Şimdi Ara

Ses sitemi konusunda Yardımcı olabilirim (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
6
Favori
55.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alonsof1

arkadaşlar ses sistemlerinde surround varya hani, müzik dinlerken surround lu mu dinlemek daha güzel ,yoksa surround suz mu. karar veremedim

Bu kişinin kulağına göre değişir ama surround şeklinde dinlemek her zaman için daha iyidir.
  • Arkadaşlar yardıma ihityacım var.
    Geçen günlerde burda megane 2 orjınal teyp ile orta halli bir ses sistemi tavsiyesi almıştım.Gerek amfi nin şart olması gerekse deck çevirici gerekmesi nedeniyle orjınal teyp ten vazgeçtim.
    Kol kumandası çalıştıran devreler var nette W-R girişi lazımmış bunun için.Megane lerde ekranın çalışması için ek bir aparat lazım onu da bulabiliyorum ona sonra bakıcaz.

önce sony 564ui diye bi model almıştım ama teypte sorun çıktı iade ettim.Şimdi de Sony Cdx-GT710 uv almak üzereyim.fakat ürünü gördüm arkasında stereo jack girişi var.Satıcı bana onun w-r girişi olmadığını söyledi kafamı karıştırdı.....
    Bu konuda yardım lazım.

Bu taybe ek olarak önlere HETRTZ ESK130 arkalarada DCX130 alıcam.
    Teyp 4*52 olduğundan mid takımını rahat çalıştırır sanırsam anfi gerekmez

teybin resmi bu işaretli yer W_R mi değilmi
     Ses sitemi konusunda Yardımcı olabilirim

http://www.wavetech.co.nz/Sony-CDX-GT710UV.html
    BU LİNKTE ARKA RESMİ VAR ORDA SOL ALTTA KALAN GİRİŞ NEDİR ACABA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 2 Mayıs 2013; 15:00:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

Arkadaşlar yardıma ihityacım var.
    Geçen günlerde burda megane 2 orjınal teyp ile orta halli bir ses sistemi tavsiyesi almıştım.Gerek amfi nin şart olması gerekse deck çevirici gerekmesi nedeniyle orjınal teyp ten vazgeçtim.
    Kol kumandası çalıştıran devreler var nette W-R girişi lazımmış bunun için.Megane lerde ekranın çalışması için ek bir aparat lazım onu da bulabiliyorum ona sonra bakıcaz.

önce sony 564ui diye bi model almıştım ama teypte sorun çıktı iade ettim.Şimdi de Sony Cdx-GT710 uv almak üzereyim.fakat ürünü gördüm arkasında stereo jack girişi var.Satıcı bana onun w-r girişi olmadığını söyledi kafamı karıştırdı.....
    Bu konuda yardım lazım.

Bence bu fiyata güzel bir pıoneer teyp alınabilir.
    Ana ünite ile hiç bir zaman komponent beslenmez anfi şart.
    4x52 yazması maksimum çıkış gücüdür yani o değeri vermez o değerleri verseydi teypler anfiye gerek kalmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: jamara

quote:

Bu konuda yardım lazım.

4x52 yazması maksimum çıkış gücüdür yani o değeri vermez o değerleri verseydi teypler anfiye gerek kalmazdı.

peki bu fiyat aralığında pıoneer de öneriniz ne olur 250-300tl civarına
    sony istememin nedeni DRNS003 diye bir çevirici var megane lerde kullanılıyor
    kol kumandası ve radyo bilgi ekranının çalışmasını sağlıyor.
    o aparat da sony ler için yapılmış
    sony de performans çok mu düşük olur pıoneer e göre
    pıonerr alırsam sadece kol kumandası çalışıcak(40-50tl lik bir aparat ile)
    sony alırsam hem kol hemde radyo bilgi ekranı çalışacak ( 120-150tl lik bir aparat ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 2 Mayıs 2013; 18:10:53 >

• quote:

quote:

quote:

Bu konuda yardım lazım.

peki bu fiyat aralığında pıoneer de öneriniz ne olur 250-300tl civarına
    sony istememin nedeni DRNS003 diye bir çevirici var megane lerde kullanılıyor
    kol kumandası ve radyo bilgi ekranının çalışmasını sağlıyor.
    o aparat da sony ler için yapılmış
    sony de performans çok mu düşük olur pıoneer e göre
    pıonerr alırsam sadece kol kumandası çalışıcak(40-50tl lik bir aparat ile)
    sony alırsam hem kol hemde radyo bilgi ekranı çalışacak ( 120-150tl lik bir aparat ile)

Performans pek düşük olmaz ama benim görüşüm ana ünitede pıoneer şart.
    O zaman sony alın,komponentler içinde ayrı bir anfi.

• Slm arkadaslar 2013 transporter citivan yani yarim koktuklu arabam sesi yarim falan yaptigimda ses cok kotu oluyor hicde anlama bu islerden sizden arabama ne eklersem temiz berbak yuksek ses olabilirim yardim istiyorum ama orjinal teyibimi sokmeden yuksek derkende mahalleye dinletmiyecem olasi durumda hava atmak icin falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 transportere kendi teyibini kullanarak temiz berrak ses tavsiyeleri alabikirmiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: sss1818

2013 transportere kendi teyibini kullanarak temiz berrak ses tavsiyeleri alabikirmiyim

Öbür yazdığınız konuya yazdım.
    Bütçe nedir?Tam olarak ne istiyorsunuz?
  • Arkadaslar ilac mumessiliyim ve reno fluence marka sirket aracim var.malum isimiz geregi hep arabadayiz.kolonlarim co kotu.orjinalligide fazla bozamam.kolon alarak daha iyi bir ses alabilirmiyim.teyp orjinal teyp cikislarini bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep41

Arkadaslar ilac mumessiliyim ve reno fluence marka sirket aracim var.malum isimiz geregi hep arabadayiz.kolonlarim co kotu.orjinalligide fazla bozamam.kolon alarak daha iyi bir ses alabilirmiyim.teyp orjinal teyp cikislarini bilmiyorum.

Teypin çıkış değelerine göre alırsanız hoparlörleri neden olmasın alırsınız.
  • merhaba 2 adet sound magus fy 07 15 ve ıkı adet sound magus dk 1800.1 almayı dusunuyorum ses nasıl olur amfı kaldırırmı ve bırde 1 ohmda 1800 rms verıyor sub 1500 rms 1 ohmda nasıl baglayabılrıım yardımcı olursanız sevınırım
  • Merhaba,

Arabamın orijinal teybine bağlı ön kapılarındaki hoparlörler iflas ettiği için bugün Pioneer TS-G1322i aldım.Yarın kendim takmaya çalışacağım.Becerebilir miyim acaba?Sonuçta eskileri çıkarıp kabloları yenisine takıp monte edeceğim.Söküp takmak haricinde bu işin bir inceliği var mı?Bana kolay geldi,kendim yaparım dedim.Yoksa ustasına mı taktırmak gerek?Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orseras

Merhaba,

Arabamın orijinal teybine bağlı ön kapılarındaki hoparlörler iflas ettiği için bugün Pioneer TS-G1322i aldım.Yarın kendim takmaya çalışacağım.Becerebilir miyim acaba?Sonuçta eskileri çıkarıp kabloları yenisine takıp monte edeceğim.Söküp takmak haricinde bu işin bir inceliği var mı?Bana kolay geldi,kendim yaparım dedim.Yoksa ustasına mı taktırmak gerek?Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?

+ ve - çıkışlarına dikkat ettikten sonra sorun olmaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orseras

Merhaba,

+ ve - çıkışlarına dikkat ettikten sonra sorun olmaz

Cevabınız için teşekkür ederim.Biraz evvel hallettim.Sıkıntı olmadı.Hoparlörler de beklediğimden iyi ses veriyor.Tatmin edici.

İyi forumlar diliyorum.

• arkadaslar aracım ford connect hoporler çapı 13 . 2 tane satıcılar tarafından önerılen hoporlörler var sizce hangisini almalıyım ???

http://www.bimeks.com.t...to-hoparlor.aspx#photos Bumuuuuuu ?

http://www.adverts.ie/c...ak-car-speakers/1858845 Bumuu?

Bnm Alıcagm yerde Fiyatları pıoner 60 tl alpıne 70 tl fiyat önmlı deil hangisinden daha ii ses alırım acil
    Paylaş

• quote:

Orijinalden alıntı: burakwestt

arkadaslar aracım ford connect hoporler çapı 13 . 2 tane satıcılar tarafından önerılen hoporlörler var sizce hangisini almalıyım ???

http://www.bimeks.com.t...to-hoparlor.aspx#photos Bumuuuuuu ?

http://www.adverts.ie/c...ak-car-speakers/1858845 Bumuu?

Bnm Alıcagm yerde Fiyatları pıoner 60 tl alpıne 70 tl fiyat önmlı deil hangisinden daha ii ses alırım acil
    Paylaş

Konunuzada yazdım alpine alabilirsiniz.

• Hyundai yeni i30 otomobilim var.

Bildiğim kadarıyla 6 hoparlör var.
    Yaklaşık 2-3 saattir interneti turladıktan sonra bu 6 hoparlörün: 2 ön, 2 arka hoparlör ve önde 2 tweeter, olduğu bilgisine daha doğrusu hissine kapıldım.

Mevcut ses sisteminde çıkan ses istediğim kadar kaliteli değil.
    Yüksek ses isteğim yok.
    Benim için önemi olan sesin çok kaliteli çıkması.

Mevcut hoparlörlerin hepsini veya bir kısmını değiştirsem ses kalitesini hissedilir şekilde artırabilir miyim?

Mesela öndeki 2 hoparlörü ve 2 tweeteri (eğer ki onlar tweeter değilse, neyse onları) vea gerekirse arkadakileri de değiştirsem ses kalitesini arttırabilir miyim?

Teybi değiştirmek istemiyorum. Ayrıca dışarıdan ayrı bir şey takılmasını da istemiyorum (anfi vb istemiyorum).

Özünde istediğim, "Son derece temiz bir iş" olması. O yüzden yalnızca mevcut hoparlörlerin değiştirildiği bir çözüm arıyorum.

Bu mümkün müdür? Ne marka hoparlör almalıyım, öneri veya öneriler yapabilir misiniz (NOT: Ankara için)
    Bana maliyeti ne seviyelerde olur?
    Hoparlörleri satın alıp yetkili Hyundai servisine mi taktırmalıyım?

Görüş ve öneriler için şimdiden çok teşekkür ederim.

NOT: Mevcut hoparlörlerin ebatlarını ve güçlerini bilmiyorum. Yukarıda yazdığım iş olabilecek ise, mevcutların boyutlarına uyan, önereceğiniz marka ve/veya türde ve özellikte bir şeyler alacağım.

Bütçe olarak en üst sınır 1500 TL. Ama 500-600 TL geçmesin istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racai -- 28 Haziran 2013; 0:20:49 >

• aracımda 1 adet forwell 1400w 4x100 rms anfi var (http://mcdn01.gittigidiyor.net/3394/FORWELL-FLT4060-4KANAL-4x100RMS-AMFI-SIFR-ORJINL__33947037_1.jpg)
    4 adet jameson 600w hoparlör var (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-jemason-2li-600walt-oval-kapinda-ode-sok-kampanya-62215447/detay )
    bu sisteme birde bas almak istiyorum anfinin bas kanallarını köprüleyip subwoofer bağlıcam tiz kanallara ise 4 adet ovali bağlıcam zaten rms değerleri 40 falandır tam kapasitede çalıştırır die düşünüyorum. ama subwoofer oalrak şu ikisi arasında kaldım hangisini almalıyım
    1.si XETEC 1000whttp://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-xetec-1000w-kabinsiz-sadece-bass-sok-kampanya-kapinda-ode-109981275/detay#

2.si Jbl 1000 whttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-jbl-1000lik-bufir-30cm-kapinda-ode-sok-kampanya-61384933/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkrc -- 30 Haziran 2013; 15:40:44 >

• Arkadaşlar uzun zamandır giremedim kusura bakmayın fırsat oldukça yardım etmeye çalışıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrAsSs

Arkadaşlar ses sistemleri konusundaki uzman arkadaşlarımız uzun bir süredir girememiş sanırım bir çoğunuzun sorusu yarım kalmış bende yardımcı oluyım istedim bildiğim kadarıyla.
    Tamir ve kurulumdan çok iyi anlamam pek bilgim yok ama mid takımı-subwoofer-teyp-kolon-kabin ve amfi gibi ses sistemlerinin ana malzemeleri hakkında önerilerde bulunabilirim ve yardımcı olabilirim istediğiniz konuda.

Sorunu veya sorusu olan arkadaş buraya yazarsa daha iyi yardımcı olabilirim.

İyi forumlar dilerim

Öncelikle böyle yardımlarda bulunduğun için teşekkürler... (inş. banada yardım edersin )
    Ford Connect marka aracım var 2012 model , orjinal kolonlar artık tatmin etmiyor beni. Öncelikle ana ünite kalıcak ilk etapta yapmak istedigim 2 takım mid takımı alıp ( önler 13 arkalar 16cm ) orjinal kolonların yerine takmak . malum arac garanti kapsamında elektrik aksamıyla oynayamıyorum . o yuzden suan amfi siz kullanıcam. 4 ay sonrada kısmetse bi amfi alıp tesisatını çektiririm. iki mid takımı için bütçem 500 - 600 lira. Forumdan yaptıgım araştırmalar sonucu hertz esk /Infinity REF6030CS bu iki ürün arasında karar veremedim. dinlicegim tarz slow ve pop yani temiz ses istiyorum yardımcı olursan çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livemydream -- 2 Eylül 2013; 14:32:54 >

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.