Şimdi Ara

Ses sistemlerinde güç (watt) karmaşası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaşlar, etmeyin eylemeyin, çok yararlı olduğuna ve olacağına inandığım bir topic bu ama bu gidişle bence gereksiz sataşmalarınız yüzünden gidecek ama valla ya. Bak üst konu bile olmuş. Yani adamlar konuyu üst konu yapmışsa demek var bir bildikleri. Yararlı gördüler ki yaptılar. Ben her yazılanı ilgiyle okuyorum ama şu atışmalar da olmasa çok daha iyi olacak.. herkese saygılar..
  • valla topic dagıldı gitti kardeş haklısın.arkadaşlar degerli bilgiler verceklerdi daha önce nerdelerdi acaba.gelmişler burda profosor olmuşlar.tersinden anlayıp yorumlamaya çalışmak işleri başka bişey degil.matematik olarak bir hata ztn bulamadılar.bi tane buldular sandılar oda 85+25 =100
    hatasız kul olmaz baba.
  • Arkadaşlar böle yararlı topicleri türkçemizin meşhur çek çekebildiin kadar esnesin mantığındadn kurtulalım..Eğer kavramlara takılıp kalırsak o kadar çok hata çıkarki bunun hiçkimseye faydası olmaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: prof

dracul,
    öncelikle teknik bir soruya veya yoruma aynı değerde karşılık ve yanıt vermeye çalışmalısın. karşılıklı yazışmadığınızı hatırlatırım. nezaket ve saygı kuralları çerçevesinde devam etmen dileğiyle,

(frequency response =frekansa göre duyarlılık)Bu deger ne kadar yüksek ve her noktada dogrusal olursa speaker o kadar iyidir demektir.

bu cümle sana ait. frekans tepkisinin olabildiğince lineer olması hoparlör kalitesi hakkında ipucu verir. tıpkı hassasiyetin fazla olmasınin iyi olması gibi. ama tek başına yeterli değildir. frekans response türkçe litaretüre "frekans tepkisi" olak geçmiş bir teknik terimdir. "frekansa göre duyarlılık" şeklinde öğrenen bir kişi başka yerlerde bu terime bir daha rastlayamaz. eleştirilere açık olmalısın. yazdıklarını sadece bu konudaki yeni yetmeler değil 50 yaşında bu işe yıllarını vermiş uzman kişiler de okuyor. bırak iyi/kötü yorumu başka kişiler yapsın...

neyse biliyorsundur herhalde her iki kat artan watt enerji karşılığında db şiddet sadece 3 sayısı ile artmaktadir. yani;
    ( 0 w - 0 db,2w - 3 db, 4w - 6 db,8w - 9 db,16w - 12 db,32w - 15 db,64w - 18 db,128w - 21 db,256w - 24 db,512w - 27 db,1024w - 30 db )

buna göre 300w, yaklaşık olarak 25db'e karşılık gelmektedir. yani 85db hassasiyette bu 118db değil 100db bir şiddet doğurur. buna "okuma anlama kıtlığı" vb cümleler kurmadan saygı kuralları içinde cevap vereceğine eminim...

85+25=100

türkçeyi böyle çekerek hata yaratan ve burada gereksiz tartışmalara sokan prof ve ordinaryuz.amacınız tartışmaya sokmaktı ve başardınız.örnekleride kabul etmiyorsanız neyi kabul etceksiniz.

• konuyu tartışma ve gereksiz şeylerden uzaklaştırmak için bi kaç bilgi daha ekliyim.

Ses sistemlerinde güç (watt) karmaşası

Ses sistemlerinde güç (watt) karmaşası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracul -- 13 Kasım 2004, 4:35:29 >

• dracul hiç dikkat etmemiştim üst konulara.walla çok teşşekkür ederm.sen bizlerle böyle bilgilerini paylaş bizde senin ışından yararlanalım.sataşan arkadaşlarada şunu söyliyim kendileri türkçeyi çok mu güzel kullanıyolar.sen burda güzel ve faydalı bişey yapmışsın.onlarda b.kun saman arıyolar.onlarda daha kibar söyleyebilirlerdi.sen bilmezmişsin havalarında yazmışlar.diğer topiclerdede bana yardımcı olduğun için yine teşşeekür ederm.
  • benler bende technics anfi ve 7 tane hoperleru birde sony anfi var
    babamda da technics var 2 tane uzun hoperlervar
    salon da da denon anfi 4 tane de pionner war modelini tam bilmiyorum uzun ve tahtadan ve tek tek satılan bir modeli
  • mtkn3, goke, Wolverine61, fenomenhaa ,rabesantrata ,cemalefendi yorumlarınız için teşekkürler

yakında subbaslar hakkında bilgi vermeye çalışıcamtakip edenlere duyurulur

@Salleen sistemin yeterince güzel.sormak istedigin birşeymi vardı tam anlayamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dracul
    frekansı 16-100 hz)(bazı üreticiler 16-120 hz kabul ederler)

Not:Prof ve ordinaryus arkadaşlar yazıdaki edebiyat hatalarını buldukları ve düzelttikleri için saolsunlar.(frequency response =frekansa göre duyarlılık)(yanlış)
    dogrusu=frekans tepkisi=frekans yanıtı=frekans karşılıgı (türkçede kelime bol)

Hala anlamamazlıktan geliyorsun. Yapılan müdahale senin kelime hatanı düzeltmek için değil, yanlış yazdığın bir kavramı düzeltmek içindir. Açık ve net olarak "frekans tepkisi yüksek olan bir speaker'ın daha makbul" olduğunu söylemişsin. Bizde onu düzelttik. Senin kelime ve imla hatalarını yazsaydım herhalde bir paragraf yazı gerekirdi. Cahilce yaptığın türkçe hatalarından birkaçını yazayımda önce onları düzelt...

quote:

Orjinalden alıntı: Dracul
    teknik bilgimin yetersiz oludugunu düşünen ordinaryüs sizlerin çok yüksek belli.okudugunu bile anlamaktan cayizsin

Anlamaktan CAYİZSİN ne demek? Herhalde "aciz" demek istedin....

quote:

Orjinalden alıntı:Dracul
    Tabi dünyada bütün frekans ERGİSİ tamamen düz olan bir speaker bulmak ve üretmek imkansızdır

Bu ERGİYE bakınca speakerin duyarlılıgıda ortaya çıkmış

ERGİ ne demek? Herhalde eğri demek istedin. Grafikte "curve line" kelimesinin karşılığı eğri dir.

Yerli-yersiz ingilizce metinleri buraya copy-paste yapınca ne yapmış oluyorsun? Bu ingilizce metinler genel konular, eğer bir fikrini destekleyen kısmı varsa o kısmını kopyala da anlamlı olsun. Yoksa bu yazıların içindeki konuları anlayamadığın için mi hepsini blok olarak buraya kopyaladın? Nasıl olsa yazının içinde beni destekleyen birşey vardır diye...

• edebiyat sitelerine git takıl kardeş.burdaki bilgiler sana agır gelebilir.
  • :)
  • evet 85+25=100 değil 110'muş. ilginiz için teşekkürler.
    burada edebi yanlışlar bulma amacında değildim. zaten böyle bir yanlış aramadım. gördüğüm teknik yanlış ve eksiklikleri düzeltme amacıyla bir yazı yazdım. yazarken sokak ağzı ile değil de daha nezaketle cevap verilmesi hakkında görüşlerimi de yazıya ekledim. geriye dönüp baktığımda hata yaptığımı anlıyorum. burada "öğreten adam" gibi copy/paste yapmaktansa tartışmak istedim. hepinizden tek isteğim yukarı ile mesaja dönüp mesajları tekrar okumanızdır. saygının olmadığı yerde ne tartışsak boş...
  • @prof

bu konuda haklısın.küçümsenircese sorulan sorular böyle sonuclar cıkartıyor.kusura bakmayasın.
  • bak ortak bir noktaya geliyoruz...

asla bir küçümseme söz konusu değil. küçümseseydik okuyup es geçer ve cevap vermezdik. burada çoğul konuşuyorum çünkü suçladığın diğer kişi yani ordinaryüs böyle şeyleri çoktan aşmış başka forumlarda da yazıştığımız ve fikirlerine hürmet ettiğim bir ağabeyimizdir. (kimilerinin amcası bile sayılabilir)

yazdıkların küçümsenecek şeyler değil...benden bu konuda daha da bilgili olabilirsin. mesele bu değil. eğer bir alay seziyorsan sen de hicivsel bir cevapla karşındakine cevap verebilirsin. inan bu daha etkileyici olur. ve unutma, bırak eleştiriyi ve takdiri 3. kişiler yapsın.

yazdıklarından benden epey küçük olduğun hissi uyandırdığın için bu cevabı kardeşime yazar gibi yazdım. umarım alınmaz, forumlara daha önemsemez bir tabiatta bakarsın...

yazacağın diğer konuları ve eleştirilerimizi dört gözle bekliyoruz...

• slm.

werdiğin biligler için teşşekkürler.
    diğer yazacağın her kelimeyi tek tek hafızamı kazayacağım.
    bi sorum olacak ??

mesela bazı müzik setlerinde 120w rms yanında da (%10THD) yazıyo.acaba bu thd olayı ne anlamına geliyo????
    120 watt RMS (%10THD)

???
  • THD(Total Harmonic Distortion)=armonideki bozulma anlamına gelir..orjinal sinus egrisinin yüzde kaç bozuldugudur matematiksel olarak.

THD ne kadar büyük ise o kadar bozulma var anlamı taşır.bu 120 W %10 THD olan bir sistem 80 W %1 olabilecegi gibi %0.1 de olabilir.böyle bir oyuna gelmemek için aletin genel olarak ne kadar THD ye sahip olduguna bakmak en mantıklıdır.bence %0.5-%1 yeterli bi degerdir.günümüzde yaklaşık THD si %0.001 olan anfiler satılmaktadır.
  • Tşk
  • İzninizle benimde sormak istediğim bir soru var.
    Alışveriş sitelerinde 5+1 ses sistemleriyle ilgili olarak teknik bilgiler veriliyor.
    ingilizce bazı terimler ve birtakım rakamlardan oluşan bu yazılardan hiçbirşey anlamıyorum.
    Yani bu rakamların hangilerinin yüksekliği ve hangilerinin düşüklüğü iyidir.

iyi bir 5+1 sisteminde olması gereken teknik özellikler nelerdir? Dikkat edilmesi gereken kıstasları yazarsanız bizde satın alırken o değerleri dikkate alabiliriz..
  • sağolasın Dracul.

eywallah
  • @Mr._Frodo

ayrıntıları yazarsan ne anlama geldiklerini yazarım.

@R daMaRı CHaTLaK
    sende saol.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.