Şimdi Ara

ses önleme kiti yaptım:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakikaten soyle ucuz ve herkesın yapabılecegı bı yontem bılen varsa soylesınde bızde kullanalım başım şişmeye basladı geceleri artık..Bu arada bant olayı fanın kanatlarına falan yapıstırılmıyor dımı sadece cevresine yapıstırıcaz sanırım kare olarak 5 kat falan vs.vs. yanlısmı anlamısım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iStPaLaDiN -- 30 Eylül 2005, 2:50:49 >
  • Şarap şişesinin mantarının malzemesinden yapılmış mukavvalar var bunlarlada kaplanabilir bi bilgisayar dergisinde görmüştüm
  • uygun bi malzemeyle psu ve hdd ye bi çözüm düşünüyorum. bu parçaların kasayla temas eden noktalara tampon şeklinde, görüntü de önemli tabi(elektronik eşyaların kutularından çıkan süngerimsi muşambalar var mesela)
  • quote:

Orjinalden alıntı: astronout

uygun bi malzemeyle psu ve hdd ye bi çözüm düşünüyorum. bu parçaların kasayla temas eden noktalara tampon şeklinde, görüntü de önemli tabi(elektronik eşyaların kutularından çıkan süngerimsi muşambalar var mesela)

yumurta kabı olur mu? Gerçi çabuk ısınır sanırım?
  • Sünger türü bir malzeme sesin önemli ölçüde azaltır. Ama kasanın içinde pek hoş durmayacaktır. En güzeli herşeyi yavaşlatmak. İşlemci de dahil. Tüm fanları 5V ta çekip kafa dinlemek.
  • arkadaşlar şimdi olay fanların olduğu bölmeden gelen sesler mi yoksa komple kasa bir ses mi yayıyor eğer kasa her yerinden arkadaşın sölediği gibi davul mantığına dayalı olarak bir ses yayıyorsa onun çözümü kolay ev yalıtımlarında kullanılan strafor olayını herkes bilir..(köpük ama yeni nesil..fonboard falan da deniyor galiba)bunların 10mm / 8mm olanları var diye duydum ben eve izolasyon yaptıracağım da oradan biliyorum eğer bu doğru olursa ve sesi keseceğine emin olursak 8mm lik bir plakayı kasanın heryerine sokuşturabiliriz sanırım...

bence düşünmeye değer...
  • selam benim bilgisayarımın özllikleri p4 3.0 lga775, 256mb asus ekran kartı ve oyun oynamayı çok severim. ses konusuna gelincde benim bilgisayarımda şuan tam 2 adet 92mm, 3adet 80mm,3 adet40mm, 1adet60mm lik fanlar var yani toplam 9 tane ve ben normalde bilgisayarın çalışıp çalışmadığını anlamak için kasaya 1m kadar yaklaşmam gerekiyor ve zorla duyduğum tek sesde yan kapaktaki cooler master 22db lik kasa fanı kasa içine havayı yönlendiriyor yani direk anakarta cpu soğutucumun box tipini söktüm yerine el ile devir ayarlı gazlı bir soğutucu aldım yine soğutucu üzerinde fan var ama devir düşük max 2600 min 1300 falan kasa içinde tam bir hava sirkülasyonu sağladım havanın temas etmediği bir donanım bileşenim yok ve cpu,cmaster fanı hariç diğer fanlarımın hepsi 5volt çalıştırıyorum çok yönlü hava kullanmamdan dolayı bu bana fazlasıyla yeterli geliyor. artı kasaiçi bütün duvarlarını bir yüzü kendinden yapışkanlı izalasyon malzemelri var kalınlığı 5mm bunun üzerinede sesi iyice yutması için 1cmlik dahada incede olabilir sünger ile içi yüzeyleri kapladım kaplamadan sonra ekzos ve emiş fanlarının deliklerini açtım ve fanları bu izalasyona temas ettirerek vidaladım artık direk kasa sacına temas yok.hava girişlerini ve çıkşlarını kapatamayız oradan kaçan bir ses muhakkak olur ama çok düşüktür amaç: düşük devirli fanlarla hava akımını kasa içinde homojen olmasını sağlamak ve şu anda benim gibi bir oyun severin ne kafası şişti nede bir kiltlenme sorunu oldu proğram hataları dışında tabiki...

• mantar herhangi bir maketçiden rahatlıkla bulunabilecek bir malzemedir. pinboardlar için kullanılan malzeme. 1mm den 5 mm ye kadar kalınlıkları bulunur. sünger ve köpük gibi malzemeler kalın olabilir. bunun yanında bahsedilen izolasyon malzemeleri ses yalıtımının yanında ısı yalıtımını da sağlar. kasanın tamamının bu malzemelerle kaplanması, sıcaklığın içeride hapsolmasına neden olacaktır. bunu, ısı yalıtımı yapılmış, iyi ısıtılan ve birkaç küçük delikten havalandırma sağlanan bir evde oturmak gibi düşünebiliriz. böyle bir ortamda ısı kaybı çok düşüktür ve ortam sıcaktır. oysa metal bir kutu her zaman daha serin olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cernunnos

yumurta kabı olur mu? Gerçi çabuk ısınır sanırım?

Şekil itibarıyla ses izolasyonu için en uygun olanı budur..Fakat yine aynı şekilde üretilmiş daha kısa çıkıntılara sahip süngerler var.Sesi izole ederken aynı zamanda hava akımınıda düşünmek gerek sesi kesmeye çalışırken bu defada sıcaklık problemiyle uğraşmak zorunda kalınabilir.

Hem sessiz hemde serin bir kasa için;
    -Kasanın iç hacmi büyük olmalı,
    -kasa içindeki kablolar mümkün olduğu kadar toparlanarak hava akımını engellememesi sağlanmalı,
    -120mm den küçük çaplı fanları mümkün olduğu kadar kullanmamalı,
    -kullanılan fanların devirleri 1000-1200 rpm i geçmeyecek şekilde ayarlanabilmeli,
    -kasaya montajlı tüm cihazlar (hdd,psu,cdrom vb.) tüm bağlantı vidaları iyice sıkılarak montajlanmalı (genellikle 4 yerine 2 vida kullanılıyor bu yanlış)
    -cd sürücülerin içiinde kullanmıyorsanız cd bırakmayın,
    Yukardakileri uyguladığınızda standart bir pc den %80 daha az sesli bir pc ye sahip olabilirsiniz.

• benim sorunum ilk açtıgımda oluyor 10 dk sonra azalıyor ama genede ilk aldıgımda çok sessizdi...ama çonta falan filan birşeyler taopacagım...
  • şölebisoru soracam??çok iisıkılmış contasız ama titreyecek yeride olmayan fan?ultrasonnic titireşimlerdenmi yoksa oluşturduğu hava akımındandoalyı ses çıakrıyor??
    yani ağzımızla bi yereüflerken duduakalrımız titirediği içinmiyoksa havanın havaile dürütnmesindendlayı çıkan sesten doalyımı??yada havanın dudaklarıma sürtmesinden doalyımı??
    bence contaiçşi çok ii monte edlimişbifandagerek yok...
  • resim koysaydınız bari
  • Yine bir üretim hatası veya üretici umursamazlığı da denilebilir. Ev arkadaşımın işlemci fanı sürekli sesli çalışıyordu fanı incelediğimdeyse fanın üzerindeki etiketin bir tarafa doğru kayık yapıştırıldığını gördüm. Etiketi tamamen kazıdım, sonuç: şu anda ufak titreşimler ve rüzgar sesi hariç fandan ses gelmiyor.

Ayrıca conta olayını benim sessiz çalışan işlemci fanımda denedim. Fan ile hs arasına içerilerinden vidalar geçecek şekilde yerleştirdim. contalar şeffaf yani iyice yumuşak olanlardan, contalar arada yastık görevi gördüğü için sessiz olan fanım daha da sessizleşti şu anda titreşim adına hiçbirşey kalmadı. Aynı şeyi psu fanıma da "garanti etiketini yırtmadan sıyırabilirsem" yapmak istiyorum.

contadan daha etkili ve pahalıya patlamayacak çözümleriniz varsa onları da deneyebilirim. (Sanırım delirdim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graenttre -- 25 Ekim 2005, 23:10:37 >

• Ben eski kasamın içini fan delikleri hariç 1cm kalınlığında strafor köpükle kaplamıştım. Gerçekten faydalı oluyor ama montajı gerçekten zor çünkü tüm yapışkanlar strafo köpüğü eritiyor. Keza EVA diye 5-6mm kalındığında bir malezeme var ki hemüz kullanmadım ama kullananlar öve öve bitiremiyor. Su soğutma sistemimin su kabını bu malzemeyle kaplıycam ki sesi dışarı iletmesin bende pompayı hiç ama hiç duymayım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: marque_5

Arkadaşlar özellikle ses kayıt sütüdyolarında kullanılan izalasyon malzemeleri vardır. 2 sene önce böyle bir yer yaptırırken numuneler gelmişti.. Bi tanesi kağıt inceliğinde idi ama en pahalısıydı. meğerse sesi en çok o kesiyormuş. yanmaz bir malzemeydi.. Tabi koca stüdyoyu onunla kaplamaya güç yetmedi ama bilgisayar kasaları için düşünülebilir.

Hadi ya? nereden bulurum onu? Pahalı olduğunu belirtmişsin kasa kaplamak için de ne kadar tutabileceğini (aşağı yukarı) de bir ekleyiverir misin?
  • beylere sesi kasa içinde tutmak istiyorsanız cam elyafı deneyin çok ucuz yanlı açık cam elyafı kullanmayın sürkilasyondan ucuşur ve kanser olursunuz

içinde aspest var cünkü

sıkıştırılmış mukavva gibi plaklar halinde satılıyor dışı folyo kaplı hava ile teması yok yani kasa nın içini komple kaplıyabilirsiniz

büyük ses sistemleri şirketleri kullanır bu malzemeyi (bosse.jbl gibi)
  • Aopen H600 B nin arka tarafına 120 mm lik fan takma imkanı yokmu ya
  • benim hatırladığım kadarıyla var. benim kasanı arkasında 12 cm fan için vida delikleri gördüm diye hatırlıyorum.
  • böle kendi kafanıza göre bant mant uğraşmayın ses çıkartmıycam die bu bilgisayar bisiklet değil.İleride büyük sorunlar başlatır bu.
  • resim koyunda görelim nereyi bantladığınızı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.