Şimdi Ara

SES SİSTEMİM HAKKINDA ÖNERİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kısaca ön anlatım yapayım, 207 aracım ve 1 sene öncesinde ses sistemi yapmaya karar vermiştim. ve ses sistemi yapanlar tarafından baya bi kazık yeme durumu oldu. kenwood ddx4038 btm double din ekran dokunmatik ekran aldım, roadstar marka abuk subuk bir kompanent taktılar. arka kapıya teybe bağlı hertz dsk 165 taktılar amfi olarakta audiomax diye birşey taktılar. tabi ben cızırtılar yüzünden amfi ve kompanentleri değiştirmek istedim.

şuan size soracağım ve öğrenmek istediğim bir takım şeyler var ve öneriniz var ise rica edeceğim.

elimde cadence marka bir amfi var değeri suan dolar bazında 340$ civarı bir amfi. özelliklerini en alta yazacağım.
    teyp olarak kenwood ddx4038btm double din ekranım var.
    sub olarak ise kenwood 30cm sub var elimde özellikleri yazacağım
    ve kompanent olarak ise 2 takım olarak hertz esk 165 almak istiyorum. bir tek bunları alacağım..

cadence - FX104

4 OHM STEREO POWER:
    100 WATTS X 4 RMS
    200 WATTS X 4 PEAK
    2 OHM STEREO POWER:
    150 WATTS X 4 RMS
    300 WATTS X 4 PEAK
    4 OHM BRIDGED MONO POWER:
    300 WATTS X 2 RMS
    600 WATTS X 2 PEAK
    FREQUENCY RESPONSE:
    20Hz~30KHz
    SIGNAL TO NOISE RATIO:
    >100 dB
    MINIMUM HARMONIC DISTORTION:
    <.05%
    DAMPING FACTOR:
    >200 @ 100Hz
    CHANNEL SEPARATION:
    >65dB
    DIMENSIONS (L X W X H):
    18.2" X 11.0" X 2.75"

kenwood ddx4038btm

Dahili bluetooth
    6.1" Geniş VGA Dokunmatik Led Ekran
    USB (Video Oynatabilme)
    1 AV out, 1 AV in (Ön)
    Geri Kamera Desteği
    50Wx4 Mosfet
    System Q EX
    System E's+
    2 Preout (4V)
    24 Bit DAC
    AAC, WMA, MP3, WAV
    MPEG 1/2, JPEG, DVD±R/RW, DIVX
    Dual Zone
    Değişebilir Tuş Aydınlatması (10 renk)
    Oem Kumanda Uyumu
    (TV, iPOD, Navigasyon Opsiyonel)
    Dahili Kumanda
    Türkçe Menü

kicker 30cm subwoofer

Kicker CompS 12” Subwoofer 40CWS124
    Teknik değerler
    Boyut 30cm
    empedans (OHM) 4
    Güç (WATT PEAK/RMS)* 600/300
    Duyarlılık(dB 1w/1m) 88.3
    Frekans aralığı (Hz) 27-500

hertz esk 165 serisini sanırım bilen vardır.

4 ohm 100 watt continuos rms değeri yeterlidir sanırım.

1- şimdi sormak istediğime gelirsek eğer, arkadaşlar benim bu cadence 4 kanal amfi'm 2 takım hertz esk serisi ile 300w kicker sub'ı rahat beslermi?
    2- bu sistem beni doyururmu ? aklıma tek alabileceğim amfiyede tam olarak uyumlu olan hertz esk serisi geldi. diğerlerini değiştirecek imkanım yok.

3- şimdi amfi 4 kanal olduğu için nasıl bir yol izleyebilirim?
    4- köprüleme diyorlar bu köprüleme nasıl oluyor?
    5- sol kapılarda bulunan 2 adet hoparlörü aynı kablodan mı getiriyorlar köprü derken? bu şekilde verim kaybı oluyormu ?
    6- amfi güç kaybeder derseniz eğer mono amfi almaya değermi ?
    7- mono amfi alırsam kapasitör de almalımıyım?
    8- birde sub için teypden bir çıkış alırsak daha kaliteli bass'ın olur diyorlar. yani onun kablosunu teypten - amfiye ayrı çekeceklermiş bu çıkış bu teypte mevcutmudur?
    9- birde elimde şuan arka kapılarda hertz dsk 165 serisi mevcut 80watt rms değerine sahip. esk ile değiştirmeme gerek varmıdır sizce değermi 260tl verip yenisini almaya? teyp'e bağlı şuan bu dsk serisi çok verim alamadığım için değiştirmek istedim amfiye bağlıyıp deneme şansım olmadı.

arkadaşlar çok karışık bir durum içerisindeyim ve tekrar bu tesisatçı dükkanlarından kazık yememek için sizlere danışma gereği duydum. vereceğiniz cevaplar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papy0n34 -- 21 Şubat 2014; 22:19:52 >

• Hocam sadece arka kapidami hoparlor var birde on ve arka yuvalari ayni ebatta ise arkadaki hoparlorleri one taktirin basida amfiye kopruleme baglatin amfi 4kanal oldugu icin kopruleme de 2kanal basa gidiyor 1tk da mid yeri kaliyor bu arada kopruleme 2kanal arasi yapiliyor yani 1.kanalin +kutbu 2.kanalin -kutbuna olacak sekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: valley4891_sony

Hocam sadece arka kapidami hoparlor var birde on ve arka yuvalari ayni ebatta ise arkadaki hoparlorleri one taktirin basida amfiye kopruleme baglatin amfi 4kanal oldugu icin kopruleme de 2kanal basa gidiyor 1tk da mid yeri kaliyor bu arada kopruleme 2kanal arasi yapiliyor yani 1.kanalin +kutbu 2.kanalin -kutbuna olacak sekilde
    neden arkadakileri ön kapıya takayım? önlerde roadstar var dandik onları çıkartıcam hertz esk serisi companent alacağım arkalarada esk serisi companent alacağım. toplam 2 takım mid takımını ve 1 adet bass'ı 4 kanal amfiye bağlayamazmıyız? mono amfiye mi ihtiyaç olacak? ben teyibe bağlamak istemiyorum ses bozuyor o zaman. 2 adet mid takımı ve bass'ı 4 kanal amfiye bağlama durumu olmuyormu ?

• On ve arka kapilarinin ebati farkliysa on tarafada ayni alin rmsleri farkli olursa biri az biri fazla olacak bu sefer butceniz varsa mono amfi alip midleri stereo amfiyle badi da mono amfi ile beslersiniz gayet guzel bir ses almis olursunuz
  • quote:

On ve arka kapilarinin ebati farkliysa on tarafada ayni alin rmsleri farkli olursa biri az biri fazla olacak bu sefer butceniz varsa mono amfi alip midleri stereo amfiyle badi da mono amfi ile beslersiniz gayet guzel bir ses almis olursunuz
    kapılarının ikisinin ebatıda aynı diye biliyorum, o yüzden ikisinede esk 165 alacağım.

yani dediğinize göre 2 mid takımı ve 1 bass. 4 kanal amfiye bağlanmıyor değilmi? illa midlerin birini teybe bağlamakmı gerekiyor ?

mono almak şart oldu sanırım. peki kapasitör olayına ne diyorsunuz?

birde 300w rms değerine sahip bir bass için hangi mono amfi'ı önerirsiniz? ben bir tane mediamarkta kenwood beğenmiştim ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papy0n34 -- 21 Şubat 2014; 22:51:42 >
  • 4kanal amfiye 2tk mid+bass olmaz hocam mid konusuna gelince 2side ayni model olursa daha ii olur esk 100 dsk 80rms ses farki olur on tarafada dsk alin bass icinde mono amfi almaniz gerekiyor
  • Butceniz musait degil ise o yuzden yazdim mid takimini on kapiya alip basida kopruleme yaparak tek amfiyle halletmis olursunuz
  • quote:

Butceniz musait degil ise o yuzden yazdim mid takimini on kapiya alip basida kopruleme yaparak tek amfiyle halletmis olursunuz
    anladım hayır bütce 5-6 gün sonra müsait olacakta çok bütce harcamak istemedim. sonucta ikinci kez yapıyormuş gibi olacağım.

o zman karar verdim. 2 takım esk serisi alacağım ön ve arka kapılardaki midleri söküp satıcam artık. esk serisini takacağım kenwood mono amfi alıp bass'ı da ona bağlarım. kapasitör şart oldu sanırım değilmi
  • Aracin akusu kac amper en az 2-2.5 farad kapasitor isinizi gorur
  • quote:

Aracin akusu kac amper en az 2-2.5 farad kapasitor isinizi gorur
    dizel aracım, 60 amper akü var üzerinde. 1 farad yeterli demişlerdi bana ama 2.5 farad biraz fazla değilmi ama :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papy0n34

dizel aracım, 60 amper akü var üzerinde. 1 farad yeterli demişlerdi bana ama 2.5 farad biraz fazla değilmi ama :D

Alıntıları Göster
    son birşey daha soracağım size, teybin 2 adet preout çıkışı var. diğer amfiye teypten kablo çekmemiz gerekecekmi? 1 amfi 1 tane mi preout çıkışı kullanıyor. sonra ortada kalmayalım. teybi değiştirmek zorunda olmiyim boş yere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papy0n34 -- 21 Şubat 2014; 23:08:37 >
  • 60amper yetersiz kalabilir 2amfi olacak sonucta 2.5farad cap isinizi gorur teypte 2rca varsa cogaltici kabloyla yapilacak seste kayip yasanir stereo amfiye 2rca cikis yeterli oluyor mono icin 3rca olmasi daha saglikli y kablo sayesinde 1 cikis 2cikisa ceviriliyor
  • quote:

60amper yetersiz kalabilir 2amfi olacak sonucta 2.5farad cap isinizi gorur teypte 2rca varsa cogaltici kabloyla yapilacak seste kayip yasanir stereo amfiye 2rca cikis yeterli oluyor mono icin 3rca olmasi daha saglikli y kablo sayesinde 1 cikis 2cikisa ceviriliyor
    anladım teşekkür ederim herşey için. yapıcak birşey kalmadı o zaman en azından soru işareti kalmadı kafamda yardımınız için teşekkür ederim.

mono amfi tavsiyeniz varmı peki benim subwooferı besleyen 500 lira olmayan :)
  • 250-300tl arasi sound magus dk600
    xetec 600.1 isinizi gorur hocam
  • quote:

250-300tl arasi sound magus dk600
    xetec 600.1 isinizi gorur hocam
    herşey için teşekkür ederim ama alternatif planlar geliyor aklıma yinede.

hertz in bir stereo amfisi vardı 150 tl ye 150watt rms değeri vardı sanırım öyle hatırlıyorum tek bağlandığında. şimdi bass ı ve ön midleri cadence amfiye bağlasam arka midleri bu hertz'e bağlasam bir kalite kaybı yaşarmıyım sence ? rca çıkışlarında yine aynı sorun olurmu ? yada bu mantığın akla yatan bir kârı varmıdır fiyattan başka? mono amfiler fiyat yüksek geliyor bana sonuçta benim cadence amfi onu kendi gücü kadar rahat besleyecek durumda
  • O dediginiz amfi hertz deil hocam hz audio diye bi marka elinizdeki amfi guzel gerek yok bence 2.stereo amfiye o zaman dedigim gibi 1tk mid ve bass seklinde kullanin bir sure durumu toparlayinca mono amfi alirsiniz
  • Anladm
    tamam tesekkur ederim hersey icin. Sound magus amfiyi bulursam alicam, xetec e karsi bakisimpek olumlu degil neden blmiyorum sound magus alsam daha cok icim rahat olacak gbi. Yardimlarniz icin tsk ederim tekrardan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papy0n34 -- 22 Şubat 2014; 8:43:39 >
  • Rica ederim dk600 yeterli olacaktir
  • Bu arada tekrar bir sorum olacak, bugun umraniyede kaminari park'a gittim iscilik fiyati almak icin, bana sunlardan bahsettiler. Arka kapiya mid koymak gereksiz olur onun yerine pandizota oval koyman daha mantikli vs dediler aklimi karistirdilar. Birde soundmagus amfi 400 rms veriyor ama ses kalitesini bozar gibi birsey dedi. Cadence amfi icin ise ne kadar 350$ desende cadence cinde uretilen bir amfi kaliteli degil vs dediler. Cerwin vega takiyorlar ama bunlar pahali hic cerwin vega almana gerek yok gbi birseyde dedi ama tavsiyede etti. Yani ben arka kapiya mid koymak istiyordum ama siz ne dusunuyorsunuz? Oval daha mi iyi sizcede? Ayrica isciligine 200 tl dedi uzerinde ki kablolar kalitesiz komple kablo cekeriz kalin kablo en azindan kablolar iyi olur dedi. Ve cerwin vega 2 farad kapasitor e de 150 lira dedi. Yani sizce uygunmudur bu fiyat tahminen yarim gun yada daha uzun surer dedi zaman olarakta.
  • tabiki kaliteli kablo olmasi daha iidir aracta bagli kablolar ne marka cokmu kalitesiz oval hoparlor de olabilir tercih size kalmis hangisi akliniza yatiyorsa onu alin kapasitor fiyatlari ortalama 100tl den basliyor cadence iidir amfi olarak sonucta piyasada cogu urun cin mali
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.