Şimdi Ara

Sessiz ve verimli bir psu arıyorum yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En az 650w sessiz, sorunsuz ve verimli bir psu arıyorum. Mümkün olduğu kadar az bütçeyle halletmek istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Coolermaster mwe 650w psu almada ne alırsan al.
  • "Sessiz+Sorunsuz+Verimli+Ucuz" "Ne kadar ekmek, o kadar köfte" gerçeğini unutmamak gerek.

"Mümkün olduğu kadar az bütçe" ifadesi görecelidir. Sizin bütçe limitiniz nedir?
  • Gigabyte P650G
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Gamepower 650w psum var. İlk açılışta sıkıntı yok fakat bir süre sonra işlemci ısınınca mı artık bilmiyorum sesi epey artıyor. Rahatsız olmaya başladım. Açıkçası soğutucu vs alsam değişir mi onu da bilmiyorum. Bütçem buna göre şekillenecek olduğu için yazmadım.
  • Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Seasonic FOCUS PLUS 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-650FX) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/seasonic-focus-plus-650w-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-ssr-650fx-30268.html

• EPICA kullanıcısına yanıt
    Bu bütçeyi kesinlikle aşar hocam =)
  • Aerocool 700W 80+ Bronze KCAS PLUS
    FSP HYDRO 700 700W 80+ BRONZE
    HIGH POWER HPG-750BR-H12S 750W 80+ Bronze

500'ü çok geçmek istemiyorum açıkçası bunları buldum ama hangisini önerirsiniz? Ya da bu aralıkta başka öneriniz var mıdır?
  • Genel olarak ses konusunda fsp hydrodan memnun kalmışlar kullananlar.
  • Sessizlik kriteriniz nedir? Belirli bir yüke kadar fanı hiç çalışmayan, çalıştığında ise çok düşük fan sesi ile çalışan güç kaynakları var. Bunlar için kesenin ağzını açmalısınız. Örnek olarak Corsair Rm serisi ve Seasonic markaları. Düşük bütçede güç kaynağının önce fanının kalitesinden kırpmaya başlarlar. Sonra verimlilik, kapasitör kalitesi vs şeklinde gider.

Yukarıdaki mesajda yazdığınıza istinaden; işlemcinize bağlı olarak değil tüm sistemin çektiği güce bağlı olarak güç kaynağının kendisi ısındığı için fanın sesi sizi bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. Daha geç ısınması ve sessiz soğutulması için yüksek verimliklik kaliteli bileşen içeren güç kaynağı gerekir. Kendi sistemlerimi toplarken her zaman güç kaynağını en önemli bileşen seçip onun üzerine sistemi inşa ettim. Mümkün olduğu kadar bütçenizi artırmanızı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo57 -- 26 Nisan 2020; 21:37:23 >

• gogo57 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, bir hata yapıp gidip gp almış bulundum, tekrar aynı hataya düşmek istemiyorum fakat inanın seasonic alacak kadar da bütçem yok. Fsp, high power gibi psular işimi görmez mi acaba?
    Sistemim:
    Ryzen 5 3600
    ASUS DUAL rtx 2070 evo
    ASUS tuf B450 gaming plus
    Corsair LPX 8x2
    Jd m2 ssd
    Samsung ssd
    Wd hdd
    Kasa da gamepower wraith.
    Açıkçası kasa mı etkiliyor diye de düşünüyorum. Elimde corsair Carbide 300r kasa var önceki pcden kalma, sistemi ona taşımalı mıyım?
  • Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    SilverStone Strider Essential 600W 80+ Aktif PFC Güç Kaynağı (SST-ST60F-ES230) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-600w-80-strider-aktif-pfc-guc-kaynagi-sst-st60f-es230.html

Cuma günü aldım. Araştırdım sessiz ve performansını eleştiren kimse görmedim fiytatıda uygun.

• lionsfire kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağının alt tarafta olduğu kasalardan kullanıyorsanız değiştirmeyin çünkü etkilemez. Soğuk havayı alt taraftan alıp arka tarafatan atıyor. 2070 iyi bir kart. Elektrik tüketimi de buna bağlı yüksek olacaktır. Kullandığınız çözünürlük nedir? 1440p ise elektrik tüketimi top seviyede olur ve sağlam güç kaynağı tavsiye ederim. 1080p ise ortalama bir psu iş görür. Fsp iyi bir markadır. Ancak sessizlik durumunu bilemem.

Size spesifik olarak bir güç kaynağı tavsiye edemiyorum çünkü daha öncesinde minimum gold sertifikalı güç kaynakları kullandım. Siz de en azından bronze bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo57 -- 26 Nisan 2020; 22:8:9 >
  • PSU'da ucuza kaçıp hata yaptığınızın farkındasınız ama halâ ucuz PSU arayışındasınız
    Yukarıda saydıklarınıza kıyasla şu daha iyi bir seçim olur bence:
    urun.n11.com
    Rampage Etx-750-1 750w 80plus 2xpcı Power Supply - n11.com
    https://urun.n11.com/guc-kaynagi/rampage-etx-750-1-750w-80plus-2xpci-power-supply-P348877221

Fiyatı 500'ü biraz aşmış ama bir bakın, değerlendirin. Daha düne kadar kargo dahil 499₺'ye bulunuyordu ama yükselen döviz kuruna dayanamadılar demek ki...

• alexsis83 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası fiyat gayet iyi ama 600e düşmem doğru olur mu bilmiyorum.
    20-30'u bir şekilde hallederim gold sertifikalı olması iyi ama rampage'in psusu fspden daha mı iyidir gerçekten?
  • gogo57 kullanıcısına yanıt
    Çoğu oyunda 1920x1080'deyim hocam daha üstüne çıkmıyorum.
  • lionsfire kullanıcısına yanıt
    FSP'nin tüm PSU'ları aynı kalitede mi sizce?
    ETX-750-1 modeli, markanın verdiği bilgiye göre SAMA firması tarafından üretilen bir PSU. Modelin SAMA'daki ismi Forza. RAMPAGE'deki versiyonu ile aynı kod numarasına sahip. RAMPAGE'deki modelin farkı modüler olmaması. Verilen bilgi doğru ise, bu PSU diğer RAMPAGE modellerine göre çok daha iyi bir PSU gibi görünüyor. Diğer birtakım meşhur markaların alt seviyedeki PSU'ları yerine bunu almak daha mantıklı bence. Tercih sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 26 Nisan 2020; 22:23:26 >
    Yorumlarını okudum çoğu insan beğenmiş sanırım bunu sipariş edeceğim, diğer psuyu da elden çıkarmanın yoluna bakacağım. Bu kasada kalıyorum öyleyse.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.