorun yok senin mantığınıda anladım
  • Arkadaşlar fanlar masum önce kasayı izole edin. Trampet gibi bütün sesi yansıtan kasadır.
  • abi sen foto yolluyodun....
    şimdi senin madtığına göre benim kasayı izole etmem gerek
    hımm
    nasıl yapcaz onu hangi bir yerini sarayım sarmalayım ben bunu abi her yanında delik var asus TA250
  • quote:

Orjinalden alıntı: celenlee

quote:

abi bence tel ızgaralar pek ses yapmaz onlardan kullanmak lazım benim yaptığımsa fanın kasaya temas eden yüzeyinde oluşan titreşimi emiyo daha iyi bi malzemeyle çok daha iyi sonuç alınabilir. zaten d.center da satılan ürünlerde de aynı mantık var bisiklet iç lastiği gibi mesela

yani klasik musluk contası kullnasak..
    daha az uğraş gerektiririr..

titreşimden cok fanlar yüzünden oluşan hava akım sesi beni rahatsız ediyor..
    onunda tek çözümü düşük rpm...

bu arada titreşimden kurtarma işi eminimki en çok optik drivelarda etki edecktir.(benimki çalışınca tüm masa sallanıyor nerdeyse:D)

sorada HDD

foto ekleyemedim zaten gerek de kalmadı conta halleder bu olayı benim rom bazan deliriyo öle ama genelde okuyamadığı zaman yapıyo

• kasanın iç yüzeyini arabaların konsuluna eşyalar kaymasın yada küvetlerin zeminine ayak kaymasın diye konan plastik gibi tırtıklı bezlerle kaplasak bi faydası olur mu acaba aynı şekilde HDyi tutan çerçeveyide kaplayabiliriz
  • abi benim bildiğim sesin içerde dağılması gerek...
    aslında yalıtımda mantık aynıdır...
    iletişimi azaltmak...
    sanırım dediğin bezlerle o iç olmaz gibi ama bir dene faydası olursa haber verirsin artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.