ilginç ve güzel bir konu ama karşılıklı tahammülkar olunsa daha da zenginleşecek....halbuki ben senden daha şuyuma gelince bilgi köşede kalıyor...yine de teşekkürler....
4+1 Full Range Response Volume Controls Output Power : 15W + 5W x 4 ( RMS ) Power Output : 1800Watt Transformer : 11V / 4A 5 Channel Stereo amplifier Frequency : 40Hz – 160KHz ( Subwoofer ) 100Hz – 20KHz ( Satellite ) Control Panel : Power / Volume / Bass Dimension : 140mm(W )x215mm( H )x275mm(D)
Mesela bu teknik ayrıntılara bakarak yapacağın yorum ne olur?? Bu özelliklere sahip bir 4+1 sistemi almaya değer mi?
Full Range Response --- setin tam ve kayıpsız bır frekans yanıtı verdiği anlamına geliyor. Volume Controls --- ses seviyesi kontrolunun varlıgına ısaret Output Power : 15W + 5W x 4 ( RMS ) --- maksimum surekli cıkış gucu Power Output : 1800Watt --- maksımıum anlık cıkıs gucu Transformer : 11V / 4A --- sistemdeki dahili beslemenin ozellikleri 5 Channel Stereo amplifier --- dahili beş kanallı stereo amlı oldugu Frequency : 40Hz – 160KHz ( Subwoofer ) --- subwoofer frekans aralıgı 100Hz – 20KHz ( Satellite ) --- cevresel haporlor frekans aralıgı Control Panel : Power / Volume / Bass Dimension : 140mm(W )x215mm( H )x275mm(D)
Ama bu degerlere ne kadar guvenebılecegınde mechul, cogu fason sette haybeden seyler yazıyo,ama kaliteli urunlerdeki degerler gercektir heralde.
Frequency : 40Hz – 160KHz ( Subwoofer ) doğrusu Frequency : 40Hz – 160Hz ( Subwoofer ) dir. kafa karıştırmasın sonra
oktard teşekkürler.. prof o hata bana ait değil.. bir alışveriş sitesinden kopyala-yapıştır yapmıştım. düzelttiğin için sağol
subwoofer frekansının 40-160 Hz ve Satellite'ın 100 Hz-20 Khz olması ne anlam ifade ediyor? Bu değerler iyi mi? Setin Markası İnca bu arada..
biliyorum. ama konu hakkında yeni yeni bir şeyler öğrenmeye başlayanlar bir sub için bu frekans aralığını görünce şaşırmasınlar diye yazdım.
o sistemler bu frekans aralığını standard db aralığında veremezler. zaten bu gibi ucuz ve basit sistemler için frekans aralığını fazla dert etmeyin. bu sistemlerde bir çok enstrümanı duyamazsınız. veya sesi değişmiş olarak duyarsınız. bu gibi sistemlerde distorsiyon erken başlamasın yeterlidir.
quote:
Orjinalden alıntı: Mr._Frodo
4+1 Full Range Response Volume Controls Output Power : 15W + 5W x 4 ( RMS ) Power Output : 1800Watt Transformer : 11V / 4A 5 Channel Stereo amplifier Frequency : 40Hz � 160KHz ( Subwoofer ) 100Hz � 20KHz ( Satellite ) Control Panel : Power / Volume / Bass Dimension : 140mm(W )x215mm( H )x275mm(D)
Mesela bu teknik ayrıntılara bakarak yapacağın yorum ne olur?? Bu özelliklere sahip bir 4+1 sistemi almaya değer mi?
Output Power : 15W + 5W x 4 ( RMS ) =aletin gerçek gücünden bahsediliyor.15W =subbas gücü, 5 W satellite yani uyduların herbirinin gücü.
ben güc yerine speaker boyutlarına bakılarak alınması taraftarıyım.daha az yanlış yapılmış olr.güçlerde yanıltıcı bilgiler verilmekte genelde.subbası en az 10" (25 cm) olsun.12"(30cm) üzeri tavsiye ederim.uydular ise en az 6" (15 cm) olsunlar .8" (20 cm) tavsiye ederim.
Selam Arkadaşlar,
Aşağıdaki amfiyi alacağım, ancak bu anfiye uygun en ekonomik 5.1 hoparlör sistemi hangisi almalıyım karar veremedim çünkü bir bilgim yok. Bir kaç forum gezdim ve kafam allak bullak oldu.
Bu receivera nasıl bir hoparlör seti almalıyım.?
RX-5042RSL A/V Receiver
Stereo : 100Wx2; 8 ohm-1kHz; %0,8 THD Surround : 100Wx5; 8 ohm-1kHz, %0,8 THD Kendinden dekoder : Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Dolby Prologic II Virtual Surround Back : Evet 3D Phonic : Evet Dijital Ekolayzer : Evet DAP : THEATER 1 / THEATER 2 / HALL 1 / HALL 2 / DANCE CLUB / LIVE CLUB / PAVILION / MONO FILM / ALL CHANNEL STEREO Radyo Data Sistemli AM/FM : Evet Optik ve koaksiyel dijital ses girişleri : Evet Audio girişi : 5 analog Audio çıkışı : 2 analog Video giriş çıkış : 2 kompozit Uzaktan kumanda : A/V Peşin Fiyatı: 432,00 YTL
Arkadaslar
Receiverler da 7*100 watt oldugu soylenen cihazlarda besleme trafolarının guclerine bakınca celiskiye dusuyorum. Genelde 300 watt civarında trafo ile besliyorlar. Stereo amplilerde 4 ohmda 2*100 watt cıkıs verenlerde bile nerdeyse daha yuksek besleme trafoları kullanılıyor. Acaba bu receiverlar gercekten 7*100 watt degilmi. 4 ohm yuke 2*100 watt lık guc aktarmak icin kac watt lık trafo kullanmak gerekir. Bunun formulu hesabı nasıl yapılır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme