Şimdi Ara

sessizleştirme önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kalemle durdurarak gördüm ki sesi PSU ve cpu fanı yapıyor.psu fanınıhttp://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=1125&Productid=bd999173 şunla değiştirmek istiyorum.Kasanın yan tarafındakinide bununla değiştirmek gerekir sanırım.uygun fiyatlı sessiz bir fan lazım L775 için.ayrıca yapabileceğim bir şeyler varsa lütfen söyleyin .aldığımdan beri planör gibi çalışıyor.bir sürü ürün var ses engelleyici (silikon vida,sünger) önerir misiniz?

Ayrıca;
    cpuda da stock fan var %50 kullanımda 70c yi geçiyor.ekran kartıda 60c den aşağı görmedim.ayrıca feel hurricane kasa var.
    Öndeki fana ulaşmanın yolunuda bulamadım oda pır pır pır diye ses çıkarıyor
    .
     sessizleştirme önerisi

edit:tekrar baktım GPU fanı bozulmuş o yüzden sıcak(8600 gt).ne yapmalıyım?
    edit2:normal fan taktım gpu fanı yerine 16c lik düşüş var :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterHungry -- 9 Temmuz 2011; 16:32:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterHungry

Kalemle durdurarak gördüm ki sesi PSU ve cpu fanı yapıyor.psu fanınıhttp://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=1125&Productid=bd999173 şunla değiştirmek istiyorum.Kasanın yan tarafındakinide bununla değiştirmek gerekir sanırım.uygun fiyatlı sessiz bir fan lazım L775 için.ayrıca yapabileceğim bir şeyler varsa lütfen söyleyin .aldığımdan beri planör gibi çalışıyor.bir sürü ürün var ses engelleyici (silikon vida,sünger) önerir misiniz?

Ayrıca;
    cpuda da stock fan var %50 kullanımda 70c yi geçiyor.ekran kartıda 60c den aşağı görmedim.ayrıca feel hurricane kasa var.
    Öndeki fana ulaşmanın yolunuda bulamadım oda pır pır pır diye ses çıkarıyor
    .

edit:tekrar baktım GPU fanı bozulmuş o yüzden sıcak(8600 gt).ne yapmalıyım?
    edit2:normal fan taktım gpu fanı yerine 16c lik düşüş var :D
    işlemci fanını temizleyebilirsin.belki dolmuştur.yerinden söküp yumuşak boya fırçası ile yada laptop ekranı silme solüsyonlarının yanında verilen yumuşak fırçalar tarzı birşeyle tozunu nazikçe alabilirsin.işlemciden nasıl bir ses geldiğini bilmiyorum ama aklıma gelen iki senaryo var;

1-işlemci çok ısındığı için fan da hızlı dönüyordur ve ses ondan çıkıyordur.
    2-fanın tozdan dolayı mili sıkışmıştır(ekran kartımda öyle olmuştu uzun yıllar önce) fanın göbeğindeki yapışkan armayı sök çıkan deliğe 2 damla ince makina yağı damlat,yapışkanı kapat.

bende de feel var yan tarafta 25 cm lik bir fan önde 10 cm lik bir fan var .ama güç kaynağının fanını bende değiştireceğim.kafam şişiyor netten birşey okuyamıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 12 Temmuz 2011; 17:17:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

işlemci fanını temizleyebilirsin.belki dolmuştur.yerinden söküp yumuşak boya fırçası ile yada laptop ekranı silme solüsyonlarının yanında verilen yumuşak fırçalar tarzı birşeyle tozunu nazikçe alabilirsin.işlemciden nasıl bir ses geldiğini bilmiyorum ama aklıma gelen iki senaryo var;

1-işlemci çok ısındığı için fan da hızlı dönüyordur ve ses ondan çıkıyordur.
    2-fanın tozdan dolayı mili sıkışmıştır(ekran kartımda öyle olmuştu uzun yıllar önce) fanın göbeğindeki yapışkan armayı sök çıkan deliğe 2 damla ince makina yağı damlat,yapışkanı kapat.

bende de feel var yan tarafta 25 cm lik bir fan önde 10 cm lik bir fan var .ama güç kaynağının fanını bende değiştireceğim.kafam şişiyor netten birşey okuyamıyorum :D

hocam çok ısınıyor işlemcide neden çok ısınıyor onu anlamadım klimalı odada bile boşta 65c en az.gpuyu hallettim gibi.PSU da o mangalları söküp sessiz fan takınca hallolur sanırım.

• psu için evet öyleymiş ben araştırmıştım uygun fan ile değişim olunca ses olayı hallloluyormuş.işlemci içn cidden sıcaklık yüksek.bir sorun olduğu belli.kastrma falan varmı?belki arka planda birşey işlemciyi sömürüyordur.eğer o yoksa sorun işemcinin soğutması ile alakalıdır.belki fan yerine tam oturmadı,yada fan toz ile doldu düzgün soğutmuyor yada bozuldu iyi çalışmıyor.fanı temizleyip dene olmadı bir arkadaşından ödünç fan al dene.işlemci fanını değiştirmek istersen sunbeam ın core contact freezer gayet iyi çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar kasa önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Sistem Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.