Şimdi Ara

Ses Sistemi Parazit Sorunu ve Çözüm Önerileri İçin Yardım Talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, aracım için ses sistemi kurulumunda yaşadığım sorunlara acil destek rica ediyorum. 2022 model Hyundai i20 (BC3 kasa kodlu) aracımda orijinal multimedya ekranı varken ses sistemi kurmaya karar verdim ve gerekli ekipmanları aldım. Kurulum için bir firmaya gittim, ancak kurulum sonrası aracımda ciddi parazit sorunları yaşıyorum.

Şu anda sistem açıkken ciddi parazit sesleri ve gaz verdiğimde motor sesi geliyor. Ayrıca, sistemi açıp kapatırken “dup” şeklinde bir ses duyuyorum. Bu durumun oluşmaması için birçok önlem almaya çalıştım, fakat sorun devam ediyor. RCA kablolarını ve güç kablosunu farklı yerlerden çektim; güç kablosunu soldan, RCA kablolarını sağdan geçirdim. Deck çeviriciyi teybin arkasında konumlandırdım ve teypten RCA’lara şase verdim, ancak fayda etmedi. Şaseyi koltuk bağlantı vidasına, tornavida ile biraz kazıyarak verdik fakat zımpara gibi bir işlem yapılmadı.

Sorunları çözmek için 4 farklı yere gittim, ancak ya yanlış yönlendirildim ya da sorunlar çözülmedi. Hatta bazıları sistemi 4 kanaldan 2 kanala düşürdü, "parazit geçti" diyerek geçici çözümler sundular. Bu durum beni oldukça üzdü; artık aracı bu sistemle satmayı bile düşünür hale geldim. Bu yüzden sizlerden yardım rica ediyorum.

Kullandığım ekipmanlar:

• For-X Amfi Blok Sigorta Dağıtıcı - 4’lü Blok Kablo Dağıtıcı
    • For-X Deck Çevirici – Xhl-144 4 Kanal
    • For-X 4ga OFC Kablo Kiti Profesyonel XC-4 OFC ( bağlantı yapan usta bunlar kullanma dedı ver bana dedı ben sana forx sarı sıyah kablolarından yapım dedı orda da kandırıldım rca mı aldı bır adet ıkı adet bana başı alemınyum bır rca verdı guya yalan essah tanesı 1100 tl miş ) + y rca 2 adet
    • Reiss Audio RS-CAP4F 4 Farad Kapasitör
    • Apocalypse Arnold Ap-m81ac 20cm 600W 300 RMS SPL Midrange (2 takım)
    • Mobass MBT-01 10 cm Dom Tweeter (1 takım, 2 adet)
    • QLine QLINE QS300.4D SQ | QLine D Sınıfı 4 Kanal Amplifikatör
    • For-X XAE-604 Stereo ve Mono Çift Yönlü 6 Kanal 4 Çıkış Kumandalı Amplifikatör
    • Pioneer Subwoofer Bas Çift Bobin (2021 Model, Gerçek Champion Series TS-W312D4 1600 Watt 30 cm)
    • 50mm 12 metre kalın saf bakır kablo
    • Arka pandizot
    • Ön tweeter pandizot
    • Subwoofer kabini

Sorunun çözümüne dair her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• güncel..

• sorun deck dönüştürücü muhtemelen. ana üniteyi rca çıkışlı bir ünite ile değiştirme imkanınız varsa büyük ihtimal sorun çözülür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

@ercasniannç malesef degiştiremiyorum teybi ama farklı çevirici ilede denendi sorun yıne aynı parazıt var birde bugun şu dıkkatımı cektı arkada pandızot ve sol taraftakı 2 apo sesı kısık gelyıor hocam neden olaıblır

• 1imac kullanıcısına yanıt
    amfinin o kanalındaki gain kısık olabilir. gain açıksa ve hala ses kısıksa amfi arızalı olabilir. veya amfiye gelen o kanala giren rca kanal kablosu arızalı yada kabloya gelen sinyal zayıftır. başka amfi ile denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 2 Kasım 2024; 15:59:46 >
  • ben yinede emanetende olsa bir teyple denerdim. zor bişey değil. single din çalıştığına emin olduğunuz çıkma bir teyp bulun. aracın mevcut teyp soketini az sıyırıp montaj yapın. sorun çözülürse teypden olduğuna emin olmuş olacaksınız. en fazla 1 saatinizi alır bu işlem.

• Merhaba gain ayarları sanırım en fulle ayarlamış yapan arkadaş resimi ekledim bakar mısınız

• gainler eşit gözüküyor. ya amfi arızalı. ya da amfiye gelen rca sinyalinde sorun var. deck dönüştürücü üzerinde de level ayarı mevcut. ordanda bakılması iyi olur. komple sisteme bakılması lazım. çözülmeyecek şeyler değil. ama yedek parça lazım, deneyip arızayı bulabilirsin, burdan kesin şundandır demek zor, dediğin eşit ses vermeme arızası amfiden, deck dönüştürücüden, rca kablodan olur. hem o subwooferı 60rms amfiye mi takmış takan kişi. o sistem çalsa bile bass sesler midin altında ezilir. ben olsam subwooferı qline amfiye köprüleyip gaini kısıp girerdim. midleride paralel 2 ohm girerdim. forx amfi o sistemde sadece tizleri beslemek için kullanılabilir. bide ön kapıda mid vs varsa onları forx amfiye girerdim. o sistem komple düzelir, düzelir de iyi bir ustasına dek gelmeniz lazım, yada kendiniz yapacaksınız. önce parazit sorunu çözün, o kadar masraf yapıp hışırtı dinlemek üzücü. çözülmeyecek şeyler değil hiçbiri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 2 Kasım 2024; 23:59:32 >

Kesinlikle haklısınız bugün ilk işim dönüştürücü üzerindeki level olacak bugün aklıma geldi oradan yapabilir çünkü usta o ayarı ellemedi direk taktı gitti

parazit konusu çok canımı sıkıyor uyku uyuyamıyorum küme gittiysem yapamadı denemedi daha doğrusu adam akıllı bakmadılar bugün onuda iyi bir şase alıp almadığına bakacağım çünkü takan kişi koltuk vidasına altını hafif kazıyarak taktı hatta takerken bi şase alıyordu bir almıyordu öyle durum vardı vidayı sıktı frlan bıraktı ben anlamadığım için karışmadım ama bugün araştırdım biraz ve şase kablosundan olacağını söylüyor herkes bi bakacağım bu arada iyiki varsınız yardım ettiniz 🙏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bişey değil, hallolur, bizde zamanında çok uğraştık bu parazit işleriyle, çözülmeycek arıza yok. en iyisi elinizden geliyorsa kendiniz öğrenip yapmanız. akü kutup başına dikkat edin, sigortaya dikkat edin, güvenlik önlemlerini aldıktan sonra, söküp takmaya devam, yapılmayacak iş değil.

Hocam bugün herşeyi denedim kendim parazit daha da arttı şase kablosunun bağlı olduğu yere daha da çok zımparaladım kablonun başındaki yeride zımparaladım ama yok parazıt daha çok arttı sağ sol ses ayarlarını yaptırdım ustaya o halloldu net ses geliyor hepsinden ama parazit olayı çok arttı gaza basınca islik sesi gibi frlan 2 ustaya gösterdim bulamadı hocam farklı çevirici kullandı yınede aynı çeviriciye takılı rca kablolarına şase verdi biraz bir nebze olsun azaldı ama sorun yınr aynı inanın tesisattan soğuttular ya bunun çözümü nedir hocam tüm ustalar işçilik güzel diyor malzemeler kalıtelı diyor rca vs ama parazit çok çok fazla

ilk dediğim gibi geçicide olsa single din teyple deneyin, teypden yapabilir. eğer parazit keserse aracınıza uygun amfi çıkışlı android teyp takarsınız, çözülür.

Öneriniz varmı hocam peki marka model olarak

çıkma falan birinden bulun çalışan single din amfi çıkışı olan bir teyp. dene sadece, sorun orjinal teypde ise o zaman düşünürüz araca uygun teybi.

• sonradan takılan teypde de yaparsa teybin kasasından rca lara şase vermeyi unutmayın.

• SORUN ŞU KI ETRAFIMDA HİÇ ÖYLE BİRİSİ YOK HOCAM USTALARA GIDIYORUM ADAMLARIN DEDIGI SEY ABI %50 YAPARIM YAPAMAM DIYOR 6 USTAYA GITTIM BIRTANESI BILE ÇÖZUMU BULAMADI HOCAM HIC BIRIDE DENEMEDI TEYIBI ÇEVİRİCİYİ DENEDİLER AMA ÇEVİRİCİDEN DEGİL DEDİLER VALA SIKILDIM SOGUMA NOKTASINA GELDİM TAVSIYE EDEBILECEGINIZ BIRISI VARMI ISTANBUL AVRUPA YAKASINDA BEN ARNAVUTKÖYDE OTURUYORUM

Altan Sakacı Assound bu işi çözer. 05367898588

arıyorum sımdı hocam geri dönüşü yapacagım sizlere tum formu gezdım herkese yardımcı olmussunuz valla allah razı olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.