Şimdi Ara

sessiz otomatik hızlanıp yavaşlayabilen soğutucu tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LGA775 destekli, fan hızı otomatik olarak hızlanıp yavaşlayabilen, çok sessiz çalışan,
    bir soğutucu ihtiyacım var, fiyat konusunda 250 TL ye kadar olabilir. ileride sistem değişimi yaptığımda da kullanabileceğim bir model olursa iyi olur ama şart değil.
    işlemcim core2 E6300, anakartımın PWM desteği var: gigabyte GA-P43T-ES3G
    tavsiyelerinizi bekliyorum

xigmatek HDT-s1283 için yorumunuz nedir?daha sessiz ve otomatik fanlı LGA1366 destekli var mı?
    zalmanlar daha sessiz midir? otomatik fan hızı var mıdır?

• Hocam alacağınız üründe otomatik fan hızı için PWM kısaltmasının olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Process64

Hocam alacağınız üründe otomatik fan hızı için PWM kısaltmasının olmasına dikkat edebilirsiniz.
    Xigmatek Red Scorpion veya Sunbeam CCF alabilirsiniz. İleriye dönük istersen(yani diğer soket uyumlulukları) Xigmatek Achilles,http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4539 (Noctua NH-D14) bakabilirsiniz. Ama bunlardan en iyisi Noctua'dır bana göre. Gerçi ben Achilles kullanıyorum ve gayet memnunum.
    Ayrıca fanın otomatik ayarlanması için PWM destekli olması gerekir. Alırken ona dikkat edersiniz. Gerçi söylediğim ürünlerin hepsinde mevcut.

• dediğiniz XIGMATEKHDT-S1283 soğutucu size yeterli gelecektir Sunbeam soğutucu alırsanız işlemci sıcaklığana otamatik alarak ayarlamaz fanını siz ayarlayabilirsiniz anca fan kontrolcuyle

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-s1283-hdt-s1283-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=42553
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix41

dediğiniz XIGMATEKHDT-S1283 soğutucu size yeterli gelecektir Sunbeam soğutucu alırsanız işlemci sıcaklığana otamatik alarak ayarlamaz fanını siz ayarlayabilirsiniz anca fan kontrolcuyle

http://www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-s1283-hdt-s1283-intel-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=42553
    sunbeam CCf için tec-reviews.co.uk sitesinde sessiz bir ürün olmadığı yazıyordu ama kullananlar daha iyi bilir tabi.
    xigmatek lerin RPM'i 1000 den başlıyor. Daha düşük seviyeden başlarsa daha sessiz olur diye düşündüm var mı acaba bildiğiniz?
    bu arada zalmanlar hakkındaki görüşünüz nedir PWM yazıyor ama otomatik fan kontrolü yok sanırım, manuel müdahale gerekiyor sanırım.
    hiç OC yapmadım, belki küçük bir OC ileride yaparım, işlemcim 90 derecelerde geziyor. 80 dereceyi geçmesin yeter bi de cok sessiz olsun istiyorum, 250 TL bütçe ayırdım
    teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Hocam alacağınız üründe otomatik fan hızı için PWM kısaltmasının olmasına dikkat edebilirsiniz.

hocam PWM özelliğine dikkat ediyorum. fakat Zalman cnps10x quiet için tom's sitesinde bios otomatik fan ayarı yapılamıyor bilgisi vardı. Sanki zalman biraz şaşırtmaca yapıyor olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

Madem Zalman beğenmedin buna bak,
    Zaten Darkness~ arkadaş da bunu önermiş :

http://www.teknofiyat.com/?search=xigmatek+achilles

Fanı tam otomatik, sessiz ve performanslı.

estağfurullah hocam beğenmemek değil de otomatik fan kontrolcüsü yok diye şeyettiydim :)
    yanlış biliyorsam düzeltin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyumyasasi

quote:

Madem Zalman beğenmedin buna bak,
    Zaten Darkness~ arkadaş da bunu önermiş :

http://www.teknofiyat.com/?search=xigmatek+achilles

Fanı tam otomatik, sessiz ve performanslı.

estağfurullah hocam beğenmemek değil de otomatik fan kontrolcüsü yok diye şeyettiydim :)
    yanlış biliyorsam düzeltin lütfen

Alıntıları Göster
    sunbeam kullanıyorum fan'ı gayet sessiz ama deviri %70 80 arası yaptığınız zaman ses yapmaya başlıyor.
    günlük olarak 3.6ghz en düşük devirde rahatça kullanıyorum bi problem yok.
    Soğutma konusunda gayet başarılı bir ürün.

• Xigmatekler ve Sunbeam sizi memnun edecektir emin olabilirsin. Eğer sadece 775 pin için istiyorsanız Red Scorpion, ileriye dönük istiyorsan Achilles iyidir. Düşük ayarlarda sesini duymazsın emin olabilirsin. Incelemerine bir göz at ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

Xigmatekler ve Sunbeam sizi memnun edecektir emin olabilirsin. Eğer sadece 775 pin için istiyorsanız Red Scorpion, ileriye dönük istiyorsan Achilles iyidir. Düşük ayarlarda sesini duymazsın emin olabilirsin. Incelemerine bir göz at ;)

düşük ayarlarda derken, bunun fan hız ayarı otomatik değil miydiki?
  • quote:

quote:

Xigmatekler ve Sunbeam sizi memnun edecektir emin olabilirsin. Eğer sadece 775 pin için istiyorsanız Red Scorpion, ileriye dönük istiyorsan Achilles iyidir. Düşük ayarlarda sesini duymazsın emin olabilirsin. Incelemerine bir göz at ;)

Alıntıları Göster
    önceliklerim şöyle:
    1-fan hızı otomatik olmalı
    2-cok sessiz olmalı (coğu zaman makinayı kasmayacağım)
    3-yükte 80 dereceyi geçmemeli(OC hiç yapmadım, ama küçük bir OC düşünüyorum)
    4-ilerisi için LGA1156,1366 destekleri de olmalı

core2 E6300, anakartımın PWM desteği var: gigabyte GA-P43T-ES3G, soğutucu yüksekliği için 17 cm yerim var

achilles oyundayken de sessiz çalışıyormu?

• quote:

önceliklerim şöyle:
    1-fan hızı otomatik olmalı
    2-cok sessiz olmalı (coğu zaman makinayı kasmayacağım)
    3-yükte 80 dereceyi geçmemeli(OC hiç yapmadım, ama küçük bir OC düşünüyorum)
    4-ilerisi için LGA1156,1366 destekleri de olmalı

core2 E6300, anakartımın PWM desteği var: gigabyte GA-P43T-ES3G, soğutucu yüksekliği için 17 cm yerim var

achilles oyundayken de sessiz çalışıyormu?

Alıntıları Göster
    achilles önermiyorum;

http://www.techpowerup.com/reviews/Xigmatek/Achilles/4.html

Verdiğim linkde de görülüceği gibi 4 ısı borusu var ama sadece 2 si işlemciye tam anlamıyla temas ediyor.. Bunun yerine bulunabilirse Xigmatek Balder daha iyi soğutla sunacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DnR

achilles önermiyorum;

http://www.techpowerup.com/reviews/Xigmatek/Achilles/4.html

Verdiğim linkde de görülüceği gibi 4 ısı borusu var ama sadece 2 si işlemciye tam anlamıyla temas ediyor.. Bunun yerine bulunabilirse Xigmatek Balder daha iyi soğutla sunacaktır.

Alıntıları Göster
    tam oldu demiştimki mesajını ve resmi görünce afalladım :)
    dondum kaldım, şimdi napçam, xigmatek gaia listelerde en sessizlerden ama piyasada yok
    thermalrigth harika ama piyasada yok
    hocam o balder hakkında cok ses çıkardığı yazıyordu incelemelerde, başka önerin var mı?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Soketteki pin sayısı artarken küçülen üretim teknolojileri (NanoMetre) nedeniyle işlemci alanında çok büyük değişiklikler olmuyor, komik olmayın :)

1366 soket yapısında olan işlemcinin yaylası 8mm daha büyümez öyle değil mi? Biraz mantık değil mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_55579412/tm.htm

Edit:Link eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnR -- 22 Aralık 2011; 1:26:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DnR

Soketteki pin sayısı artarken küçülen üretim teknolojileri (NanoMetre) nedeniyle işlemci alanında çok büyük değişiklikler olmuyor, komik olmayın :)

1366 soket yapısında olan işlemcinin yaylası 8mm daha büyümez öyle değil mi? Biraz mantık değil mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_55579412/tm.htm

Edit:Link eklendi.

Alıntıları Göster
    xigmatek in sitesinde balder 1000-2200 Rpm yazıyor. alt sınırı 800 rpm olanlar daha sessiz olur galiba.
    bunun sesli olacağını düşündüğüm için bunu eliyorum
    xigmatek HDT-S1284F için ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: meposion

sunbeam kullanıyorum fan'ı gayet sessiz ama deviri %70 80 arası yaptığınız zaman ses yapmaya başlıyor.
    günlük olarak 3.6ghz en düşük devirde rahatça kullanıyorum bi problem yok.
    Soğutma konusunda gayet başarılı bir ürün.

"devri %70-80 yaptığınızda" derken bunu manuel mi ayarlıyorsun, ve buayarda sabit mi çalışıyor? sıcaklığa göre hız değişimi oluyor mu?
  • quote:

quote:

Otomatik ayarlı tabi ki. Fakat biostan fan hızını ayarlayabiliyorsunuz. %25-%75 arasında çalışması için ayarlarsınız biostan fanda kendini yük bindiğinde maksimum %75 hızına kadar çıkartır. Boşta ise %25'te kalır minimum. Ayarlarsınız dediğim bu olaydır yani.

• quote:

quote:

quote:

Otomatik ayarlı tabi ki. Fakat biostan fan hızını ayarlayabiliyorsunuz. %25-%75 arasında çalışması için ayarlarsınız biostan fanda kendini yük bindiğinde maksimum %75 hızına kadar çıkartır. Boşta ise %25'te kalır minimum. Ayarlarsınız dediğim bu olaydır yani.

bir bilgi daha edinmiş oldum :)
    PWM dedikleri yoksa bu bios tan yüzdelerle ayarlamaya yarayan bir özellik midir?
    ben PWM özelliği olmayan fanların hızının sabit döndüğünü sanıyordum yanılıyor muyum?
    yani bir fanın PWM özelliği yoksa bu fan sabit hızda döner, işlemci ısınsa da soğusa da hep aynı hızda döner sanıyordum..
    yanlış mı biliyorum?
    bir de bu 4pin 3pin olayı nedir?
    mesela Noctua NH-U12P SE2 nin 3pini var, PWM özelliği yazmıyor. Bu ne demektir fan hızı hep sabit mi dönecek?

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir bilgi daha edinmiş oldum :)
    PWM dedikleri yoksa bu bios tan yüzdelerle ayarlamaya yarayan bir özellik midir?
    ben PWM özelliği olmayan fanların hızının sabit döndüğünü sanıyordum yanılıyor muyum?
    yani bir fanın PWM özelliği yoksa bu fan sabit hızda döner, işlemci ısınsa da soğusa da hep aynı hızda döner sanıyordum..
    yanlış mı biliyorum?
    bir de bu 4pin 3pin olayı nedir?
    mesela Noctua NH-U12P SE2 nin 3pini var, PWM özelliği yazmıyor. Bu ne demektir fan hızı hep sabit mi dönecek?

Alıntıları Göster
    3'pinli fanlarda otomatik hızlanma/yavaşlama yoktur. Sabit hızda döner tabi eğer bir kontrolcüye bağlı değilse.
    PWM destekli fanlar sisteme bağlı olarak kendini ayarlar. Biostan ayar çekmenize gerek yoktur aslında kendini ayarladığı için. Ama siz tercihe bağlı olarak hangi %'lerde çalışacağına karar verirsiniz o sistem durumuna göre kendini ayarlar. Örneğin biostan %20 ile %70 oranını ayarlarsanız sistem yüke bindiğinde en fazla %70 hızında döner. Boşta iken de minimum %20 hızında. Olay bundan ibarettir, anlatabilmişimdir umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hater-

3'pinli fanlarda otomatik hızlanma/yavaşlama yoktur. Sabit hızda döner tabi eğer bir kontrolcüye bağlı değilse.
    PWM destekli fanlar sisteme bağlı olarak kendini ayarlar. Biostan ayar çekmenize gerek yoktur aslında kendini ayarladığı için. Ama siz tercihe bağlı olarak hangi %'lerde çalışacağına karar verirsiniz o sistem durumuna göre kendini ayarlar. Örneğin biostan %20 ile %70 oranını ayarlarsanız sistem yüke bindiğinde en fazla %70 hızında döner. Boşta iken de minimum %20 hızında. Olay bundan ibarettir, anlatabilmişimdir umarım.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

(İhtiyaç/Fiyat/Performans) mantığını kafamıza oturttuğumuzda 3 temaslı bir işlemci soğutucunun yeteceği anlaşılıyor.

Ayrıca 1366'dan 2011 pine 8mm genişleme var mı? Ya da arakdaşın ihtiytacı olan LGA775'den 1366'a? Hangi dikey işlemci mimarisinde yaklaşık 1 cm'lik büyüme var?

Aşağıdaki fotoğraf; 70 TL civarında PWM destekli ihtiyacınızı karşılayabilecek başka soğutuclar olduğunu ispatlıyor. 775 de olsa 1366 da olsa 3 boru değiyor sadece, üstelik resimdeki soğutucu da kalitesiyle bilinen Spire Eclipse II ülkemizdeki ismiyle Khan Gaming Black Wolf... Çarşıdan aldım 5 HDT eve geldim 3...

Bol fikirler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.