Şimdi Ara

ses sinema sistemi bağlantısı hk yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
12.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabaşlar arkadaşlar Philips HTS3510 Hdmı-Usb-UltraDivx 5+1 Ev Sinema Sistemi aldım.tvye hdmi ile bağladım.
    dvd playerı üzerinden açtığımda ses vs alabiliyorum ancak.lcd tvde usb den film izlerken hdmi ile bağlı olan ses sisteminden ses alamıyorum.
    lcd samsung 40c530 .
    televizondaki sesi direk ev sinema sisteminden alabileceğim bir yöntem varmıdır.
    digitürk recevier samsung 40c530 ve Philips HTS3510 Hdmı-Usb-UltraDivx 5+1 Ev Sinema Sistemi kullanıyorum.
    verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• 5.1 alamazsınız, sadece tv'nin analog 2 kanal hoparlör veya kulaklık çıkışını philips'in aux girişine bağlayıp 2 kanal alabilirsiniz. philips'te optik giriş yok, coax giriş var. Samsung'da ise coax çıkış yok, optik çıkış var. digiturk receiver'ının coax çıkışı var mı ?
  • evet bibo hocam.recevierdan ses alabiliyorum scart kablo ile.ama benim istediğim tvden usb filmlerdeki sesi ses sistemine aktarmak.tvde optik ve kulaklık ses çıkışı var.ama rca koax çıkışı yok sadece girişi var.tıkandım kaldım.samsungu aradım philipse sorun diyor philipsi arıyorum bizim yapacağımız bişey dğeil usb sesi samsung bilir diyor. :) dıkandım vallaha.iyi günler herkese
  • tv'nin hoparlör çıkışlarını veya kulaklık çıkışını philips'in aux girişine bağlarsanız (bir ucu stereo jack, diğeri kırmızı beyaz tekli giriş) 2 kanal ses aktarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo

tv'nin hoparlör çıkışlarını veya kulaklık çıkışını philips'in aux girişine bağlarsanız (bir ucu stereo jack, diğeri kırmızı beyaz tekli giriş) 2 kanal ses aktarabilirsiniz.

HOCAM DOĞRU DEMİŞSİNDE.TVDE AUDİO OUT YOK SADECE OPTİK DİGİTAL SES ÇIKIŞI VAR.BİRDE KUALKLIK ÇIKIŞI VAR.
    TEŞEKKÜRLER.
  • benim de diğer arkadaş gibi bir sorunum var. Tv nin kulaklık kısmına takıp ses almak istiyorum ama kırmızı beyaz kabloları nereye takacağım. amfi de AUX girişi hangisi acaba yardımcı olursanız sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_53755366/tm.htm bu adreste amfinin giriş cıkış resimleri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avantajliurunler

quote:

tv'nin hoparlör çıkışlarını veya kulaklık çıkışını philips'in aux girişine bağlarsanız (bir ucu stereo jack, diğeri kırmızı beyaz tekli giriş) 2 kanal ses aktarabilirsiniz.

HOCAM DOĞRU DEMİŞSİNDE.TVDE AUDİO OUT YOK SADECE OPTİK DİGİTAL SES ÇIKIŞI VAR.BİRDE KUALKLIK ÇIKIŞI VAR.
    TEŞEKKÜRLER.

şurdaki kılavuza göre C530 serisinde audio out için arkada 2 çıkış jacki mevcut.

http://downloadcenter.samsung.com/content/EM/201003/20100319200945062/BN68-02687A-00Eng-0304.pdf

• evet en sonunda başardım taktığım kabloda sorun varmış başka bir kablo ile TV nin mikrofon kısmına taktım, diğer ucu amfi ye taktım ses geldi. Ama şimdi de şöyle bir sorunum oldu. elimde ki 4 kolondan sadece 2 sinden ses geliyor diğer 2 kolondan ses gelmiyor. heralde kulaklık ile bağlantı yaptığımdan dolayı böyle oldu.
  • quote:

quote:

quote:

TEŞEKKÜRLER.

şurdaki kılavuza göre C530 serisinde audio out için arkada 2 çıkış jacki mevcut.

http://downloadcenter.samsung.com/content/EM/201003/20100319200945062/BN68-02687A-00Eng-0304.pdf

hocam ilginiz ve alakanız ,için teşekkür ederim.ancak ordaki resimdede yazıyor
    televizyonda rcs ses çıkışı yok ses girişi var.
    rca audio out yok.
    recevierdan scartla sinema sisteminden ses aldım.
    ama tvden usb film izlerken ev sinema sisteminden ses alamıyorum.
    teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

TEŞEKKÜRLER.

hocam ilginiz ve alakanız ,için teşekkür ederim.ancak ordaki resimdede yazıyor
    televizyonda rcs ses çıkışı yok ses girişi var.
    rca audio out yok.
    recevierdan scartla sinema sisteminden ses aldım.
    ama tvden usb film izlerken ev sinema sisteminden ses alamıyorum.
    teşekkürler

selam
    benimde evde lcd ye bağladığım philips müzik setim var ve tv den scarta takılan bir aparatın sayesinde ses alabiliyorum ama usb ile bağlandığımda ses alamıyorum.
    samsung teknik çağrıyı aradığımda optik kablo ile bağlanılmazsa ses alınamayacağı söylendi.
    lcd yi kandırabileceğim bir sistem varmı?
    teşekkürler

• Selam arkadaşlar,

Bende buradaki tavsiyeleri ve şikayetleri tam araştırmadan Philips HTS5520 modelini aldım.
    Aslında bu ürün için epey yorum okumuştum herkez iyi diyordu, ama bu noktayı atlamışım.

Evimde ise Samsung 40C650 model LCD televizyon var.
    Direk Hard diskimi takarak her türlü formattaki filmi babalar gibi izleyebiliyorum.
    ses sistemini TV ye bağlayıp sinema keyfine varmak istedim, ama hevesim yarım kaldı.

Arkadaşın TV sinde olduğu gibi benim TV dede sadece optic audio çıkışı var, ses sisteminde ise coaxial, beyaz-kırmızı(L-R audio) , scart, usb ve kulaklık girişi var.
    TV'den ses sistemine bir türlü ses alamadım. Opticten coax dönüştürücü aradım bulamadım. bulsamda pahalı gibi.

Şimdilik filmleri ses sisteminin usb girişine flash disk bağlayarak izliyorum, ama TV gibi her formatı kabul etmiyor.Her filmi izleyemiyorum. Usb'sine hard diski taktım destelemedi.
    Hard diskteki 1080p filmleri sadece TV'de oynatabiliyorum.

Bilgisayarı ses sisteminin kulaklık girişine bağlarsam 5 hoparlörde çalıştı. görüntüyü de TV'ye aktardım. Wireless klavye mause set alıp koltuktan TV ve ses sistemi kullanabildim. (oyunları bu şekilde oynayacağım :) ) Ama film işi çok zahmetli.

TV'den ses sistemine ses aktarımına çözüm bulan varsa söylerse sevinirim. yoksa süresi geçmeden firmaya sistemi geri vereceğim.

Bu arada araştırdım, optik ve coax arasındaki fark hissedilmeyecek kadar farkla optic daha iyi.
    Samsung sadece optic çıkış yaparak ses sistemlerindede sadece kendi markasını satmak istiyor galiba. biz madur oluyoruz. :(

• bu arada Philips güzel bir ürüne benziyor ses kalitesi olarak bunuda söylemeliyim. ancak ekran menüsü biraz amatörce hazırlanmış. Bide şu TV-Ses sistemi bağlantı sorunu olmasa :(
  • 1- Linkdeki aparatı incleyin .
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/optik-toslink-koaksiyel-cevirici-34126012#product-information

2-İyi bir Coaxial Digital kablonuz varsa ve uzunluğu da 1mt'den fazla değilse Optic bağlantıdan daha verimli olabilir.
  • tagayyur geri verebilme imkanın varsa ver. Converter bulacağım diye zamanını geçirme. Converter madem çok pahalı , ona gidecek parayı aldığın sistemin değerine katıp , üzerinde hem optik hem coax giriş bulunan yeni ses sistemi için harca.

Lcd tv de analog ses çıkışı varsa veya tv de kulaklık için ses çıkışı varsa , bu çıkışı ses sisteminin analog audio in-Aux (beyaz-kırmızı L-R) girişine bağlayarak şimdilik ses iletilebilir ama bu dijital olan optik ve coax bağlantının yerini tutmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat.nur -- 29 Ocak 2012; 19:21:46 >
  • Selam arkadaşlar,

Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    bugün itibariyle sorunu çözdüm gibi.

Murat Nur hocanında dediğine benzer bir yol kullandım
    TV kulaklık çıkışından, ses sistemi kulaklık girişine bağladım.
    Daha sonra bir deneme yaptım.
    Bir şarkıyı flash disk'e attım ve tv'den oynatarak 2 kişi dinledik. (yani kulaklık girişi- beyaz kırmızı giriş kalitesini dinledik.)
    Daha sonra flash diski direkt ses sistemine bağladıp dinledik. (kablosuz, direkt usb kalitesini dinledik.)

Ve ikimizde kulakla hissedilebilecek bir fark algılamadık. Belkide kablo 1mt altında olduğu içindir.
    Bu nedenle ürünü değiştirmeyi düşünmüyorum. Ayrıca sistemin değeri 600 tl iken ben Bimeks'ten 425 tl'ye aldım. :)
    Ses kalitesi gayet yeterli seviyede.
    Teşekkürler.
  • Merhaba;
    Forumda bulamadığım bir konuda yardım istiyorum.

LG 47LH3010 Televizyonun sesini GoldmasterDVP 8400 ev sinema sisteminden almak istiyorum.

Bunun için co-axial ve scart ile bağlantılar yapıp TV ve ses sitemi ayarlarını denediğim halde TV'nin sesini ses sitemine aktarmak mümkün olamadı.

LG 47LH3010 Televizyonu BAĞLANTILARI:

HDMI port sayısı 3
    DVI bağlantı noktası
    Bileşken video (YPbPr/YCbCr) girişi 1
    RS-232 port 1
    PC Audio dahil
    PC dahili (D-Sub)
    SCART girişi sayısı 2
    Dijital optik ses çıkışı
    RGB bağlantı noktası sayısı 1

ARKA BAĞLANTI PANELİ RESMİ BURADA:http://www.flickr.com/photos/73354511@N07/7446119046/

YAN BAĞLANTILARI:http://www.flickr.com/photos/73354511@N07/7446118882

GOLDMASTER DVP 8400 sinema sisteminin arka bağlantı paneli resmi:
    http://www.flickr.com/photos/73354511@N07/7446118962

GOLDMASTER DVP 8400 sinema sisteminde optik ses girişi ve HDMI bağlantı portu yok.

BUNA göre nasıl bir bağlantı yaparsam TV sesini sinema ses sisteminden alabilirim.

İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifan66 -- 2 Temmuz 2012; 9:30:30 >

• RESiMLERİ FORUMDA GÖREMEYENLER; LİNKLERDEN Görebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.