brevity kardeş saolasın ama anfının fıyatı cok ya tabı benım butceme göre :) marka ıyı ama dıyeceksin bass jbl kutulu alacam 180 tl ye buldum saolasın verdıgın bılgıler ıcın
zehir4 bi soru cevaplanmadan baska soru sorulmuyomu ki forumda oyle bısey varsa özür dilerim...
O fiyat cok.Heleki GT-4 içinse.GG de 150 ye GT-5ler var kabinli
kardeş bana 150-200 arası onerecegın bı anfi söyle?
Mono mu düşünüyosun.O zaman GT-4 alman gerek ki fiyatı düşürelim JBL 300.1 yeterli olucaktır sana
kardes mono bunun farkkı ne mono diyosunya ben anlamadım cok soru sordum kusura bakma ama:))
mono amfi sadece subwoofer için kullanılan tek cıkışlı amfi ceşitidir.
kardeş ben 2 tanede oval hopörler takacam yalnız
quote:
Orijinalden alıntı: zehir4
quote:
Orijinalden alıntı: brevity
quote:
Arkadaslar bu ise ciddi anlamda girmeyi düşünüyorum. Eğer bilgisi olan varsa ayrıntılı olarak ne almam gerektiğini listeleyebilir mi. Ama sağlam Bi bas istiyorum. Gerektiğinde düğün salonu gibi yapsın arabayı. Pc bağlayıp film izlemek gibi fikirlerim de yok değil hani :)
Sana ana ünite olarak pioneer 5250 öneririm 250TL(biraz daha bekleyerek 8350 alabilirsin)
Kapı ölcülerini bilmiyorum 13 ve 16 olarak veriyorum
13 cm için Pioneer TS-G1313 50TL
16 cm için Pioneer TS-G1613 55TL
Sub için inleteyim dersen Pioneer D4(Kablinli 170TL) ancak kulagıma hitab etsin dersen JBL GT-5 (Kablinli 150tl )öneririm.
Anfi ise secicegin sub a göre degişken olucaktır.Ki geri kalan bütcen ile onuda rahatca temin edersin. Yazmıs oldugum fiyatlar piyasa fiyatlarıdır.Pazarlık ile dahada indirebilirsin.
Yanlış anlaşılmalar nedeni ile link koymuyorum.İlgili sitelere girip fiyatları gözden gecirirsin.
cevabin icin cok tesekkur ederim..peki sub icin pioneer d4 sectik diyelim...ona uygun bir anfi ve montaj icin neler gerekecegini de yaazabilir misin acaba
Amfi için JBL GTO5355 uygun olur.bunun yanında 8 awg kablo seti alabilirsin.ürünleri tek yerden alırsan montajı ucuza yaptırabilirsin.
ana ünite: pioneer sub out olan bir model component: Kicker DS650 16cm (uygun fiyat ve performansı mükemmel) bass: pioneer D4 serilerinden biri 306-307-308 (hepsi aynı sayılır)- Kicker Cvr12-Cvr15 (sedan araçta 38cm daha iyi olur)- hatta kullanırsan çift bass daha da etkili olur denemek istersen alternatif sunabilirim amplifikatör: soundmagus H500 (fiyat performansı çok dengeli cihazdır....
yukarıdaki seçenekler en uygun bütçe ile toplanacak ürünler bütçe doğru orantılı olarak seçenekler değişir
peki arkadaslar bu sistemi gidiip pesin para alacagim desem...montaj dahil ne kadar vermek uygun olur...işçilik filan nedir yani bu işlerin fiyatlari...
quote:
Orijinalden alıntı: barb_alone
ana ünite: pioneer sub out olan bir model component: Kicker DS650 16cm (uygun fiyat ve performansı mükemmel) bass: pioneer D4 serilerinden biri 306-307-308 (hepsi aynı sayılır)- Kicker Cvr12-Cvr15 (sedan araçta 38cm daha iyi olur)- hatta kullanırsan çift bass daha da etkili olur denemek istersen alternatif sunabilirim amplifikatör: soundmagus H500 (fiyat performansı çok dengeli cihazdır....
yukarıdaki seçenekler en uygun bütçe ile toplanacak ürünler bütçe doğru orantılı olarak seçenekler değişir
arkadasim ilgine tesekkur ederim...bir arkadas tam bir set kurdu bana aklindan ...sen de tamamiyle bir set yazabilirmisin..seceneklerden birini almayi dusunuyorum:.kafandaki komple montaj dahil fiyati da verirsen cok sevinirim
montaj
elektrik kablosu Driver ların çokluğuna ve ana ünitenin desteklediği kadar alınacak RCA kablolar aşağı yukarı sabit fiyat alınacak ürünün kalitesine göre
işçilik ise her araca göre takılacak ürün miktarı ve montajda yapılacak diğer işçilikler buna etkendir şudur demek yanlış olur
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: barb_alone
arkadasim ilgine tesekkur ederim...bir arkadas tam bir set kurdu bana aklindan ...sen de tamamiyle bir set yazabilirmisin..seceneklerden birini almayi dusunuyorum:.kafandaki komple montaj dahil fiyati da verirsen cok sevinirim
bütçeye göre seçim yapmak en mantıklısıdır bütçe belirlimi acaba
max 1000 lira dusunuyorum...ve 4 kapi hoparlorleri de biraz guclu olmalı..sub woofer gorunumlu olanlar var ya..tam anlamadigim icin isimlerini yazamiyorum kusura bakmayin..
quote:
max 1000 lira dusunuyorum...ve 4 kapi hoparlorleri de biraz guclu olmalı..sub woofer gorunumlu olanlar var ya..tam anlamadigim icin isimlerini yazamiyorum kusura bakmayin..
öncelikle 4 kapıya hoparlör gereksiz yatırım olur sizin için nedeni arka hoparlörleri duyma şansınız yok gibi hem yeri hemde kulak yapınızdan dolayı
ana ünite : 7250 pioneer (250-300 tl arası) component : Hertz esk 165L (170-190 tl arası) subbass : Hertz es250 (140-180 tl arası) bu bass çift kullanılacak 280-360 tl arası bütçe oluşur amplifikatör : soundmagus H500 (300-400 tl arası) sistemi tek başına besleyebilir 5 kanal bir amplidir
bu sistem ile aracınızda gerçekten denendiği için söyleyebilirim ki baya spl bir ses çıkartabiliyor max. değerler ile 1250 tl tutmakta ama piyasada uygun bulmanız olası malzemeleri 1000 tl altına inebilirsiniz bütçe olarak
montaj olarakta montör kalitesine göre 250-350 tl arası bir montaj işçiliği tutacaktır
tek subwoofer 4 hoparlor kaça maal olur bu sistem...cift sub koyamam cunku ailemle kullaniyorum aracimi..bagaja ihtiyacim oluyor.tek sub 4 hoparlor..hoparlorler 180 watt gibi pioneer..amfi degişir mi o halde
quote:
tek subwoofer 4 hoparlor kaça maal olur bu sistem...cift sub koyamam cunku ailemle kullaniyorum aracimi..bagaja ihtiyacim oluyor.tek sub 4 hoparlor..hoparlorler 180 watt gibi pioneer..amfi degişir mi o halde
1000 tl sana rahat rahat yeter.Komponent yerin yoksa bence hic bulaşma derim.4 adet pioneer al yeterli sana.
slim serisi ile tanismadiniz sanirim ailen kullaniyosa araci sistemden wazgecmemek istiyosan powerbass slim serisi sublari war kardes......
Jbl Cs 60.4 anfi nasıl sizce bıde fıyat bılgınız var mı?
Hangi sistem için?
bora da önde component bağlamak için yeterli yer var tweeter içinde yeri bulunmakta
illa arka kapılara hoparlör montajı isterseniz pioneerın 16.5 cm olan modellerinden tercih edip ana ünitenin normal hoparlör çıkışlarından beslemeniz en doğrusu olur
tek bass isterseniz vermiş olduğum sistemin bass kısmını Hertz Es300D ile değiştirmek surtetiyle arkaya hoparlör isterseniz pioneer TS-G serisinden 16.5cm modellerinden birini tercih edebilirsiniz.....
bir bilgilendirme yapayım :
arkadaki hoparlörler önden güçlü olursa araç içinde oluşması istenen sahne imajını bozarsınız bu imaj bozulursa seste verimsizlikten duyacağınız detayların düşmesine kadar gider ayrıca kulak yapınız sadece sizin değil tüm insanların karşıdan gelen sesleri duyması için yapıldığından arkadan gelen seslerin yapı itibariyle bozuk ses olarak duyacaksınız buda araç içinde arkadan gelecek bass harici seslerin bozuk ses olarak algılayıp sisteminizden soğuyacaksınız....
tesekkur ederim..o halde arkaya hoparlor koyma fikrini bir kenara birakmaliyim..sadece onlere 2 hoparlor bagaja bir bas amfi ve ana unite...bu sekilde olunca on kapilardaki hoparlorlerin biraz guclu olmasi tercihim olacaktir...on kapilara olan onerinizi tekrarlar misiniz...
quote:
Hangi sistem için?
KARDEŞ 2 TANE OVEL ARKA HOPERLER 2 TANEDE ÖN DE KUCUK KAPI ICI VE PIONEER D4 BASS BAGLAYACAGIM
bora otomobili ses yalıtımları yönünden iyi bir örnek sergiler.bunun avantajları olduğu kadar ses sitemi kurmak isteyenler için malesef dezavantajlarıda olmuş olur.bagaja koyacağın subwooferdan verim alabilmen için iyi bir urune ihtiyacın olucak.bunuda hesaba katman lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet1910
quote:
Hangi sistem için?
KARDEŞ 2 TANE OVEL ARKA HOPERLER 2 TANEDE ÖN DE KUCUK KAPI ICI VE PIONEER D4 BASS BAGLAYACAGIM
Aracın mevcudunda kac hoperlör var arkadasım?oval için yerin varmı pandizotumu kesiceksin?
quote:
tesekkur ederim..o halde arkaya hoparlor koyma fikrini bir kenara birakmaliyim..sadece onlere 2 hoparlor bagaja bir bas amfi ve ana unite...bu sekilde olunca on kapilardaki hoparlorlerin biraz guclu olmasi tercihim olacaktir...on kapilara olan onerinizi tekrarlar misiniz...
Bu sekilde cok dengesiz bi sistem olur.Aracınızın arka kapılarında hoperlör mevcutmu?