Arkadaşlar, sessizliiiiik için birçok konuyu okudum. Öyle oc felan niyetim yok, basit bir AMD sistemim var zaten. Ama uğultu gürültü istemiyorum. 1800 işlemci üstünde standart amd soğutucusu ve fanı vardı (yanlışım yoksa sanırım 6 cm). Vatan Computer'dan gittim şu fanı aldım: THERMALTAKE COMBO COOL A1780 SILENT 8 CM (9 dolar + kdv) Sözde, soğutucu bloğun üstüne oturtacaktım. Oturmaz tabi, bu 8 cm, benim soğutucu 6x8. Ayrıca soğutucu blok (heatsink) ile fan arasında (vidaları tutacak) ara yüzey olması gerekiyordu. O da yok. Dolayısıyla gittim, geri vereyim dedim. Teknik servise yönlendirdiler, kutuyu açıp fanı karta bağladı, dönüp dönmediğine baktı. Sağlam olduğunu kontrol etti. Yan tarafa geç dedi, geçtik, faturamı verdim, ordan bi form işlediler bilgisayara, bana da artı değiştirme kuponu verdiler... Neyse onu geri verip, komple soğutucu set aldım, farkını ödedim. CoolerMaster Heat pipe Cooler AMD XP3000+ kodlu ürünü aldım oradan. 19 dolar +kdv normal fiyatı, Vatan'da. İlgili linki de şu: http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=11364 Neyse, gürültü seviyesinin, en azından o uğultunun azaldığını hissettim. Değerleri hatırlamıyorum. Fan hızı yalnız 3000 civarında... Sıcaklık da 35 galiba... Şu an cpu fanıyla pek bir derdim yok, değişiklik istersem, fansız heatsinkler var. 40 küsur dolar galiba, onları da düşünüyorum bir yandan. O fansız ürünlerde tecrübesi olan yazsın lütfen. Zira kafam atarsa elimde 2 tane set oldu şimdi, ikisini satar, gider fansız soğutucu set (heatsink) alırım.
Bundan sonra PSU'nun gürültüsünü susturmak istiyorum. Psu sanırım 300'lük, daha önce daha düşük bir psu vardı, yedeğe çıkarmıştım. İçini açtım o psu'nun. İçinde 8'lik bir fan var, fandan devre kartına giden 3 kablo. Tak çıkar değil, sanırım lehimli felandır.
Şimdi benim düşündüğüm; sessiz bir kasa fanı felan alıp 8'lik, PSU'nun fanıyla değiştirmek. Mesela şu fan olabilir: http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=CM-SAF-S84-E1 Şayet PSU'nun 8'lik fanı yerine, 8'lik kasa fanı takılır-iş görür diyorsanız, bağlantı için kabloyu kesmem gerekecek sanırım. Ya da lehim yapacağım. Yani fandan psunun devre kartına giden kabloları ortadan bir yerden keseceğim, yeni kasa fanını oraya yerleştirip, onun da kablo uçlarını kesip, psudaki uçlarla birleştireceğim veya lehimleyeceğim... (çarpılmam de mi ) PSU fanları konusunda tecrübesi olanların da cevaplarını bekliyorum. Benim basit sistemime fazla bile gelecek, beğendiğim bir PSU var, ama şimdi ona para veremem: http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=TG330-U01
Fan konusunu anlattığım şekilde yapsam uyar mı, performans ve sessizlik sağlayabilir miyim?
CPU FANIN COK HIZLI DONUYOR SES ONDAN GELİYODUR BİDE COOLERMASTERİN FANI COK İYİ OC YAPMIICAKSAN DAHADA İYİ O LİNK VERDİİNDEN BENİM KASADA SU AN 3 TANE WAR MİS GİBİ CIT YOK PSU İÇİNSE THERMALTAKENİN 17dBA LIK CPU LARI WAR AL 1 TANE ONDAN BİTSİN OLAY CPU NADA BİRAZ PARAYA KIYIP TT KİN FANSIZ SOOTUCUSU YADA HYPER 6 ALACAKSIN AMA SENİN SİTEME BUNLAR OLURMU BİLMİYORUM HAYATIMDA AMD YE EL SURMEDİM
Arkadaşlar danışmak istediğim.Pc dışında bir amaç için soğutma sistemlerini inceliyor ve fikir alıyorum.Öncelikle sesiz fanlara ihtiyacım var.400 w lık bir eneji veren ve aşağı yukarı 5lt lik bir alan içindeki havayı sülkile etmek istiyorum.Geçmişte sesizdiye aldığım fanlar bile sesiz ortamda efeyi bir ses çıkarmakta.Öncelikle hangi modele yönelmeliyim bana maliyeti ne olur. Beni aydınlatır sanız sevinirim.
Hangi fanı alırsan al yeterince sessizlik sağlayamazsın. Piyasada sessiz dedikleri fanlar 17db-25db arası. Sessiz mi? Bence çok(sessizlikte göreceli, helede makinan gece boyu download yapıyorsa) ortalama bir bilgisayarda kaç fan var 4-5, o/c yapmadan tabi. Madem bu kadar sessizlik istiyorsun ve o/c yapmayacaksın psu+fan+cpu bloğu falan alacağına bu paraya su suğutma yap (daha ucuza patlar) kaliteli bir motor suyun içinde kapalı bir haznede 2-4db ses ya yapar ya yapmaz(gerçi ben motorumu biraz modifiye etmek zorunda kaldım). Kasamda 1,5 fan var, psu'ya bir anahtar ekledim yatarken kapatıyorum. Cpu bloğunun önüne koyduğum fan tüm kasayı cpu bloğunun üzerinden soğutuyor. Tek falsosu 6-8 saat arası su soğutma için buz gereksinimi duymam ....................ses konusunda biraz hassasım
Zalman psu overclock yapilmayacaksa cok gereksiz. Ben Aopen kullaniyorum. Su sogutma kullaniyorum. Bilgisayarda tek fan var. O da psu fani. O da otomatik isinmaya gore hizi artiyo veya azaliyo... Ve asiri sessiz. Ben hdd sesini duyuyorum sadece... Ama 300 W benimki ama 350 W lik olan aopen da boyledir.
quote:
Orjinalden alıntı: altunch
Hangi fanı alırsan al yeterince sessizlik sağlayamazsın. Piyasada sessiz dedikleri fanlar 17db-25db arası. Sessiz mi? Bence çok(sessizlikte göreceli, helede makinan gece boyu download yapıyorsa) ortalama bir bilgisayarda kaç fan var 4-5, o/c yapmadan tabi. Madem bu kadar sessizlik istiyorsun ve o/c yapmayacaksın psu+fan+cpu bloğu falan alacağına bu paraya su suğutma yap (daha ucuza patlar) kaliteli bir motor suyun içinde kapalı bir haznede 2-4db ses ya yapar ya yapmaz(gerçi ben motorumu biraz modifiye etmek zorunda kaldım). Kasamda 1,5 fan var, psu'ya bir anahtar ekledim yatarken kapatıyorum. Cpu bloğunun önüne koyduğum fan tüm kasayı cpu bloğunun üzerinden soğutuyor. Tek falsosu 6-8 saat arası su soğutma için buz gereksinimi duymam ....................ses konusunda biraz hassasım
ben senden daha hassasım psuya da su sogutma yapınca kasada ki fan sayısı 0 a dustu :D:D:D artık tek ses harddisk sesi ama onu da cozucem :D
ozellikle su sogutma sistemini halıya koyunca super bi sessizlik oluo
@waxxi ne zamandır bende yapçam ama elim değmedi (ss==>psu). Ne deyim eline sağlık HDD'iy susturunca haber ver. Çok rahatsızn etmiyor ama hiç ses çıkarmasa daha iyi olur.
bence psu için fsp çok iyi. ben 400wattlık fsp noise killer kullanıyorum. altında bir tane dev gibi bir fan var. ses çıkarmıyor .fiyatı 50 dolar gibi bişeydi .hiç hatırlamıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!
Zalman psu overclock yapilmayacaksa cok gereksiz. Ben Aopen kullaniyorum. Su sogutma kullaniyorum. Bilgisayarda tek fan var. O da psu fani. O da otomatik isinmaya gore hizi artiyo veya azaliyo... Ve asiri sessiz. Ben hdd sesini duyuyorum sadece... Ama 300 W benimki ama 350 W lik olan aopen da boyledir.
zalman psunun degerleri iyidegilki overclocka hıc yatkın bi psu degil 400 watt olmasına ragmen 12v 18 amper verebilio
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme