@Darkness~ hocam, verdiğin bilgi hakikatten cok yararlıydı. Okuyan herkes de faydalanacaktır eminim. gerçekten çok açık anlattın. teşekkürler @Iron Mask hocam, dediğin gibi Sunbeam i eledim, fan değiştirmeyle uğraşmadan bir seferde halledeyim
bunlardan en sessizi hangisidir sizce? para mühim değil
@DnR hocam senin önerin Khan Gaming Black Wolf mudur? sessiz bir soğutucu mudur? benim yazdıklarımın dışında daha sessiz bir ürün önerebilen varsa onu da değerlenireyim teşekkürler
Hayır önerim değildir, malesef şu suğutucu stokları tükenmiş durumda ve ben Balder için bekliyorum. Distirbütör e mail bıraktım inport tarihiyle ilgili ama dönüş yapmadılar. Sessizlik konusunda 1000RPM'e sabitlesen bile fanı Xigmatek'in 12cm fanlı ve 3 temaslı herhangi bir soğutucusu işini görür. Kaldı ki PWM olacağından bu hız yer yer 600 e kadar da düşebilir.
Şuan LG775 kullanıyorsun ve güncel soğutucuların sadece 3 borusu işlemcinin temas noktasında buluşacak. Bu sebeple Black Wolf ya da Voodoo 2 gibi soğutuculara girmene gerek yok. Ama HDT kullanmayan Thermaltake ve Noctua ürünlerini düşünebilirsin. Tuzlu olur..
Tahminen upgrade e gitsen 1156 pin tercih edeceksin ve yine 3 ısı borusu temas olacak. Sence çift fanlı 5-6 temaslı bir soğutucuya gerek var mı?
İhtiyaçların doğrultusunda daha optimum maliyetli ürünleri düşün.
Kolay gele.
arkadaşlar hızlı cevaplarınızla bugün bu siparişi vermek niyetindeyim
@DnR hocam, noctualar 3 pinli, yani fanı otomatik değil. thermaltake ler için çok sesli yorumları var. Maliyet için kısıntı yapmayacam çünkü uzun vadeli kullanırım, 5-6 sene.. Khan Gaming Black Wolf'u; Achilles'e, HDT-S1284F'e, ZALMAN CNPS10X Extreme'e göre tavsiye sebebin nedir? sessizlik vs..?
@Darkness~, @Iron Mask, 2008 yılının Xigmatek Achilles S1284 ürünü ile günümüzün XIGMATEK Achilles S1284W i arasındaki farkı var mıdır? verdiğinizhttp://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2287&page=3 sitesinde ses olarak intel stok fandan bile ses sıralamasında altlarda ve daha sesli gözüküyor. Bunla ilgili yorumunuz nedir? aklımda soru işareti kalmasın diye soruyorum
son durum şöyle: xigmatek gaia buldum diye sevinmiştim, gittigidiyordaki iki kişiye mesaj attım elinizde varmı? tedarik edecez, olmazsa daha iyisini veririz gibi cevaplar istemediğimi belirttim. Önce, var dabi olmamu:) diyenler net tavrımı görünce kıvırdılar sonra cevap vermez oldular(distribütör firma dahil). Dolayısıyla bu sevda içimde uhde kaldı.
Bu konuyu bilgi almak için okuyanlar olacaktır. Onlar için yazıyorum. hizlial.com sitesine güvenip 2 kere alışveriş yapmaya çalıştım, hala paramı almaya çalışıyorum,xigmatek gaia siparişi verdim kullanılmış mouse gönderdiler. keşke ekşi den yorumları okusaymışım.
sorduğum soruların bazıları cevapsız kaldı, ama artık bir seçim yapıp almam gerektiğinden, tavsiye edilen achilles i çok içime sinmese de aklımda soru işaretleri kalsa da almaya karar verdim.inventus tan alıcam, buradan paylaşırım inş.
Merhaba, LGA775 destekli, fan hızı otomatik olarak hızlanıp yavaşlayabilen, çok sessiz çalışan, bir soğutucu ihtiyacım var, fiyat konusunda 250 TL ye kadar olabilir. ileride sistem değişimi yaptığımda da kullanabileceğim bir model olursa iyi olur ama şart değil. işlemcim core2 E6300, anakartımın PWM desteği var: gigabyte GA-P43T-ES3G tavsiyelerinizi bekliyorum
xigmatek HDT-s1283 için yorumunuz nedir?daha sessiz ve otomatik fanlı LGA1366 destekli var mı? zalmanlar daha sessiz midir? otomatik fan hızı var mıdır?
Arkadaşım konu başlığının yeni gördüm.Eğer fan almadıysan sana aşağıda linkini verdiğim fanı rahatlıkla önerebilirim.Bende 775 binli core 2 duo 2.4 işlemcim için bu fanı yeni aldım monte edilişi çok kolay intel stok fan gibi push pinli.Bu fan sayesinde işlemciye averlok yaptım rahatlıkla şu an 2.8 de kullanıyorum.orthos ve prime 95 ile en az ikişer saat tam yükte işlemciye test yaptırdım boşta iken fan sesini otomatik yarladğından dolayı fan çok az devcirde dönüyor hiç ses yapmıyor tam yükte ise işlemci ısının max 52 de sabitliyor o saatten sonra ne yaparsan yap 52 yi aşamıyorsun zatn fan hızı felan otomatik artıyor ama asla ses yapmıyor.İnanki fiyatı çok uyugn ben şahsen bu kadar menun kalacağımı sanmıyordum açıkçası beni şaşırttı.Tavsiye ederim.
son durum şöyle: xigmatek gaia buldum diye sevinmiştim, gittigidiyordaki iki kişiye mesaj attım elinizde varmı? tedarik edecez, olmazsa daha iyisini veririz gibi cevaplar istemediğimi belirttim. Önce, var dabi olmamu:) diyenler net tavrımı görünce kıvırdılar sonra cevap vermez oldular(distribütör firma dahil). Dolayısıyla bu sevda içimde uhde kaldı.
Bu konuyu bilgi almak için okuyanlar olacaktır. Onlar için yazıyorum. hizlial.com sitesine güvenip 2 kere alışveriş yapmaya çalıştım, hala paramı almaya çalışıyorum,xigmatek gaia siparişi verdim kullanılmış mouse gönderdiler. keşke ekşi den yorumları okusaymışım.
sorduğum soruların bazıları cevapsız kaldı, ama artık bir seçim yapıp almam gerektiğinden, tavsiye edilen achilles i çok içime sinmese de aklımda soru işaretleri kalsa da almaya karar verdim.inventus tan alıcam, buradan paylaşırım inş.
inventus tan xigmatek achilles s1284w LGA775,1155,1156,1366 modelini sipriş ettim, xigmatek achilles s1284 LGA775 modelini gönderdiler, aradığımda ithalatçı firmanın yanlış gönderdiğini söylediler, halbuki sitelerinde depolarında var olduğu yazıyor. ayrıca not düşmüşler depoda var demek gerçekten elimizde var demektir. stokta var demek ise temin edilebilir anlamındadır şeklinde ibare var. istediğim ürün depolarında var gözükmesine rağmen temin yoluna gidildi, yanlış ürün gelince firma böyle yollamış dediler, neyse şimdi değiştirecekler. thermaltake ses konusunda inceleme sitelerinde zayıf kaldığından düşünmüyorum. khan gaming hakkında ise cok incelemedim ama review larına hiç rastalamadım. gerçekten cok iyiyse siparişi iptal edebilirim
Xigmatek achilles s1284w LGA775,1155,1156,1366 modeli ile değiştirdiler elime ulaştı, kullanıyorum. Gayet memnunum. Oyunlarda bile sessizliği konusunda bir problem yaşamadım. Duyduğum tek ses ekran kartının fanından gelen sestir. Bunu anlamak için disk fanını, kasa fanını, cpu fanını hepsini tek tek elimle durdurarak anladım. Sadece cpu fanı çalışırken hiç gürültü duyulmuyor. 1100 RPm civarlarında dönmesi ve 12 cm fan çapı olması sayesinde gürültü çıkmıyor. Henüz Overclock yapmadım. Bu yüzden limitleri zorladığımda nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum. Overclock yaparsam burada yazarım. Sıcaklık 37-43 derece civarlarında geziyor. Oyun oynarken bile 45 in üstünü görmedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme